Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
Odgovori

Re: remencici za kukove

29 srp 2008, 18:10

Draga moja,mene doktori zbunjuju od kad se moj mali rodio. Zadnji put kad smo bili kod pedijatra,rekla je da mu slucajno ne dajem vise od 20 ml caja izmedju hranjenja jer ako popije vise,znaci da je gladan. Moj mali ponekad cica,ali vecinom je nadohrana u pitanju. Sada kad su ove vrucine,dosta bi pio. Pokusala sam slijediti njezin savjet,ali desilo se da bi poceo vristat kad sam mu dala bocicu sa mlijekom,a smirio bi se sa bocicom caja. Onda bi nabrzinu izvadila bocicu sa cajem i uvalila mu onu sa mlijekom (kao nece znat razliku) i opet bi udario u vrisku dok nije dobio caj. Znaci da je bio ne gladan nego zedan. Dala je los savjet u tako banalnom primjeru,a kako da se onda vjeruje da su ti remencici potrebni kad od 10 mama,9 kazu ono sta i ti,a ona 10 ih je nosila a sada sama sebi gopvori da je glupaca.

30 srp 2008, 10:53

Moja Lucija već gotovo dva mjeseca nosi remenčiće.
To je odluka ortopeda i meni nije padalo na pamet da idem dalje i tražim ortopeda koji će reći da njoj nisu potrebni remenčići pa da ja to mišljenje prihvatim kao ispravnije i dovodim se u situaciju da samo donosim odluku.
Sigurna sam da neka djeca dobiju remenčiće iako im možda i nisu nužni, radi predostrožnosti, ali sam isto tako potpuno sigurna da s remenčićima više problema imaju roditelji (osobno ih ne podnosim) nego djeca. Moja Lucija se ponaša isto kada nosi remene kao i kada joj ih skidam radi kupanja.
Ne vjerujem da joj škode a trebali bi joj pomoći. Žao mi je radi nekih loših iskustava, mislim da su ipak u manjini.

13 svi 2013, 21:24

Ajme pa zar nitko nije nosio remencice zadnjih 5 godina??? Evo nažalost i
mi smo u njima... Već 6. dan... Ja brojim po danima a ne po tjednima jer ih ne podnosim... Izgleda mi kao padobranac. TIEFENBACH mi je rekao kad me vidio u stanju soka da cu biti sretna za 15 godina kad će malena imati savršene nogice jer da cure koje nose remencice imaju najljepše nogice!!!
Odgovori