Sada je: 27 kol 2026, 13:21.

Opekotine i prva pomoc

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

Re: Opekotine i prva pomoc

PostPostao/la LiKmama » 08 stu 2008, 15:13

:shock: :shock: :shock:
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la yra » 08 stu 2008, 15:14

Gloria's , kako su malenoj rukice?
3.12.2003.
20.5.2007.
29.9.2009.
http://il.youtube.com/watch?v=Rr39eyEVWr0
yra
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Gloria's Mum » 08 stu 2008, 17:37

Nenosi vise zavoje.plihovi su pukli..ispod je nova kozica..namazem joj pred spavanje i stavim joj carapicu na ruku :mrgreen:
Sve u svemu :5 Ma mismo super prosli!!Fakat je moglo bit puno gore!
Ja nisam plakala pred starijom curkom i uspjelo je proci bez trauma.Ali sam dusu isplakala kad su obje zaspale..

Citam rachicu..ooo sestro mila koja tebe karma pere?Kazi mi kad ti je rodjendan da ti kupim azbestno odijelo!?? :mrgreen: Isuse pa ja si nemrem zamislit tu bol!Ajme majko! :strah

ja sam samo taj jedan incident imala sto se mene tice.I to mi se desilo bez da sam ista dirala.
Uvijek mirna ko buba bila,za razliku od mladjeg brata(vrag) koji je peglom peglao vuneni dzemper i ispeglao sebi ruku :strah ..
A jednom je sa braticem na selu naoravio sator od najlona i ispod su zapalili vatru..najlon se topio po njima! :strah
Kako se bojao tate, durao je zive rane 3 dana(do kosti je imao opekotinu na nozi)..dok mama slucajno nije primjetila.. :roll: Srecom nije dobio infekciju!Ima oziljke od obe nesrece.
Sjecam se kak se derao kad bi mu mama mjenjala zavoj doma..e tu sam ja popu.shila traume :mrgreen:

A treba si imat kucnu apoteku i napamet naucit sto je sto i di stoji! A ne ko ja,imam svasta al neam pojma di mi je.. :roll: Nadjem poslije,kad vec sve prodje!Uhh treba me :baba
Gloria-28.01.2005
Laura-26.12.2007
Nella-11.09.2011
Gloria's Mum
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Rachica » 08 stu 2008, 18:01

Citam rachicu..ooo sestro mila koja tebe karma pere

ma. samo imam uran u 8.kući (ovo je da se nadovezem na onaj topic o horoskopu :mrgreen: )

ožiljke nemam jer sam sve mazala kremom jomelop E, nabavljali smo je negdje izvana. nemogu je više nigdje naći. a po svemu sudeći - trebat će mi :mrgreen:
Eh...
slika
slika
Rachica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la yra » 08 stu 2008, 23:18

Rachice, jel' ga ima za kupiti tu kod nas u Hr?
Da li se s time mogu mazati stari ožiljci?
3.12.2003.
20.5.2007.
29.9.2009.
http://il.youtube.com/watch?v=Rr39eyEVWr0
yra
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la angel » 19 lis 2011, 23:46

I moja mlađa (14 mjeseci)je zaradila opekotine :/ Ruku naslonila na TA peć.MM je bio sa njom,stavio joj ruku pod vodu.Kad sam došla,on je bio izgubljen nije znao šta da radi a mala plače.Uzela sam je i sa mokrom krpom na ruci odvela na hitnu.Tamo su joj premazali rukicu i zamotali.Uglavnom na 4 prsta (jagodicama) ima mjehuriće a cijeli dlan joj je crven.Plakala je dobra tri sata,poslije hitne sam joj stavila čepić. To je juče bilo,sinoć je super spavala,još je i ranije zaspala,namučila se i isplakala dobro.
Danas joj dr. izbušila te mjehure i rezala taj višak kože :shock zar to treba raditi. :conf Namazali su joj s nečim i zavili,sutra trebamo opet kod ped.Šta će raditi ne znam :|ali me danas to rezanje kožice šokiralo,došlo mi je da pobjegnem s malom.
Vidit ću sutra šta će reći ped. ja bi najradije mazala melemom,znam ženu koja pravi za opekotine.
Ima li netko nova iskustva,savjet,bilo šta ...
angel
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la olja » 20 lis 2011, 00:28

Uh :/
Nama nisu busili mjehiruce, nisu skidali kozicu, ostavili su da se sve to 'samo' zacijeli , osim sto su nam preporucili (a to smo i mazali) melem (jomelop koji se gore spominje).

Drzim fige :hug
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la Gloria's Mum » 20 lis 2011, 08:50

Joj znam da da zvuci i zgleda grozno..No ako su velike opekotine,koza bi ionako otpala..tak da neznam..Misica mala..kak ju to boli..ja bi to mazala i melemom..Jel ima zavoje?Treba se cuvati infekcije sad kad su rane friske i otvorene.Ljubi da prodje :hug
Gloria-28.01.2005
Laura-26.12.2007
Nella-11.09.2011
Gloria's Mum
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la angel » 20 lis 2011, 09:09

Hvala vam,ja sam još u šoku :/
Ma ne znam šta bi rekla kolike su opekotine,meni su grozne :place Ali kaže ped. da su veće da bi nas slala dalje,da oni to ne bi radili.Ovako su joj to probušili i skinuli kožicu.Jer su tu na jagodicama svi živci i treba to paziti kod malih beba.Navela mi grozne primjere šta bi moglo biti da se to ne sanira ,bolje da ne pišem :znoj
Nju je to bolilo prva tri sata od kad se opekla,plakala je jako,i kad su joj kidali tu kožicu plakala je.Ostalo sve vrijeme je super :dunno .Ruka joj je u zavoju,ona puže,udara tom ručicom svuda a ja se štrecam i bojim se.

Danas ću pitati za taj jomelop.
angel
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Rimaithor » 20 lis 2011, 09:18

Još jedan veliki glas za Jomelop e. Mi ga nabavljamo iz Srbije.
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la giami » 20 lis 2011, 09:19

angel :hug ljubi bebu :kiss
giami
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la swenova mama » 20 lis 2011, 12:49

angel :hug

racica

ma. samo imam uran u 8.kući (ovo je da se nadovezem na onaj topic o horoskopu

uran nema veze s opeklinama, nego pluton- mars kombinacija. :dunno
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la angel » 21 lis 2011, 00:02

Rimaithor je napisao/la:Još jedan veliki glas za Jomelop e. Mi ga nabavljamo iz Srbije.

Kod nas nema??

Bili smo danas na previjanju,kažu da je bolje,idemo opet sutra i ne znam koliko još puta.Kad rane krenu sušiti tek tada možemo mazati nečim.Nju ništa ne boli :dunno ja joj se divim.Ja kad se mrvu opečem ponašam se kao ranjenik :loce
angel
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la skarabej29 » 21 lis 2011, 00:23

evo mog iskustva:
kad je miro imao 2 godine na spoljasni deo sake zalepio se za pec na drva. bilo je strasno posto je opekotina bila 3 stepen. znaci nije bilo mehurica, vec koza. odmah smo otisli u bolnicu, ocistili mu mjesto, namazali ga i zavili ga u zavoj. 10 dana smo isli svakog drugog dana na prevrske. ali po preporuke jedne d-rke koja radi na plasticnoj hirurgii mi smo mu ruku sami previjali jos dva mjeseca. prvo dezinficiram mjesto pa mazem i to smo mazali sa Jomalope. Znaci d-rka me je savetovala kako ne bi mu se kozica nabrala da ga previjem dva mjeseca. I zbilja!!! Nema ni trage od opekotine. Jamalope je izvrsan za opekotine.
Samo leti kad je isuncan malo mu je tamo kozica svetlija izgleda zbog pigmentacije, ali to posto ja znam,

Zagrljajjjjj :hug
slika slika
skarabej29
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la smile » 02 stu 2011, 21:01

ne znam zašto svi govore da se nipošto opekotina ne maže uljem. ja sam se jednom opržila vrelom klučalom vodom i prijateljica me posavetovala da stavim odmah ulje i so! nisam mogla vjerovati da bi to moglo pomoći ali kako nisam imala blizu jekoderma i neke kreme baš za opekline, stavila sam ulje i so, prestalo je peći nakon par minuta. ovo je iz ličnog iskustva...
smile
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Prethodna

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.