Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
Odgovori

Re: Šepa

12 ožu 2009, 23:27

5000 LEUKOCITI DA NIJE KAKAV URINOINFEKT,JER IPAK JE NEKA BAKTERIJSKA UPALA.

13 ožu 2009, 13:43

Majcica, velika slova u internetskom pisanju nepristojna su i znak su vikanja. A 5000 l su nizi leukociti. Bio bi ipak virus, a ne bakterija, sto se moze dodatno potvrditi diferencijalnom krvnom slikom.

Plava, a nista, nama je na takvu KS plus UZV kukova kojim je dokazan problem, dato jedino mirovanje.

13 ožu 2009, 15:09

Obavili smo pedicu. rekla je da miruje i da netrebamo ortopedu, da ne brinem, da ako nebude bolje da ćemo u srijedu ponovno vaditi sedimentaciju jer je niti 12 sati prije vađenja krvi još pio klavocin, pa je to možda zamaskiralo krvnu sliku. I dalje nide u vrtić. Šta sad da radim..jel da idem privatno na uzv ili da čekam? :dunno
Rekla je da je adenoviroza.....jako sam zabrinuta.
Swmama, a jel ste vi sad dobro?

13 ožu 2009, 15:45

Nama se smirilo šepanje nakon 5,6 dana. Popili smo Silapen jer je sedimentacija bila povišena. Ped. nam je rekla da nema smisla ić na uzv. jer je to sigurno od čestih bolesti ove zime. Al svejedno me malo kopka jer nismo išli.

13 ožu 2009, 15:55

swenova mama je napisao/la:Majcica, velika slova u internetskom pisanju nepristojna su i znak su vikanja. A 5000 l su nizi leukociti. Bio bi ipak virus, a ne bakterija, sto se moze dodatno potvrditi diferencijalnom krvnom slikom.

Plava, a nista, nama je na takvu KS plus UZV kukova kojim je dokazan problem, dato jedino mirovanje.

Nije namjerno tipkovnica mi je na izdisaju pa nekad hoće prihvatiti nekad neće.A neznam po kojem vi to gledate referentni interval za dijete,mom dijetetu svaki mjesec rade pretrage već godinama i nebi se složila sa tobom i referentni interval za leukocite je 5.0-13.0 pa ja baš nebi rekla da je viroza.
Neželim te plava plašit ali tko se jednom opeče puše i na hladno.

13 ožu 2009, 19:25

Majčica, pa to i je 5.0 leukociti, ali neki laboratoriji pišu tisuće i liječnici to tako čitaju. Mene brine sedimentacija, za koju smatram da nije stvaran nalaz jer je veče prije vađenja još pio Klavocin. Ma i ja se bojim, jer mi je trebalo puno muke da ga motorički dovedemo do ovog stanja i nebi voljela da ga nešto unazadi. On sad gotovo da i ne šepa, dali da svejedno idem i srijedu na kontrolu i da tražim još pretrage ili da odem privatno ili da vjerujem pedici. Mislim nije ona loša pedica...nikad mi nije stvarala za ništa problem,uputnice-doznake i sl, a ja sam frik što se moje djece tiče...

13 ožu 2009, 20:34

plava, posto si tako zabrinuta, ja bih na tvom mjestu otisla privatno na uzv...tko ce prezivjeti do srijede
mozemo ti mi sada tu reci bilo sto, ali dijagnozu ne mozemo postaviti, mozemo pogrijesiti i sto onda?
JA bih odmah sutra otisla na UZV, jer ne znam kak bi drugacije prezivjela vikend

13 ožu 2009, 23:03

Da vjerojatno si u pravu.... :/

14 ožu 2009, 00:01

mi smo danas ok, nikad se nije ponovilo nakon tog puta.

Mene brine sedimentacija, za koju smatram da nije stvaran nalaz jer je veče prije vađenja još pio Klavocin.

mene ne brine sedimentacija jer je to gotovo napustena pretraga, vadi se crp koji je bolji pokazatelj. Ali klavocin moze itekako cijelu sliku pomutiti.
Da je rijec o meni, ja bih otisla na uzv privatno. Da budem mirna.

14 ožu 2009, 13:24

izvadit ću ja njemu i crp privatno..to mi je pod nosom laboratorij..

14 ožu 2009, 13:56

ajd nam onda javljaj razvoj situacije :mah

28 tra 2010, 08:26

Moj A šepa od prekjučer, počelo je lagano-gotovo neprimjetno.
Jučer malo jače,a danas još jače. Mislila sam da mu je to neka nova fora jer sam probala izvrtat nogicu i ništa se ne buni.
Zapravo to nije pravo ono šepanje nego lijevom nogom hoda po prstima, a desnom staje normalno.
Kad stoji na mjestu stopala su u normalnom položaju, ali kad krene hodati tako šepa.
Sad sam promrzla vidjevši gornje postove. :strah
:conf

28 tra 2010, 09:30

Da li mozete uraditi bris grla i nosa sa antibiogramom i izvaditi krv?

28 tra 2010, 09:32

Naravno od antibiotika i brisa treba biti razmak 8-10 dana.

28 tra 2010, 09:48

Mislila sam ako bude i dalje tako otići u klaićevu ili vinogradsku(na hitnu) . A je sada u vrtiću. Jutros je jače šepao ali mislila sam da mu je to neka fora.Kad sam ga odvela došla sam tu da vidim što bi mogao biti uzrok tom šepanju kad ono :shock
Pedica nam je na GO.

29 tra 2010, 15:18

Evo i nas na ovoj temi. :conf
P. ( 22 MJ ) je jutros počela šepati , nije pretrpila pad i sl. Nedavno je preboljela vodene kozice.
Sad sam sva u brizi pročitavši vaše postove. :| Sutra idemo pedijatrici , pa ćemo vidjeti.

29 tra 2010, 16:35

Mi smo bili kod pedice,gledala je, izvrtala noge, pipala i tak.
Kaže da je to "posljedica neke infekcije" i da bi trebalo proći za par dana.
Dijagnoza: Reaktivni sinovitis susp.
Dobio je ibuprofen 3x100mg 4-5dana.

14 svi 2010, 23:20

Evo samo da vam javim, naše šepanje kako došlo tako prošlo.
Davala sam mu ibuprofen 2 dana i šepanje je prestalo :mah

18 svi 2010, 21:26

Reaktivni sinovitis

to je sw dijagnoza bila bez suspektnosti ejr je potvrdjena uzv-om ne bih te zeljelča plasiti, ali, ako se ne izlijeci mirovanjem ili antibiotikom, ako treba, djeca najcesce prestaju sepati za par dana i onda se za par mjeseci/tjedana vrati u gorem obliku. Tako je nama receno, zato smo imali kontrolni uzv za dva tjedna od pocetka dijagnoze.

18 svi 2010, 22:19

sad si me preplašila :shock u gorem obliku kažeš???
Nama je ta dijagnoza postavljena na temelju običnog (nazovimo ga tako) pregleda.Bez uzv i briseva.
Pedica mi se skoro smijala kad ga je gledala (20 sekundi) kako hoda-mislim da nije ni vidjela to šepanje.
prevrtala mu je noge,pipala i onda nam dala taj ibuprofen i dijagnozu.
Mislila je da nema potrebe za uzv i sl.-osjećala sam se kao da ona misli da izmišljam to šepanje :angry
Prestao je šepati nakon dva dana ibuprofena, mirovao je koliko je to moguće za dvogodišnjaka, mislila sam da je to to...(nadam se da je)
A trenutno ne šepa, (ne šepa neka dva tjedna, kasnije sam javila ovdje da je prestalo šepanje) nadam se da se neće vratiti.... :/

23 ožu 2011, 13:09

uh.
bio S. kod pedijatrice, jučer popodne ga počela bolit nogica na bedru, s prednje strane.
kaže pedi, vjerojatno sinovitis, ajte vi kod ortopeda.
pritom već duže vremena ima upaljeno grlo (bez da je itko skužio jer non stop pomalo kašljuca).

čekamo nalaze krvi sutra.
jel da MM traži uzv sutra na kantridi?

:aaa

23 ožu 2011, 15:40

Uradite bris grla i nosa, ako je bakterijski da se ide sa ciljanim antibiotikom i da se ne gubi vreme (od poslednjeg antibiotika mora biti 8-10 dana da bi rezultat bio tacan).

23 ožu 2011, 17:43

Stefanova_mama je napisao/la:Uradite bris grla i nosa, ako je bakterijski da se ide sa ciljanim antibiotikom i da se ne gubi vreme (od poslednjeg antibiotika mora biti 8-10 dana da bi rezultat bio tacan).

poslala ga je pedi vadit krv da uopće vidi jel bakterijski ili virusno, a onda će valjda bris :dunno

30 ožu 2011, 14:31

odite na uzv pa cete biti mirni

30 ožu 2011, 14:58

swenova mama je napisao/la:odite na uzv pa cete biti mirni

bili smo. sinovitis :/
ništa ga ne boli, srećom.
bolilo ga je samo malo taj dan.

04 tra 2011, 10:30

Neliječeni sinovitus je u stvarnoj dijagnozi,juvenilni idiopatski artritis.
Pa nikako netreba olako shvatiti kad se smiri,jer kao što je jedna od vas rekla vrati se u puno gorem obliku,i što je najgore kronično.
Nažalost nebi plašila nikog ali bolje spriječit nego liječit.

04 tra 2011, 12:47

ma nama su za terapiju dali samo mirovanje, ali je dobio antibiotik zbog druge upale pa se nadam da će biti ok.

prijateljica ima sina koji je isto to imao, ali liječnica mu nije dala ni minute mirovanja :dunno
nisam znala da je to juvenilni ako se ne liječi :strah

26 lip 2011, 13:53

thalia je napisao/la:ma nama su za terapiju dali samo mirovanje, ali je dobio antibiotik zbog druge upale pa se nadam da će biti ok.

prijateljica ima sina koji je isto to imao, ali liječnica mu nije dala ni minute mirovanja :dunno
nisam znala da je to juvenilni ako se ne liječi :strah

Kako je maleni,dok se nejavljaš sigurno je dobro.

26 lip 2011, 14:01

je, hvala.

na kraju je bio sinovitis, ne jak, ali ne i prvi puta :dunno
navodno se ne bi vidjelo na uzv da je bio prvi put.
bolilo ga je samo taj prvi dan, poslije sve ok.
i sve mu se složilo tada, i sinovitis i limfadenitis i dvije upale grla, užas.

26 lip 2011, 17:26

navodno se ne bi vidjelo na uzv da je bio prvi put.

ma bi. Na uzv-u se lijepo vidi kost kako pluta u vodi. (laicki receno).
Odgovori