Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
Odgovori

Re: inhalator

12 kol 2010, 15:06

Evo meni i stariji počeo kašljati, ali dok Panatus pomaže, dobro je :cool
PO pitanju tog malog inhalatora mogu ti se raspitati kod te žene kad je sretnem, jer na netu ga ne nalazim, mislim da to nije bila ova Respira na koju nailazim na svim stranicama.

15 kol 2010, 00:30

nekužim :conf meni su rekli da smiju ljekovi u naš uzv. inhalator i ja ih redovno stavljam,pa čak i ventolin
neznam sad točno u koliko-mozak mi stao :/ ali u fiziološku se stavi nekoliko propisanih kapi ljeka i tako se inhalira dijete dok se ne potroši sav ljek
-i naravno da se može inhalirati dijete dok leži pa cijev je savitljiva-ja sam tako inhalirala k dok se je bojala inhalatora na početku pa čak i dok je spavala zato mi je bilo važno da je inhalator tih da je ne probudi
- sad više nemamo tih problema jedva dočeka masku na lice-sad joj je to fora

16 kol 2010, 20:00

U uzv inhalator može ventolin sigurno. Naš pingvin nažalost nije imao tu savitljivu cijev i to mu je bila velika mana. Uz to što je brzo počeo curiti na spoju i što u čašicu stane max 3 ml fiziološke, pa mi nije dobar za laringitis kad treba inhalirati više fiziološke.

16 kol 2010, 21:27

Poznanica inhalira svoje dijete već par godina svaki dan 4x (teška bolest) i njoj je savjetovan kompresorki inhalator radi lijekova....I da je navodno jači, bolje prodiru čestice u dišne putove :dunno uostalom imaju ga i bolnice i domovi zdravlja.
I mi imamo kompresorski i moji kad su bili mali od buke bi zaspali, nije ih to smetalo..........

21 kol 2010, 18:59

hm, evo najnovije od dr rihtera o uzv inhalatorima;
U vezi inhalatora...iz jednog vašeg ranijeg odgovora sam zaključila da postoji razlika između starih UZV inhaltora i današnjih, te da se današnji UZV inahalatori, a obzirom na svoje karakteristike mogu koristiti kod inhalacija pulmicotrom (npr. moj inhalator raspršuje čestice na veličinu od oko 5 UM). Jesam li dobro zaključila ili su UZV inahlatori (čak i današnji) neučinkoviti kod inhalacije lijekom (konkretno: Pulmicort)?!

Darko Richter, dr. med.

21.08.2010. 13:25

Koriste se električni kompresorski inhalatori.
Ja UZ inhalator nisam nikada čak nitiuvjetno preporučio. To je vaše zaključivanje, i, naravno, kada se čovjet petlja u ono što ne zna, u pravilu griješi.
Carnegie je davno rekao: If anything can go wrong, it will.
Ali svi misle da je to zgodna uzrečica, i da to nema veze s njihovom svakodnevnicom. A ima. Sada ste kupili UZ inhalator, i mene masirate da vam opravdam trošak. A neću.

04 lis 2010, 13:28

Malko podižem temu i pitam za savjet ako imate osobnog iskustva koji je model od ova dva bolji i zašto, ako mi možete objasniti razliku, unaprijed hvala.

Dakle;
OMRON CompAIR NE-C28-E ili
slika

SALVUS Medel Pro
slika

13 pro 2011, 00:29

Da li mi može netko odgovoriti koliko je glasan taj kompresorski inhalator?
Ja bih najrađe kupila uzv, ali stalno čitam da su ovi drugi bolji i funkcionalniji, pa me zanima ta crtica..kolika je ta buka koju proizvodi?

13 pro 2011, 08:22

dosta je bučan, ali s obzirom na to što radi jednostavno meni nije bilo druge.

13 pro 2011, 11:20

Ma nije to neka prevelika buka ,jednoličan šum npr. ko kad radi fen. Moje su cure ko manje redovito zaspale uz inhaliranje. :lol

13 pro 2011, 15:20

Ajd, super, fala na odgovorima... jer moja bebačica se iživcira kad čuje usisavač (čišćenje nosa je umjetnost), ne znam uopće kak bi ovo podnijela ...i još s maskom na licu :) ... baš sam u nedoumici...

13 pro 2011, 23:54

Imaš li možda među priajteljima/poznanicima nekog gdje bi mogla čuti? Naš je negdje malo tiši od usisavača na najslabijem. Al drugačiji je tip šuma, drugačije zvuči.

14 pro 2011, 12:02

za čišćenje nosa ti je ovo zakon..http://www.miramarprom.hr/
možeš ga naručiti internetom ili pogledati ima i u ljekarnama...oko stotinjak kuna...

15 pro 2011, 18:00

Imala sam posuđen od šogorice, ali Respiru, ali ovaj kompresijski mi nitko nema... Ne znam da li bi mi ga u ljekarni mogli uključiti ovako za probu? Tko zna...
Eh, tu Ariannu za nosić i imamo :dada :dada

28 pro 2011, 14:59

Nama stariji završio s laganim bronhitisom i eto, srećom imamo inhalator doma, pa smo dobili inhalacije ventolinom do nedjelje minimalno... I klavocin sirup. Nadam se da će pomoć, već sam luda od boleština... I ja sam završila na atb, jer kašljem strašno, posebno čim legnem...

12 sij 2012, 19:16

evo, i mi nabavili kompresorski inhalator jer smo već komatozni svi odreda... kašljemo od Božića i to u grupama, a sad nakon kratke pauze opet počinje druga tura užasnog laringoidnog kašlja... svi ukućani smo odradili turu sumameda (osim bebe) i ne mogu reći da nam je posebno pomogao, barem ne oko kašlja... ja sam ga dobila zbog navodne upale pluća (koja nije provjerena rtg-om), a djeci su mi pluća čista, ali osim virusne krvne slike, povišeni su im i monociti jako pa su i oni dobili sumamed (iako to meni nije bilo logično), i sad barem nemaju temperaturu... ali kašalj je sve gori i gori, noću svi slabo i nikako spavamo... susjedi moraju svoje goste upozoravati da nije potres nego susjedi :lol

bili smo već 5. dan na inhalacijama kod pedice, ali danas sam ja toliko tamo presaugala da nam je savjetovala da ipak nabavimo inhalator doma pa da i nama odraslima bude lakše... dijagnoza bi na kraju ipak bila virusni bronhitis

i tako i jesmo... e, sad, pedica nam je miješala dvije supstance redom kod inhaliranja: ventolin i još nešto (nisam zapamtila), ali je malo duže ime i ima slovo f negdje u imenu :ajme što je to i što da kupimo u ljekarni pa da kapamo u fiziološku kod inhaliranja i koliko kapi za koje dijete... imamo jednu bebu od 6 mjeseci, jednog dječaka od 2 godine i drugog od tri i pol, a i za nas odrasle bi mi trebala doza... što stavljate, koliko puta dnevno i koliko dugo držite maske? dok se ne isprazni posudica? heeelp!

12 sij 2012, 22:54

Doze kako inhalirati koje dijete treba ti reći pedijatrica, kao i što sve stavljati. Recimo nama ped uglavnom veli 2ml fiziološke, sa xy kapi ventolin otopine za atomizator. Dozaža ide i po kilogramima i po dijagnozi, ventolin se daje samo ako ima spazma ili napadaja kašlja koji se ne smiruju. Postoji i flixotide, on isto širi bronhije mislim, to mi nismo dobivali.

Odraslima bi doze mogla reći dr. opće prakse. A dok ne dobijete doze možete se inhalirati običnom fiziološkom otopinom, npr. 5 do 10ml. To će razvodniti sekret. Eventualno se može dodavati i bisolex u inhalator ili pak oralno, što će onda olakšati iskašljavanje sve skupa.

13 sij 2012, 00:56

thanks, Diami!

zvala sam svoju doktoricu da mi kaže dozu i što stavljati sebi, ona kaže 10 kapi efedrin kapi za nos + dexamethasone i garasone kapi, a sad čitam na netu da su to anitibiotske kapi primarno za oko i uho, a mi imamo virusni bronhitis :ajme a da ne govorim da se nijedne ne mogu dobiti u ljekarni bez recepta... a to sam ju izričito telefonski pitala, i nije mi, naravno, poslala recepte u ljekarnu :gaah

a pedijatrica nam radi tek sutra popodne, do tad ništa od kapi... fiziološkom sam im večeras inhalirala po 5 mL svakom, valjda je i to bolje nego ništa...

13 sij 2012, 01:18

Je, i to ti je bolje nego ništa. Zato što će razrijediti sluz i olakšati iskašljavanje, smiriti sluznicu istovremeno.

Što se tiče ovoga za vas, ja sam isto svojevremeno bila iznenađena kad je K dobio inhalaciju s garasone kapima. Oko tih kapi se ionako lome koplja, jedni pedijatri vele da nikako ne pomažu ako se kapaju u nos jer ne dospiju tamo gdje bi trebale djelovati nego skliznu niz grlo, drugi ih prepisuju. Nama je dr. dao u dva, tri navrata i stvarno je pomoglo. Kod nas se tada radilo o virozi koja se prijetila zakomplicirati. Jednom smo ih dobili i za inhalaciju za K i isto je pomoglo i to kroz dan ili dva već.

Sad zadnji put su mi i K i M dobili antibiotik, počelo je vjerojatno kao virusno, no oboje su izgleda imali još pneumokoka koji K donese iz vrtića, koji se onda valjda počeo razmnožavati jer je imunitet pao. Iako su nedavno prije toga bili na antibiotiku, opet im se zakompliciralo i ovaj put.

Kod M nam je pomoglo natapanje nosa fiziološkom, po 2,5 do 3ml u svaku nosnicu. Vrišti ko da je koljem, al eto bar je dalo rezultata. Nju sam samo ukupno tri puta inhalirala, a i to je s malom bebom popriličan pothvat, i to samo jer je imala napadaje kašlja koji nisu prestajali, nikako se smirit.

K je inhalirao preko tjedan dana, 6 dana 3 puta dnevno (fiziološka s ventolinom), onda 1 dan 2 put dnevno i 2 dana 1 dnevno. Al on je imao spazam, zato je dobio ventolin. M ga nije imala i naglasio je pedijatar da isključivo ako ima napad damo inhalaciju s ventolinom.

13 sij 2012, 01:24

Diami, mi svi imamo spazam... klinci mi se tako zacrvene u licu i skoro izgube dah koliko ih primi napadaj, a i dosad smo već 5 dana zaredom išli kod pedice pa smo se tamo inhalirali na baby-haler sa ventolinom i flixotidom... ništa, pričekat ću do sutra popodne dok ih ne dobijemo od pedice na recept jer su me večeras isprašili iz ljekarne...

noseve im svima špricam sa fiziološkom već dosta dugo, i onda ovim mlađima još i ispumpam šlajm, ali najstariji se ne da... nemam snage sama njega zauzdati pa njega preskačem...

a doma imam bisolex, mogu li im njega ujutro staviti 5 kapi u fiziološku? na svoju ruku?

13 sij 2012, 10:51

Ja nikako ne bih Bisolex, on potiče kašalj.
Koristi čistu fiziološku, to ti je dovoljno ukoliko
ped ne propiše drugo.

13 sij 2012, 11:33

IINA, to sam i ja pomislila, hvala :kiss

13 sij 2012, 14:38

Da, ne bi ni ja bisolex ak ped ne veli, ak i ovako imate problema s kašljem. Ajde, sad je i pedici smjena počela pa ćete dobit sve što trebate!

13 sij 2012, 16:10

dobili kortikosteroidne ampule Solu-MEDROL za tri dana, po 2x dnevno (na privatni recept)... a kasnije može bisolvon kad više ne budu jako kašljali

inhalator

10 ožu 2012, 01:22

kupila sam dijetetu inhalator jer često ima problema s dišnim putevima.kad vani ima vlage,ona dobi napadaje kašlja.sad me zanima koliko će joj to pomoći.aparat je OMRON,kompresorski

10 ožu 2012, 12:37

može li mi neko reći koliko se često smije inhalirati,odnosno jel može biti štetno.unaprijed hvala :dunno

10 ožu 2012, 18:52

msveric,
spojila sam tvoje pitanje sa već postojećom temom o inhalatorima.
Odgovori