Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
Odgovori

Re: abdukcijske gaćice

06 lis 2009, 22:26

znači krumpi sve si nabavila.
još da se i tonka navikne...
nadam se da će vam brzo i bezbolno proći tih 6 tjednaa

06 lis 2009, 23:29

Moj sin je imao losiji nalaz od tvoje male ali niko od ljekara nije bio za bilo sto osim sirokog povijanja do 7. mjeseca, posle je nalaz bio u redu i mogli smo skinuti siroki povoj. Ovdje remencice i abdukcijske gacice daju za mnogo gore nalaze od IIa .

07 lis 2009, 07:51

oprezniji su kod ženske djece, jer će jednom rađati.

07 lis 2009, 08:01

ko luda je :/ valjda će se priviknut.

07 lis 2009, 08:13

krumpi :hug:

29 pro 2009, 12:53

i mi smo dobili abdukcijske gaćice (nakon pregleda u Klaićevoj sa 3,5 mj.)
nakon koliko vremena su se vaše bebe privikle na njih?
pitam, jer nas je teta dr. prilično uplašila s time kako bebe teško to prihvate... znam da je svaka beba svijet za sebe ali eto, ipak, pitam :)

29 pro 2009, 14:42

e, da - još jedno pitanje: gdje ste ih nabavile? u firmi koju su nam prepručili u klaićevoj, nemaju naš broj :/

29 pro 2009, 15:46

ako ti treba broj 2, imam ja pa ću ti poslati
nosili smo i nismo-problem se riješio
kasnije sam čitala na milijun mjesta da se naš stupanj displazije riješava razvojno :loce :ne

29 pro 2009, 16:26

hvala ti :srca al MM u međuvremenu nabavio (u nekoj firmi na Črnomercu), kupio ih je na kraju jer je poludio na HZZO kad su mu rekli da njeni papiri moraju na komisiju koja će se sastati za mjesec dana a ona mora na kontrolu za mjesec i pol dana :mrgreen: usklađeno, nema šta...
inače, nisu nam ništa rekli kako se to čudo stavlja, jel komplicirano? doslovno smo 2 min bili u ordinaciji, gužva je bila u Klaićevoj za poludit (a ko tome im je i Kosorica još danas bila u posjeti pa je bilo osiguranja ko u priči...no, dobro...), ništa nisam stigla pitat a već sam se našla van ambulante
bebama to smeta, steže ih? plaču?

29 pro 2009, 16:55

mojoj je strašno smetalo. al to je stvarno individualno, dečkiću moje frendice nisu smetali niti remenčići ni to.

31 pro 2009, 14:51

evo nosi ih već 2. dan - nekako se prilagođavamo, nije strašno makar nije to ona moja vesela bebica... :/ al, dobro...ako mora-mora...
nego, imamo problem sa autosjedalicom - naime, ne stane u tome u nju! jeste vi skidale te gaće dok za vrijeme vožnje?
mislim da ćemo mi to morati. ne želim je voziti na rukama, a s njima doista ne stane u sjedalicu

18 pro 2010, 22:30

ako nekome trebaju abdukcijske gaćice, mi ih kratko nosili, prodajem za 50kn

20 sij 2011, 17:31

pozdrav! zanima me da li se problem kome riješio nakon mjesec dana nošenje abdukcijskih gaćica...? naša dijagnoza je 2a.

24 sij 2011, 13:35

nama se riješio za 6 tj.

27 sij 2011, 17:22

mama njonji je napisao/la:nama se riješio za 6 tj.

hvala na odgovoru. :dada
nadam se da će se i nama riješiti, moramo nositi 5 tjedana, prošlo je 2... malo mi čudno stoje gaćice na njoj, imam osjećaj da bi trebale biti manje tako da joj nogice stoje višlje, ali valjda je dobro ako otoped tako kaže...

21 tra 2011, 16:55

Moja mala ima 4 mjeseca. Sa mjesec dana bili smo kod Dr. Sabola i rekao je da ne treba nositi pelenu za siroko povijanje, nego samo da radimo vjezbice za kukice. Danas smo bili na pregledu u Klaicevoj kod Dr. Vrdoljaka i... - hladan tus! DIjagnoza= asimetrija abdukcija desnog kuka i obavezno nosenje abdukcijskih gacica.

Dr. Vrdoljak kaze da se to vidi i iz ultrazvuka koji je napravio dr. Sabol. Wtf?!?!

Sad smo malo u panici jer dijete je vec 4 mjeseca staro i pitam se sto ce na kraju biti?
Sto li je to uopce i imate li iskustva?
Dr mi kaze da ce terapija trajati mjesecima,... Pa kako ce onda moja beba nauciti sjediti, puzati.... :ajme

Na rubu sam suza.....

22 tra 2011, 10:22

i moja je počela nositi sa 4 mj.
na svakoj kontroli će vam reći što i kako dalje, a možda ih i skinu (nama su već za 6 tjedana)

22 tra 2011, 11:06

Koliko cvrsto se stegnu ti remenceki na gacicama? Ja se bojim da sam mozda preslabo stisnula, ali ne zelim da se nazulja ili nedaj Boze da oslabim cirkulaciju,....
Kako ste vozili djecu u kolicima? Kako je sa sjedalicom za auto? Jel zaista toliko bitno da budu gacice svo vrijeme? Na uputama pise da se cak i kupa bebu sto krace, kako bi se odmah vratila u gacice.... Hmm... A nije samo kupanje, vec i prematanje jedno 7-8 puta dnevno barem, pa sve to skupa dosta remeti to nosenje gacica, zar ne?
Joj... jos sam u soku.... :ajme

22 tra 2011, 12:21

tocno znam kako ti je... i ja sam bila sva u komi kad su mi rekli za to i trebalo je par dana da se naviknemo i beba i mi
ona je bila cendrava malo više prvih dana (dan-dva) al poslije ko da ih nije imala na sebi, potpuno normalno se ponašala
u kolicima ih je imala, tad je ionako ležala pa nije smetalo
u AS smo skidali, tamo joj je bilo preusko
naravno da smo je skidali kod kupanja i prematanja, to mi je bilo normalno
ostalo vrijeme ih je nosila stalno po noći i po danu
držim fige da vam se stvar što prije sredi i da ih što prije skinu :grligrli

22 tra 2011, 12:26

e, da - za stiskanje: ni prelabavo ni prejako, bitno je (tako su nama objasnili) da nogice stoje skroz otvorene (raširene), u položaju kao kad ih kod vježbica primiš i skroz raširiš do kraja (a jesam objasnila :ajme )

22 tra 2011, 15:23

Hvala na savjetima... :grligrli Nadam se da cemo se do iduceg pregleda (za 50 dana!!!) rijesiti ovog problema.... :ajme

22 tra 2011, 16:06

Hej, sad sam procitala negdje da te gacice trebaju potpuno imobilizirati natkoljenicu,... Pa to bas i nije moguce, osim ukoliko je prejako ne stisnem! Ona i dalje meni mrducka sa nogicama koliko joj ta plastika dopusta. Cak se i nazuljala sa unutarnje strane koljena (malo je crvenkasta koza bila na zadnjem prematanju) od silne akcije s nogicama.
Inace je jako jako zivahna beba pa me i ne cudi da se bori sa vjetrenjacama ... :mali

31 svi 2011, 20:32

Danas smo bili na pregledu i SKINULI SU NAM ABDUKCIJSKE GACICE!!!! :nana :nana :nana :nana :nana :nana :nana :nana

Cure, ako ce neka trebati kakav savjet u vezi nosenja abdukcijskih gacica slobodno neka mi se javi na PP!!!!!

Jos ne mogu vjerovati da nam je doc u potpunosti skinuo gacice.... Nadala sam se da ce nas osloboditi nosenja gacica barem nekoliko sati tokom dana, a kad ono - sve je u najboljem redu!!!!! :fworks

01 lip 2011, 09:21

bas mi je drago!
znam kako se osjecate :zivili
Odgovori