Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
Odgovori

Re: Nosni aspirator Arianna-iskustva?

22 vel 2010, 23:58

lara.b je napisao/la:Rena, prepiši te upute na talijanskom (možeš na pp) pa ću ti prevest, ako se do sad nisi snašla.

Franika, :mah
Nas ariana spašava, svakodnevno ga koristimo.
Čistim ga pod jakim mlazom vruće vode u kadi i dodam obično tekući sapun za ruke i u onaj mali nastavak i cijev. I ja prokuham samo nastavak.

Hvala ti puno, hvala, snašla sam se tako da sam ponovno zvala ljekarnu da mi objasne.

23 vel 2010, 00:11

kupili ariannu :klanja onome tko ga izmisli.
nisam mogla zamislit koliko prljavstine stane u jedan mali nos :ne
jedini problem je sto nam sad usisavac stoji nasred dnevnog :mrgreen (bar se uklapa jer ej crvene boje)

23 vel 2010, 15:47

Mrđi je napisao/la:jedini problem je sto nam sad usisavac stoji nasred dnevnog :mrgreen (bar se uklapa jer ej crvene boje)

ovo svi vlasnici arianne imaju zajednicko :mrgreen

23 vel 2010, 21:51

sad mi dodje d akupim novi fensi usisavac (razlog, naravno zbog aspiratora) :dj

24 vel 2010, 09:24

Ja i imam dva uisivača,ispočetka sam koristila jedan,al poslje smo kupili neki na akciji za 300kn pa je sad taj isključivo za šmrkljiće :dada
Od nedavno nam je aparatura opet u pogonu i svaki se put iznova čudim kolko tog ima u tako malom nosiću :shock

28 vel 2010, 10:28

Plusic je napisao/la:
Mrđi je napisao/la:jedini problem je sto nam sad usisavac stoji nasred dnevnog :mrgreen (bar se uklapa jer ej crvene boje)

Da , da i nama je usisavač postao dio dnevnog boravka. :mrgreen

01 ožu 2010, 01:54

Ja sam kupila aspirator i super sam zadovoljna, koliko toga izvuče sa običnom pumpicom bi to izvlačila sto godina i nebih uspjela, jest da je malo skup ali mi se isplatilo. M se malo rasplače nakon toga ali ju zvuk usisavača smiri, a i to mi je prilika da svaki dan malo usisam jer ovak mi se baš i neda svaki dan usisavati. :lol

01 ožu 2010, 13:05

Janja je napisao/la:Ja sam kupila aspirator i super sam zadovoljna, koliko toga izvuče sa običnom pumpicom bi to izvlačila sto godina i nebih uspjela, jest da je malo skup ali mi se isplatilo. M se malo rasplače nakon toga ali ju zvuk usisavača smiri, a i to mi je prilika da svaki dan malo usisam jer ovak mi se baš i neda svaki dan usisavati. :lol

:lol :lol i kod mene je tako , usput usisam i tepih.

24 ruj 2010, 19:03

jel u tom paketu ima i četkica za pranje, vidjela sam youtube da žena sa četkicom to pere
vi sve prokuhavate ili samo onaj dio koji ide u nos

24 ruj 2010, 23:41

u mom slovenskom - iz baby centra - nema nikakve cetkice.

inace, ima ga za kupit u onom dm-u u Antunovicu pa se isplati uzet prvo onaj popust 25% za izabrani artikl za 50 bodova i onda jos 15% za cijelu kupovinu.

27 ruj 2010, 18:22

MAJKO MILA je napisao/la:jel u tom paketu ima i četkica za pranje, vidjela sam youtube da žena sa četkicom to pere
vi sve prokuhavate ili samo onaj dio koji ide u nos

Ja prokuham ili s vrućom vodom operem samo onaj dio što ide u nos.

27 ruj 2010, 22:38

U Baby-centeru u Sloveniji u Brežicama sam kupila aspirator za na usisavač vrlo sličan ariani i platili smo ga 10 eura, a Ariana tu kod nas u apoteci košta 209kn.
Znači, ravno je tri puta jeftiniji.
Imamo aspirator na baterije, onaj koji se stavi u usta i taj za na usisavač koji nam se pokazao najboljim od svih.
Najučinkovitiji je.

28 ruj 2010, 09:20

i ja sam upravo kupila taj Arianin aspirator za na usisivač i odličan mi je :dada
glavno mi je što to usisa za tren :dada
oni su uvijek nemirni, ma s čime kod im čistiš nos, ni s čim to nije najugodnije,
ali s ovim je bar jako brzo i učinkovito :dada

28 ruj 2010, 22:32

Imamo mi. Da, povuce svasta, ko zna gdje se bebcu sve to zadrzava.
Samo nije bas presretan tom radnjom E, place. Ustvari, bilo je vise razdoblja, mislim kad se nije plakao, pa vristao, pa opet nije plakao kad je bio veci, i bilo mu cak interesantno, sad opet place. Al da je efikasno, je!

Usisavamo u sjedecem polozaju, tako da meni recimo sjedi u krilu, a mm usisa na brzinu (prije jos malo meni, pa sebi... skrecemo paznju). Ako mase glavicom, treba ga se primiti za bradicu, da se ne povrijedi zbog mahanja i moze se mu nosic ocistiti.

12 stu 2010, 14:43

jeste vi primjetile da vam usisavač krepava od toga
dvije priajteljice su mi rekle da je njima krepao usisavač
pretpostavljaju da je od toga
sva ta vlaga kad dođe ...

12 stu 2010, 14:57

vlaga ne dodje niti do polovice cijevi a kamoli do usisavaca. aspirator treba osusit prije upotrebe.

12 stu 2010, 14:58

5ra je napisao/la:
Plusic je napisao/la:

Da , da i nama je usisavač postao dio dnevnog boravka. :mrgreen

:mrgreen :dada

MAJKO MILA je napisao/la:jeste vi primjetile da vam usisavač krepava od toga

mi koristimo taj Arianna aspirator (ne isti, promijenili smo ih već nekoliko) preko 6 godina (isto toliko godina nam je usisivač skulptura u dnevnom boravku :mrgreen ) i nije nam crkao usisivač ;) prije 3 godine smo kupili novi jer nam je stari zauzimao previše mjesta i bio preglasan kod noćnih usisavanja

povremeno dobro operem onu savitljivu cijev usisivača pod jakim mlazom tuša i pustim da se dobro osuši

12 stu 2010, 18:33

Plusic je napisao/la:

isto... i crveni usisavač :)

12 stu 2010, 22:13

MAJKO MILA je napisao/la:jeste vi primjetile da vam usisavač krepava od toga

Ja imam poseban usisavač za šmrkljiće (neki obični za 300kn al služi svrsi), koristim ga oko 2 godine i nije još krepao.
Mislim da šmrklji ni ne dođu do usisivača jer sam u vrečicu (od usisavača) stavila toalet papira :mrgreen tek toliko da upije tu vodu ako što dođe unutra, ali nije došlo ništa...još.

14 sij 2011, 14:59

Ja koristim taj aspirator za usisavac vec 3 godine, možda i više. Ali nemam Arrianu jer su odvartno skupi u Hrvatskoj, uzela sam ovakav http://www.nosni-aspirator.com u Sloveniji u Baby centru i zadovoljna sam skroz. :)

Najstarija ima 6g i još uvijek joj tu i tamo usisam nos, a za majeg je stalno u upotrebi jer imamo probleme sa ušima. Zakon stvar, izvuce van cuda.

14 sij 2011, 16:18

i ja imam taj iz baby centra za 10 eura ;)
služi svrsi već dvije godine.
jučer sam ga slikala kako si sam čisti nos. još pročava što je izašlo pa komentira 'fuuuuuuuuuuuuj, bjaaaaaaaaaaaaak' :lol

04 svi 2011, 17:00

Imam pitanje za cure koje koriste ovaj nosni aspirator, da li prije korištenja aspiratora koristite ikakve kapi, tipa aquamaris? I plus, da li vam se ikad desilo da se pojavi trag krvi (kao da je pukao kapilar) u aspiratoru ili poslije usisavanja slina? Moram priznati da nisam baš sretna što se to desilo zadnji put, baš mislim da je onda možda prejak taj aspirator, ne znam šta da mislim, plus moja beba plače cijelo vrijeme usisavanja, nikako ga ne mogu na miru očistiti od slinica

04 svi 2011, 21:53

ja obavezno natankam nosic fizioloskom, po nekoliko ml u svaku nosnicu i onda krecem s usisavanjem.
aspirator nije prejak, jesi li ga probala staviti sebi? samo je nalogadan ako imas pun nos, jer osjecas kako izvlaci :bidan
tragove krvi nismo imali, ali vjerujem da su moguci ako se balonja osusi i zalijepi za stijenke nosa.
i moja beba place cijelo vrijeme usisavanja, to prihvatis kao takvo i picis.
ono sto taj izvuce, ne izvuce niti jedan.

04 svi 2011, 22:10

IvaV je napisao/la:ja obavezno natankam nosic fizioloskom, po nekoliko ml u svaku nosnicu i onda krecem s usisavanjem.
aspirator nije prejak, jesi li ga probala staviti sebi? samo je nalogadan ako imas pun nos, jer osjecas kako izvlaci :bidan
tragove krvi nismo imali, ali vjerujem da su moguci ako se balonja osusi i zalijepi za stijenke nosa.
i moja beba place cijelo vrijeme usisavanja, to prihvatis kao takvo i picis.
ono sto taj izvuce, ne izvuce niti jedan.

Skoro sve kod nas kako i kod Ive, jedino što su se nama znali pojaviti tragovi krvi ali zaista malo. I sad ga koristimo kad je zaštopan nosić iako ga već dobro zna i sam ispuhatil.

05 svi 2011, 11:17

orchid je napisao/la:Imam pitanje za cure koje koriste ovaj nosni aspirator, da li prije korištenja aspiratora koristite ikakve kapi, tipa aquamaris? I plus, da li vam se ikad desilo da se pojavi trag krvi (kao da je pukao kapilar) u aspiratoru ili poslije usisavanja slina? Moram priznati da nisam baš sretna što se to desilo zadnji put, baš mislim da je onda možda prejak taj aspirator, ne znam šta da mislim, plus moja beba plače cijelo vrijeme usisavanja, nikako ga ne mogu na miru očistiti od slinica

I mi smo ga počeli korisiti, obično joj prije našpricam nos fiziološkom u spreju i onda izvlačim sve...nismo imali krvi, ali znam da starijem prokrvari nos kad mu se sve osuši i ne ispuše ga redovito :ajme

05 svi 2011, 14:52

ma da, i ja našpricam sa fiziološkom, samo me ta krv malo plašila, a dobro, zaista je dobar aspirator puno toga izvuče ;)

05 svi 2011, 15:13

ja ću samo kazati, da :klanja onome tko ga je izmislio.
krvi nismo imali, nekad špricam, nekad ne, a izvuče toliko da se šokiraš.

04 ruj 2011, 11:09

a kako nakapate fiziološku i koliko??

04 ruj 2011, 12:27

sa špricom, po cca 2 ml u svaku nosnicu ili dobro nasprejam sa sterimarom al to je preskupa varijanta, a ista stvar. držim glavicu zabačenu unatrag, malo se poigramo da mi izokrene tako glavu u svim smjerovima, pričekam par minuta i onda saugam. kad je jako šmrkovita znam posaugat, pa fizološku, pa opet sauganje i onda tek kapi za nos.

04 ruj 2011, 16:16

isto ovako kao vindaloo, samo sto ispirem sa puno vise fizioloske, 10-20 ml :dada
i ako je zastopan nosic onda glavicu zabacim unatrag pa mrvicu na stranu i spricam u nosnicu a ako samo cistim onda dijete lezi na boku i spricam u gornju nosnicu dok ne pocne curiti iz druge i onda saugam. Moja starija obozava cijeli postupak pa po nekoliko puta sve ponavljamo..
Odgovori