Sada je: 30 kol 2026, 18:02.

šarlah - atb i doziranje

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

Re: šarlah - atb i doziranje

PostPostao/la Buhtlica » 21 ožu 2010, 19:25

mislim da se silapen uzima 10 dana, da je to terapija.
što se tiče proljeva, J. ga je dobio nekoliko dana nakon početka terapije, dali smo mu jedan prolife i sve ok. usput je pio i puno jogurta.
:mah

edit: J je pio 3X7, 10 dana, ima 20 kg. i mislim da se morate javiti svojoj pedijatrici, ako su vam terapiju odredili na hitnoj, pa će ona dalje odrediti što i kako. barem mi tako uvijek radimo ako idemo prvo na hitnu, pa tamo nešto odrede.
Z. 2002.
J. 2003.

"Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead."
Buhtlica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la barboza2 » 22 ožu 2010, 23:44

sto se tice proljeva proslo je. ona je sada dobro. viš dobro si me sjetila tog jogurta... decki su zasad dobro. zvala sam danas pedijatra, kaze da ne dolazimo bez nalaza briseva koji ce biti tek sutra popodne. nesto je spomenuo da ce mozda deckima dati zastitu kad vidi nalaz od curke.
u medjuvremenu je i mene strefilo, grlo, lagana temperatura, nema osipa.
Nothing is perfect. I am nothing.
slika
slika
barboza2
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la barboza2 » 24 ožu 2010, 22:48

dakle...... danas smo napokon dobili nalaz briseva. u grlu normalna flora a u nosu haemophilius influenzae Osjetljiv na amoksicilin,ceftibuten, azitromicin, cefuroksim. a dijete vec 5 dana pije penicilin jer su mislili da je sarlah. zaista je i dobila osip slican sarlahu.
i mene je jako zabolilo grlo, dr sigurna da je streptokok, dala mi silapen i zaista mi je puno bolje.
sta sad da radim? nas pedijatar nas nije ni htio vidjeti bez tog nalaza tako da tek sutra idemo njemu. dijete vec pet dana pije krivi antibiotik. nos joj ne prestaje curiti, ocito silapen ne pomaze.
jesam li u krivu ili sta? da joj dajem i dalje ili da prekinem? mozemo doktoru tek sutra navecer.
Nothing is perfect. I am nothing.
slika
slika
barboza2
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la IINA » 25 ožu 2010, 09:34

Pa amoksicilin ti je isto penicilinski antibiotik uz još nešto dodatno :dunno
Ne mislim da pije baš krivi lijek.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

Prethodna

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.