Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
16 pro 2010, 15:20
Po meni sve radis ispravno

, samo nisi napisala da li izvlacis smrklje iz nosa. To je kljucni dio. Uzalud svo spricanje fizioloske (iako ne moze odmoci), ako na kraju ne izvuces van.
Ja radim isto kao i ti, a kad zavrsim posjednem ga i pustim da mu krene nosic i onda usisam.
Nakon toga spava mirno i nista se ne cuje.
16 pro 2010, 15:28
Hm, ovaj položaj glavom nadolje je odličan za kapanje, ali nije
za ispiranje fiziološkom.
Ispiri tako da polegneš dijete na stranu i u gornju nosnicu
špricaš fizio dok ne krene curiti iz donje.
Kad kapaš (a pod tim mislim na dekongestivne kapi tipa Efedrin),
onda je ovaj šišmiš položaj najbolji, s tim da glavu nagne i na stranu, pa
kapaš nosnicu koja je dolje, tj bliže podlozi.
16 pro 2010, 15:52
da da usisavam i to onim Naso Frida za na usta pa me sve bole pluća koliko vučem. Nisam htjela onaj na usisavač jer ga se ona donedavno panično bojala.
Iina probati ću tako kako ti kažeš, ja sam mislila da glava baš mora visjeti natrag da fizio dospije sve do sinusa
16 pro 2010, 16:00
Hm, gle, nekak fizio treba iznjet šmrklje van,
ovak ih poguraš sve do sinusa. a jesam objasnila
Kapi moraju doć i do sinusa, al još više do uha, zato
glavu nagnut u stranu. I koristiti kapi, ne one u spreju.
16 pro 2010, 16:03
a nama baš sve u zadnje vrijeme završi na uhu
Da dobro si objasnila, ima smisla puno. hvala, pokušati ću tako
16 pro 2010, 17:38
rusulice nama je orl rekao ovako .. dijete stoji uspravno, uzmeš bočicu s fiziološkom i pošalješ mu u nos nekoliko obilnih brizgova fiziološke. Ispod brade staviti pelenu ili ručnik i onda sve iscuri van ili dijete samo ispuše nos. Nikakvog ležanja, naginjanja. Bočice imam za 1 dl i sama ih punim.
29 pro 2010, 01:45
kupujem ja danas onu veliku fiziolosku u apoteci i kaze meni teta - potrositi u roku 8 dana jer nakon toga vise nije sterilna. jel to tocno? jer dosad mi nikad nitko (ni raznorazni lijecnici koji su je propisali kao terapiju, ali ni magistre u apotekama) nije to spominjao.
29 pro 2010, 09:15
Nikad čula.
I zašto bi trebala biti baš sterilna
Treba ti za ispiranje nosa?
29 pro 2010, 09:33
Sreco, sterilna nije vise cim ju otvoris, ali za nos niti ne treba biti sterilna

Ali, da bi u nju ulazilo sto manje zraka, ja kupim iglu i spricu pa probusim iglom onaj gumeni cep i izvlacim vodu van spricom.
29 pro 2010, 10:53
Hm, vjerojatno se teta u apoteci drži uputstava.
Jer inače je to infuzijska otopina, a kao takva bi
trebala biti sterilna.
Inače ne vidim smisao u njenoj napomeni.
29 pro 2010, 15:16
Sreca najveca je napisao/la:kupujem ja danas onu veliku fiziolosku u apoteci i kaze meni teta - potrositi u roku 8 dana jer nakon toga vise nije sterilna. jel to tocno? jer dosad mi nikad nitko (ni raznorazni lijecnici koji su je propisali kao terapiju, ali ni magistre u apotekama) nije to spominjao.
Ja sam kupila fiziološku u staklenoj boci i špricom vadim vani. Teta ljekarnik mi je na moje pitanje koliko ju dugo mogu koristiti,od kad probušim gumu, odgovorila oko 3 mjeseca

Što se jaaaaako puno razlikuje od ovog gore
30 pro 2010, 14:34
ma da, da, za nosice mi treba.
malo mi je to cudno bilo kad je rekla samo 8 dana jer sam kao i uvijek kupila iglu i spricu i jos smo pricale o ispiranju nosa
ide mi na zivce sto se ne mogu nigdje kupiti one male bocice za punit, mislim prazne. tak da je povremeno promijenim. nego samo one Sunce moje malo nude, koje kostaju vise od boce od pol litre.
30 pro 2010, 15:43
ja sam nabavila velike šprice (10ml tekućine) pa njih napunim i s tim ispirem
ali i mene nervira što ne mogu nabaviti nove prazne bočice - npr kad negdje idemo onda mi je zgodno nositi te bočice
povremeno kupim nove, a povremeno ih ostavim da stoje u octu i nadam se da su se dezinficirale...
imam i onu otopinu izosan, ali se ne usudim time dezinficirati, strah me da se ne bi dobro ispralo
30 pro 2010, 15:54
Miki, možeš slobodno i bez straha izosanom.
Ja imam izosan u granulama. Piše u uputama i doziranje s obzirom na
namjenu.
Između ostalog on služi i za dezifekciju bakteriološki sumnjive vode,
dakle vode za piće (naravno, dozaža prema uputi)
A piše i da se njime dezinficira npr. pribor za jelo, bez ispiranja.
30 pro 2010, 16:17
IINA je napisao/la:Miki, možeš slobodno i bez straha izosanom.
Ja imam izosan u granulama. Piše u uputama i doziranje s obzirom na
namjenu.
Između ostalog on služi i za dezifekciju bakteriološki sumnjive vode,
dakle vode za piće (naravno, dozaža prema uputi)
A piše i da se njime dezinficira npr. pribor za jelo, bez ispiranja.
ma ljubi te Miki
pročitala uputstva vrlo ofrlje, nisam skužila da se pribor za jelo ne ispire
30 pro 2010, 22:52
i ja sa spricom od 10 ml izvucem i onda nalijem u bocicu od 10 ml. nekad sam znala i spricom direktno u nos, no nije mi to bas ok s obzirom da istu bocu fizioloske koristim za obje cure. ovako svakoj napunim njezinu bocicu i zalijevam.
31 pro 2010, 10:01
Zato moji imaju svako svoju bocu s imenima gore
09 sij 2011, 20:53
podizem...kako nagovoriti bebu od 10 mj. da pristane na ubrizgavanje fizioloske i na ciscenje aspiratorom?
svaki pokusaj (ma koliko mastovit bio) zavrsi histericnim placem, svakako trauma i za nju ali i za nas, ona jako place i kod inhaliranja ali na aspirator jos gore reaguje:(
...sa starijom ide super, njoj je super zanimljivo ali beba
i jos, kako odrzavate aspirator, mogu li sve dijelove potopiti u izosan, i sterilisete li nakon svake upotrebe (sve dijelove ili samo onaj dio koji ide u nosic) ili perete toplom vodom a povremeno sterilisete sve dijelove?
10 sij 2011, 03:25
mi nos vec mjesecima kapamo fizioloskom i do 10 puta dnevno. prvo vrijeme je negodovala, ali nekako se navikla. ja joj pricam: idemo sad kapat nosic, Ivona ce pomoci mami. pa joj dam da drzi cep od kapi. i onda nalijem prvo jednu nosnicu pa pricekam da se opet smiri i onda drugu.
za razliku od ciscenja aspiratorom koje takodjer prakticiramo bar jednom dnevno. ajme meni, dernjava samo takva, u zadnje vrijeme tesko da ja to sama mogu koliko se opire. taj trenutak grozno zvuci i izgleda, ali znam da to moramo. i nije mi jasno kako vec nije oguglala na to s obzirom na ucestalost. sve se nadam da bude.
jeste joj pokazali kako to seka lijepo radi? mozda to pomogne
13 sij 2011, 19:19
Kad čistite nosić fiziološkom koliko dugo poslije bude čist. mi smo u fazi sazrijevanja sluzi, ćopila nas gripa, pa joj ispirem 2put dnevno. orl je preporučila sjedeći i nagnuta naprijed međutim 5 min poslije već vise novi šmrklji.
13 sij 2011, 19:51
olja nikako, oni se deru, očistiš i bog
14 sij 2011, 09:54
rus, možeš ispirati koliko hoćeš kad je nos pun.
čisti kad god ima potrebe.
15 sij 2011, 13:43
Hajdi je napisao/la:olja nikako, oni se deru, očistiš i bog
ajme ja šizim na to kod svoje jer dok plače stvara se trodupla količina sluzi i onda moram ponavljati odmah postupak pa ona plače još više i tako sve u krug
29 sij 2011, 13:43
Sreca najveca je napisao/la:jeste joj pokazali kako to seka lijepo radi?
da, da, uvijek ide prvo seka, to je citav performans, u tom dijelu uziva, smije se al' kad na nju dođe red, onda ovako
rusulica je napisao/la:dok plače stvara se trodupla količina sluzi i onda moram ponavljati odmah postupak pa ona plače još više i tako sve u krug
Hajdi je napisao/la:olja nikako, oni se deru, očistiš i bog
11 sij 2012, 17:26
evo mene opet...
jos se nisam naucila...
koliko cesto smijem spricat fizoloskom?
12 sij 2012, 12:20
Kolko god želiš.
12 sij 2012, 12:37
isss ja to ništa ne radim tj samo mu kapam otopinom sljezovog korijena..i već vrišti!! kako da mu ispirem

-pliz opisite mi kao da sam malo dijete
i da li su dobre one male obične pumpice? morat ću i susjede pozvati da ga drže dok traje "operacija"
12 sij 2012, 22:56
Npr. uzmeš špricu od 5ml ili 10ml, napuniš fiziološkom otopinom i onda špricaš po 3 do 5ml u svaku nosnicu.
12 sij 2012, 23:08
Diami je napisao/la:Npr. uzmeš špricu od 5ml ili 10ml, napuniš fiziološkom otopinom i onda špricaš po 3 do 5ml u svaku nosnicu.
a u kojem položaju mu mora biti glava? zabačena unatrag ili?