Sada je: 02 ruj 2026, 01:36.

Temperatura nakon antibiotika ???

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

Re: Temperatura nakon antibiotika ???

PostPostao/la Mama Mia28 » 07 sij 2011, 19:01

Hvala :D

Gotov nam je bris:
Grlo-fiziološka flora.
Nos- Heamophilus inflenzae
ispod piše. "izolirani uzročnik često predstavlja kolonizaciju gornjeg dišnog sustava"-plizz prijevod :conf
Pa šta se protiv toga ne cijepe bebe tamo negdi s mjesec dana?

Bili smo kod pedice koja se nećkala dal da mu da antb. ili ne pošto nema simptma trenutno nikakvih (osim malo kašljucanja), ali dolazi vikend ona ide na G.O. pa ... :roll
Dala nam je zinnat/10 dana svakih 12sati 9 ml.
Sad se ja nećkam (zbog tog njenog nećkanja) dal da ga dam ili ne.

Molim vas iskusne za savjet
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la alexandra » 07 sij 2011, 22:31

hm. malo je nezgodno ovako davat savjet. al to što ona ide na go mi ne baca na razlog da djetetu dajem atb ako nema temperaturu, ne kašlje, nije zaštopan, ne ide mu zeleno iz nosa, a bris grla je ok :dunno ali to sam ja.
uostalom, ne moraš mu počet davat odmah. nego ako mu se stanje pogorša nekim od gornjih problema.
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la Mama Mia28 » 07 sij 2011, 23:01

hmm, to mi je i ona rekla, prvo je rekla da će mi dat recept pa ako opet dobije temp. da podignem i dam mu atb. onda se predomislila i rekla da mu ga dam odmah.
Ma svu me zbunila, neznam ni sama što da radim.
On je trenutno dobro osim što malčice curi nos i kašljuca ,onako skupi mu se,čiju se hropčoći, iskašlja se i ok je.

Vidi se iz gornjih postova,kašljao je 2 tj, dobio temp. dobio atb. temperatura prestala,njemu bolje i nakon antibiotika odmah zakurio na 39- 3 dana.
Ovaj bris smo radili nakon antibiotika. KS je uredu.
Ma sama ne znam što da radim.
Glupo mi je davat mu antibiotik a on je ok, a opet ta bakterija i nije baš bezopasna :dunno
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Stefanova_mama » 08 sij 2011, 12:54

Koji tip, posto ih ima nekoliko? Vakcinisu ih protiv B tipa koji je najopasniji.

Ja bih mu dala antibiotik da zavrsi sa tom bakterijom i da mu se rascisti sa pluca (mi smo imali bronhitise kada su prosle godine obojica imali heamophilus influenza).
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la Mama Mia28 » 08 sij 2011, 20:25

Ne piše na nalazu koji je tip :dunno
počela mu davati zinnat. Nadam se da ćemo se riješiti te beštije.
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la flipper » 13 vel 2011, 09:55

I nama se dogodila temp. nakon antibiotika i prvi puta mi se ovako nešto događa pa mi je to novo...
Ovako, sin mi je u petak popio zadnju dozu silapena- streptokokna upala grla. Počelo je sa temp ( nije bila velika ), žalio se na grlobolju ... dobili silapen i temp je več drugi dan pala. Antibiotik je pio 10 dana ( petak zadnja doza) noćas se probudio i išao na wc i osijetim da je topliji i izmjerim temp. i pokaže 37,3 i malo nos začepljen, očistimo ga i evo sada spava i usta zatvorena diše na nos.
Čitam u predhodnim postovima da sada lako pokupe virozu ( slabiji imunitet ), ili da streptokok ostane ... a ja sam se baš noćas uplašila komplikacija nakon streptokoka- šarlaha.

Ako bude temperatura rasla preko dana da li da idemo danas na hitnu, ili da sutra tražimo kod naše dr. da nas pošelje na briseve i vađenje krvi...?
Može savjet, mišljenje...?
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Krumpirić » 13 vel 2011, 10:02

Dijete se bez simptoma ne liječi. :dunno (ovo što kaže alex, doduše i naša je pedijatrica htjela liječiti, al su u bolnici (nismo zbog toga bili u bolnici) rekli da je to napušteno razmišljanje)
Hemofilius, steptokok pneumonie i moraksela žive normalno u nosu i još ti piše "često predstavlja kolonizaciju"-točnije, kod skoro sve djece koja idu u vrtić :dunno
tek kad imunitet padne i te bakterije se aktiviraju, to je bolest :dunno
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la flipper » 13 vel 2011, 14:11

Sada ima temperaturu 37,6. drugih nekih vidljivih znakova bolesti nevidim...
Nije pio ništa za snižavanje, jeo je normalno, leži i nutkam ga čajem.
Što bi sada ta temp mogla značiti :dunno
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Krumpirić » 13 vel 2011, 17:24

flipper, nadam se da se kuži da sam ja odg mamimii, da te ne spetljam.
vi ste možda skupili virozu, nama se često dogodi tako da se jedno na drugo nasadi pa mene čopi isto panika da je komplikacija. :ajme
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la flipper » 13 vel 2011, 18:42

eee krumpirić šta drugo nego si me spetljala ... ja odmah dijete pod ruku i na hitnu ...ma, šalim se .... ;) , nakon što sam (par puta) pročitala post skužila sam da nije za mene.

nego ovako, mom malcu se digla temp na 37,8 i za ručak je pojeo samo juhu i nije htio ništa drugo pa smo ipak otišli na hitnu ... pregledali ga i ovako se čini sve ok, eventualno nekakva viroza je moguća. Vratili se sa hizne i pojeo je ručak do kraja ( i repete ) i sada je temp. pala na 37,3 ( nisam ništa davala za sniženje ) a i na očigled je bolje nego dopodne.
Sutra se trebamo javiti svojoj dr. pa sada da li da tržimo vađenje krvi i bris ili ne?
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Mama Mia28 » 15 vel 2011, 22:22

Krumpirić je napisao/la:Dijete se bez simptoma ne liječi. :dunno (ovo što kaže alex, doduše i naša je pedijatrica htjela liječiti, al su u bolnici (nismo zbog toga bili u bolnici) rekli da je to napušteno razmišljanje)
Hemofilius, steptokok pneumonie i moraksela žive normalno u nosu i još ti piše "često predstavlja kolonizaciju"-točnije, kod skoro sve djece koja idu u vrtić :dunno
tek kad imunitet padne i te bakterije se aktiviraju, to je bolest :dunno

Ah krumpi, dala sam mu antb. najvjerojatnije sam pogriješila al...ma šta ja znam. Mlada, neiskusna, pedica me uplašila zapravo ni ona sama nije znala šta bi,a di ću onda ja znat.
S jedne strane glupo je dat antb. a s druge šta ako nedam a iskomplicira se nešto.

osim što malčice curi nos i kašljuca ,onako skupi mu se,čiju se hropčoći, iskašlja se i ok je
i ovo me malo zbunilo, nisam znala jel to početak nečeg ili kraj onog prvog :dunno
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Krumpirić » 15 vel 2011, 23:14

Znam, točno znam što misliš... i onda su me u bolnici uvjerili u ovo što pišem.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Mama Mia28 » 15 vel 2011, 23:19

Ovo mi je škola...i drugi puta ću pametnije :/ -nadam se
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Krumpirić » 15 vel 2011, 23:20

Mama Mia28 je napisao/la:Ovo mi je škola...i drugi puta ću pametnije :/ -nadam se

ja bi napravila isto što i ti. DA nismo bili slučajno tamo. I što-bolje jedan atb, nego jedna neliječena upala :kiss
Krumpirić
Cobra 11

Prethodna

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 28 gostiju.