Sada je: 24 kol 2026, 03:42.

slana soba

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

Re: slana soba

PostPostao/la † Sanika » 01 lis 2012, 20:08

Haloclinic navodno vise ne radi :dunno
Budem proucila ove dvije, hvala!
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la danana » 02 lis 2012, 08:44

ja sam iz Dubrave prešla u Haloclinic u Petrovoj prošle godine u studenom jer stanujem na bukovačkoj pa mi je bliže. Na prvoj terapiji sam bila jako ljuta kad sam vidjela da koncentracija soli nije ni približna onoj u dubravi i odmah sam reagirala čim smo izašli. Tada sam saznala da ovi iz prve slane sobe sami proizvode aparate i da to uopće nisu medicinski aparati i da zato tako rade. Otišla sam u dubravu sa tom informacijom i tamo se uvjerila da oni zaista nemaju medicinske aparate Imaju oni neki certifikat ali na njemu nigdje ne piše medicinski aparat kao što piše kod ovih u Petrovoj.
Moja preporuka ako treba birati između prve slane sobe i bilo koje druge slane sobe : izaberite bilo koju drugu slanu sobu jer sve ostale imaju medicinske aparate. Moj izbor je Haloclinic i ponovo ću sada u studenom tamo na terapije. I nije uopće istina ono u što su me uvjeravali u dubravi da je normalno da me peče nos danima i da je normalno da mi djetetu curi krv iz nosa danima.
danana
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la danana » 02 lis 2012, 09:41

Sanika je napisao/la:Malo bi podigla ovaj topic. Eto ove sam se godine odlučila krenuti s malim u slanu sobu, pa kad sam krenula tražiti koja je ok i u mom kvartu, ostala sam zatečena hrpom informacija kako zapravo skoro sve slane sobe rade nešto protiv propisa. :shock
Ove u mom kvartu, koje sam prije zapazila u šetnji, su se u međuvremenu zatvorile. :roll
E pa sad me zanima ima li gdje u potezu Maksimir-Kvatrić neka dobra, certificirana slana soba. Hvala :mah

daj nam molim te stavi link gdje imaju propisi o radu slanih soba tako da možemo vidjeti i reci nam što se to konkretno radi protiv propisa
danana
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la † Sanika » 02 lis 2012, 09:51

Danana, evo ovdje je link na javni forum - Forum.hr - zadnji post: http://www.forum.hr/showthread.php?t=446956&page=5
Ne znam gdje taj tip radi ali rado bi saznala.

Uz to pronašla sam da iza tih dobrih halogeneratora stoje ispitivanja o učinkovitosti i sl. a iza ovih koji se proizvode u okolnim nam zemljama, tako nešto ne postoji.

I još bi morali imati nekakav certifikat: EEC MN 4:2001

I za Haloclinic sam pročitala da ne valjaju i da su se zatvorili. Piše da rade do 21h, jučer je u 20h tamo bio mrak. Budem nazvala pa provjerila.

A kad čitam ovo:

I nije uopće istina ono u što su me uvjeravali u dubravi da je normalno da me peče nos danima i da je normalno da mi djetetu curi krv iz nosa danima.

nisam sigurna da budem se uopće odlučila voditi maloga u slanu sobu :roll
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la danana » 02 lis 2012, 10:41

Sanika : nemam pojma da je Haloclinic zatvoren, ali sada si me stvarno zainteresirala, na poslu sam pa nemam puno vremena ali dat ću si truda da provjerim kod drugih slanih soba, nisam stigla polako pročitati postove na tom forumu koji si stavila ali javim se tijekom tjedna kad nešto saznam :)
danana
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la danana » 03 lis 2012, 19:04

Haloclinic zaista više ne radi :(
postavila sam pitanje na jednom portalu vezano za te certifikate i čekam odgovor, ali sam i tamo pročitala da nije dobro ako se za vrijeme terapije vide čestice soli kako lete po zraku, u Dubravi je to ponekad znalo biti kao da smo u magli
danana
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la noah » 03 lis 2012, 21:56

Danana,nisi mi baš jasna prvo si rekla da konc.soli u dubravi nije ni približna onoj u Haloclinic,a onda navodiš u drugom postu da je takva konc. soli u dubravi kao da si u magli,jer odjednom se čestice ne smiju vidjeti u zraku. Daj ti linkaj radije stručni članak o tome, a ne rekla kazala. Nama je slana soba smanjila epizode curenja nosa i prehlada,sad da li se to slučajno poklopilo ili slana soba zaista ima učinka :dunno
N 18.08.2011.
T 23.01.2008.
Naše dvije zvijezde doputovale sa nebeskog svoda u mamino i tatino srce...
noah
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la sandram » 03 lis 2012, 21:59

Djeca nisu bojanke. Ne mozemo ih ispunjavati svojim omiljenim bojama.
sandram
pahuljica

PostPostao/la noah » 03 lis 2012, 22:03

.
Zadnja izmjena: noah; 20 lis 2012, 22:06; ukupno mijenjano 1 put/a.
N 18.08.2011.
T 23.01.2008.
noah
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la † Sanika » 04 lis 2012, 00:01

Sandram hvala na linku, no iako jako volim tu polikliniku nikako mi se ne svidja dio da ce oni tek sada 'u istrazivanje'.
Moj mali je preosjetljiv da sad bude njihov pokusni kunic.

No, cinjenica je opcenito da se veliki broj slanih soba u ZG zatvorio u zadnje vrijeme ( u mom kvartu obje) i tu nesto opako 'smrdi'

Steta.
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la danana » 06 lis 2012, 13:58

noah je napisao/la:Danana,nisi mi baš jasna prvo si rekla da konc.soli u dubravi nije ni približna onoj u Haloclinic,a onda navodiš u drugom postu da je takva konc. soli u dubravi kao da si u magli,jer odjednom se čestice ne smiju vidjeti u zraku. Daj ti linkaj radije stručni članak o tome, a ne rekla kazala. Nama je slana soba smanjila epizode curenja nosa i prehlada,sad da li se to slučajno poklopilo ili slana soba zaista ima učinka :dunno

kad malo pažljivije pročitaš što sam napisala bit ću ti potpuno jasna :) Napisala sam obrnuto od onoga što si ti pročitala, htjela sam reći da je u Haloclinicu bila slabija koncentracija soli od one u Dubravi i ja sam mislila da to nije dobro. Međutim, kad su mi rekli da ovi iz Dubrave sami proizvode te aparate i da tako puno upuhuju soli zato što nisu dobro napravljeni i da nisu medicinski ispitani ........
popis ugrađenih aparata nije jamstvo da su oni medicinski ispitani, proizvode se u Hrvatskoj i nemaju certifikat medicinskog uređaja - provjereno. Imaju neki certifikat ali ne medicinski.
A sada (još nisam dobila odgovor) vidim i na tom portalu da piše da nije dobro kad se vide čestice soli da lete po zraku, a u Dubravi se znalo dogoditi da bude kao magla.
I ne govorim da terapija nije dobra (jer je pomogla i mom djetetu) , ali ja ću radije izabrati slanu sobu koja ima medicinski aparat nego onu koja ga nema.
danana
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la noah » 06 lis 2012, 17:58

Sorry,pročitah nabrzake! I mi kad smo znali ići u 1 slanu sobu je znalo biti ko izmaglica i peći nos,no nama odnosno meni i djetetu je baš to pomoglo,meni su prodisali moji začepljeni sinusi s kojima imam ponekad problema,a malom su se skratile prehlade i rijeđe su se pojavljivale, e sad da li je od slane sobe ili :dunno . Baš ću se raspitati dodatno još o svemu da budem sigurna ako budemo trebali opet slanu sobu.
N 18.08.2011.
T 23.01.2008.
noah
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la danana » 09 lis 2012, 11:43

Meni je baš super da u polilinici Helena rade istraživanje o terapiji, ali nije mi jasna ova kapsula, meni osobno djeluje nekako klaustrofobično i čudno mi je kako se unutra uopće boravi i kakav je osjećaj samom djetetu. Puno mi je prihvatljivija opcija soba kao soba sa igračkama i više prostora
danana
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la danana » 11 lis 2012, 09:02

noah je napisao/la:Sorry,pročitah nabrzake! I mi kad smo znali ići u 1 slanu sobu je znalo biti ko izmaglica i peći nos,no nama odnosno meni i djetetu je baš to pomoglo,meni su prodisali moji začepljeni sinusi s kojima imam ponekad problema,a malom su se skratile prehlade i rijeđe su se pojavljivale, e sad da li je od slane sobe ili :dunno . Baš ću se raspitati dodatno još o svemu da budem sigurna ako budemo trebali opet slanu sobu.

znaš što mi je još čudno : prepisujem sa njihove stranice gdje piše za te halogeneratore da su inovacija i jedinstveni u svijetu !!! kako je moguće da u današnje vrijeme nisu, za sve ove godine od kad ih oni proizvode, nikada nigdje dobili nikakvu nagradu kao takva jedinstvena inovacija u svjetskim razmjerama i kako niti jedna slana soba u Europi i u svijetu nije kupila tako jedinstven uređaj ???
danana
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la noah » 20 lis 2012, 22:19

samo da javim kako smo imali problema ovaj tjedan oko laringitisa sa mlađim pa sam razgovarala sa stručnim osobama iz polikl. Helena vezano za slanu sobu i odlučila malog inhalirati samo u Heleni,jer su oni prva medicinska slana soba u hrvatskoj i pedijatar odlučuje da li se možeš inhalirati ovisno o dg. (npr. djeca sa bronhitisom nikako se ne smiju inhalirati u slanoj sobi). U ovim drugim privatnim slanim sobama izgleda da sve ide na "divlje" niti te pitaju zašto dolaziš niti nemaju dovoljno medicinskog znanja,niti kontrolirane uvjete rada. eto nismo koristili slanu sobu skoro tri godine pa sam mnoge bitne stvari propustila,sada mi je sve jasnije...tada nismo imali drugog izbora od običnih privatnih slanih soba :ajme
N 18.08.2011.
T 23.01.2008.
noah
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la danana » 28 stu 2012, 12:33

mi smo se ipak odlučili za slanu sobu; meni se nikako ta kapsula ne sviđa, a ni Leon nije bio oduševljen. Doduše mi i nemamo nekih velikih problema tako da ne spadamo u skupinu onih koji bi u Heleni imali besplatne terapije a da plaćam pregled da bi mi pedijatrica rekla da trebamo napraviti minimum 10 terapija to znam i sama iz prethodnih iskustava.
Nama je sada ovo treća slana soba u koju idemo i jako sam zadovoljna. Koncentracija soli je normalna, prostor je uredan i čist, gđa koja radi je malo starija ali jako ljubazna i pristupačna i sve je ok. Jednom sam bila sa mamom koja već četvrtu zimu dolazi preventivno sa djecom, jedan ciklus godišnje i veli da je prezadovoljna. Soba je puna igračaka, nekad smo sami, nekad nismo :)
danana
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la MaminMacak » 23 vel 2014, 04:19

je li rade jos uvijek te slane kapsule u heleni? ne vidim nista na njihovoj stranici pa mi cudno?!
kako izgledaju te kapsule, nema vise onog linka pa si ne mogu ni zamisliti da li bi moj limac to uopce htio ...

i da li netko zna da li jos rade sensus vita u bastijanovoj i himalajska spilja u lipoveckoj na tresnjevci i da li oni imaju ok halogeneratore?

Sanika, jeste vi na kraju isli ili ne?

dijete kaslje cijelu noc a ja surfam kako mu pomoci :(
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la † Sanika » 24 vel 2014, 16:04

MaminMacak je napisao/la:Sanika, jeste vi na kraju isli ili ne?(

Nismo. Nisam našla ništa pouzdano.
Inače kad teško diše, stavim prokuhanu kamilicu iza kreveta iznad glave i kapnem unutra ravensare. Jako pomogne :mah
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

Prethodna

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gostiju.