Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
07 tra 2011, 14:18
jos samo da dodam da je ta adeno-viroza bila karakteristicna po dugom trajanju i grcevima, te sto je prestajala pa pocinjala ... no kao sto rekoh, nama je sve bilo gotovo za osam punih dana.
11 tra 2011, 13:00
Svi nalazi mikobioloških pretraga su negativni.
Jučer se opet žalio da ga boli trbuh.
Ne povraća, ali proljev je i dalje tu. Nema česte stolice, ali i dalje je proljev.
Šta sad? Da čekam još malo da vidim hoće li ići na bolje?
11 tra 2011, 13:15
Ja ne bih čekala, to kod vas traje već tri tjedna ako sam dobro "pohvatala" priču

.
Valjda pedijatar ima neki prijedlog/mišljenje?!
11 tra 2011, 13:50
pedijatrica je na godišnjem. rekla mi je da ako bude povraćao da ga vodim kod zamjene. on ne povraća. šta sad. na pola sam sad već luda. počela sam pisati šta koji dan jede i voditi dnevnik o stolici.
11 tra 2011, 13:54
Iskreno, ja bih vec okrenula pola zemlje da je kod djeteta i dalje tako a nalazi negativni.
11 tra 2011, 14:01
"Uvođenje prehrane mora se provoditi prema nekim pravilima glede vrste i količine hrane te učestalosti obroka, budući da nakon upale i oštećenja crijevne sluznice ponekad mogu proći i tjedni dok se ona potpuno ne oporavi (npr. nakon virusnih infekcija crijeva dolazi do oštećenja u probavi šećera, što može izazvati dugotrajan proljev, a da infekcije nema). "
Piše dr.Nogalo
anči, probaj onaj pripravak od swenki.
I svakako mu daj rehidro na žličicu, svakodnevno, što češće.
11 tra 2011, 14:09
ancica je napisao/la:pedijatrica je na godišnjem. rekla mi je da ako bude povraćao da ga vodim kod zamjene. on ne povraća. šta sad. na pola sam sad već luda. počela sam pisati šta koji dan jede i voditi dnevnik o stolici.
Ja bih dijete odvela kod zamjene (i zamjenine zamjene ako treba) bez obzira šta je pedica rekla. Zašto bi morao i povraćati da bi ona nešto poduzela?!
Pisanje dnevnika može samo pomoći, ali moraš imati i onoga komu ga ima smisla pokazati
11 tra 2011, 14:15
I ja bih Trini, samo da znam od kuda krenuti. Doktori nisu zabrinuti, očigledno to samo ja smatram problemom.
IINA - dajem mu rehidromix. Drži dijetu. Sve mliječno, masno i slatko je isključeno iz prehrane.
11 tra 2011, 14:18
Odlično, ništa mliječno, pečeno, kuhanog puno povrća i
nemasnog meseka. Važno je držat tekućinu i soli.
Kupi jaki probiotik.
I probaj taj ume-kuzo, kak se već zove.
11 tra 2011, 14:19
Želi li piti čaj od dunjinog lista?
Koliko puta dnevno ima proljev?
11 tra 2011, 14:52
Nisam probala taj čaj, duga. Šta se može kupiti jer sad baš nema za ubrati dunjin list?
2-3 puta dnevno ima proljev, što je sad već odlično. Tu i tamo se požali na bolove.
11 tra 2011, 14:58
Možeš ga kupiti u ljekarnama, drogerijama. Moja ga je htjela piti nezaslađenog, a njega preporučuju kod proljeva, pa da probaš

...
Vjerujem da ti je užasno već tri tjedna gledati ga

, a savjeta o prehrani se već držiš.
11 tra 2011, 16:45
Pogledat ću danas. Hvala, Duga.
12 tra 2011, 12:25
Kakvo je stanje danas?
Jeste li probali čaj od dunjinog lista?
Daj mu da gricka i čokoladu za kuhanje.
Kakav je taj njegov proljev - boja, miris...ima li sluzi...nečeg što ti je zapelo za oko?
Možeš li već sad povezati s konzumiranjem neke namirnice ili ne?
12 tra 2011, 15:23
Danas je bolje. Ne žali se na bolove, još uvijek nije išao na wc
Stolica mu je prvo bila potpuno vodena, žuta, sad je i dalje svijetla, ali kašasta.
Čini mi se da su grčevi povezani sa mliječnim, jer se stanje počelo smirivati tek kad smo potpuno izbacili mliječne proizvode (u početku sam mu davala da jede jogurte sa probiotikom jer sam mislila da će mu biti bolje od toga).
Čaj smo probali, nije baš oduševljen, ali popije.
12 tra 2011, 15:25
Ako reagira na mliječno, to ti je vjerojatno rota virus.
Nadam se da je sad to kraj
13 tra 2011, 07:27
Svijetao proljev bude obično kod virusnih zaraza (bar tako čitala kad je nama bila frka) tako da se i ja kao i IINA nadam da se stanje polako smiruje samo treba vremena da beštija ode.
Neka pije čaj, ionako mu treba tekućine, a pomaže.
Ako mu želiš dati probiotik, kupi Linex i samo rastvori kapsulicu na žlicu pa neka zalije s malo čaja. Okus je slatkast, ne bi mu trebao biti neki problem.
13 tra 2011, 19:08
Ne povraća, ali proljev je i dalje tu. Nema česte stolice, ali i dalje je proljev.
Šta sad? Da čekam još malo da vidim hoće li ići na bolje?
cestos e dogodi da se uzrocnik ne moze naci, ali se zbog iziritiranosti crijeva i dalje muce. Otprilike, plasticno i laicki meni objasnjeno- kad slomis nogu stavis ju u gips i nitko ne ocekuje da ce biti u punoj funkciji odmah nakon skidanja gipsa, tj. zarastanja kosti. A od crijeva se ocekuje da drugi dan rade besprijekorno. A to tako ne ide.
Ukratko, izbaciti sve mlijecno i svo voce osim banana. Nakon dva tri dana kad se vratis na staro, a vratit ces se, ubacujes voce kao kod dohrane, ali brze. Mlijeko i mlijecne proizvode tek nakon dva tjedna i to pocinjes kravljim sirom, jogurtom, pa tek onda mlijekom.
15 tra 2011, 07:24
Ančice, šta se dešava kod vas?
16 tra 2011, 17:09
Stanje se popravlja, al je još na dijeti. Sutra ću mu dati da jede naranče da vidim šta će biti.
16 tra 2011, 21:20
Nemoj davati naranču, pričekajte i držite se "režima" još neko vrijeme. Ako mu se baš jede voće - banana, odstajala jabuka...ne bihdavala citruse - puno prerano nakon 3-4 tjedna proljeva

.
I super da ide nabolje!
16 tra 2011, 21:37
Super da je bolje
Ja bi mu na tvom mjestu dala prolife da pije ujutro i navečer... da mu se crijevna flora malo oporavi, ipak je imao dugotrajan proljev.
a ako se proljev/vodenasta stolica vrati onda kod doktora... al nadam se da neće
18 tra 2011, 10:14
Sto se tice oporavka crijevne foler, mi smo dobili od pedijatrice i jednog infektologa preporuku da N uzima dva mjeseca VIP premium probiotik, pa preporucam da se raspitas (vezano uz dozu).
18 tra 2011, 13:34
M uzima prolife ampule, jednu dnevno.
Raspitat ću se Trini.
Kako sada stoje stvari oporavio se, mada smo svi još oprezni.