Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
Odgovori

Re: presvlačenje kožice-opet

30 srp 2012, 01:21

Milka, jesu li i drugi dani iza operacije bili tako dobri? Mi radimo, radimo, al nekih baš pomaka nema, neeeešto sitno, al daleko je to od pomaka. Imaš koji savjet za one koji će na operaciju?

30 srp 2012, 10:50

šta se tiče oporavka, stvarno nikakve frke, nije ga bolilo, nije bilo komplikacija...i nakomn prvr kontrole sam mu bez problema mogla privuć, al evo sad opet mu ne mogu skroz prevuć, al pari mi se da ga muće ti majušni ožiljčići od šavova. malo ga sad bolucka, al mažemo mu sa kremom za guzu pa ga ne pecka, pa ćemo sad opet vidit...više mi je to kako bi rekla..tehnički teško izvest, fali mu dužine hehehe :roll
nama ti se nije moglo ni milimetra pomaknit, tj prevuć, i koliko sam ja shvatila oni su njemu skinili samo ona 2 milimetra, i malo mu zarezali kožicu koja je bila uska, pa se stvarala parafimoza. za sada to još uvik nije to, al je puno bolje od onoga prije
ma sama operacija i to nije nikakva frka. bilo je gotovo za manje od pola sata, on se probudija nakon 2 i to svjež i odmoren ko da ništa nije bilo. nije ga ništa bolilo, samo prvo piškenje i to je to...u sobi je bija sa mališima, ali su ga tretirali ko veliša, pa su nas prvi dan poslali rano navečer i nisu nam dali da cili dan budemo s njim. mlađima od 5 godina roditelji mogu bit cili dan s njima. al drugi dan se nismo dali i pravili se blesavi, a i bila je druga smjena pa niko ništa nije ni pita. ugl, kad je dobra smjena, moš ostat s njim navečer sve dok ne zaspe i doć ujutro u 8. sve su sestre više manje super, odjel je lip, ima igraonica , sve sobe za velike imaju i tv, klimatizirano je...
eto ukratko :)
e,da, prva kontrola nakon 7 dana i druga nakon misec

14 ruj 2012, 14:28

Bok cure!

Da ne otvaram novu temu nadopist ću se ovdje ako može -
moj J (3g,2mj) je jutros bio kod dječjeg kirurga s dijagnozom fimoza i prefimoza, ako pišem točno. Prevukao mu je pišu bez po pardona i dao nam kremicu za mazanje, neku s lidokainonm.
Ne moram ni pisati koliko je mali vrištao, vrišti još i sad. Na wc odbija.
Mene sad zanima koliko traje to pečenje i žarenje? Rekli su nam samo danas ali ja to baš i ne vjerujem.
Koliko će odbijati ići na wc, da li samo dok ga bude bolilo? Jeste li svojima davali kakav sirup za bol, koji i koliko dugo?

I još samo ovo, rekao nam je da od sutra svakodnevno prevlačimp pišu da se opet ne sljepi nazad jer će onda ići na operaciju, obrezivanje kako nam je objasnio. Što stvarno? Kakva korist onda od nasilnog prevlačenja ako nije trajno riješeno?. Kad se to uopće riješi?

Hvala na odgovorima

14 ruj 2012, 14:36

Vrištat će samo dok mu ne zaraste, dan dva. Možeš mu pomoći tako da taj dio koji mu je popucao debelo namažeš kremom koju si dobila kako kad piški mokraća ne bi mogla doći u direktan kontakt s ranicama pa ga neće peći. Moje je bio manji ali sam mu dala i da piški u plastičnu čašu u koju bi nalila tople vode da ga ni ta toplina urina ne iritira.

Hoće li se zalijepiti natrag ovisi o tebi. Trebala bi mu svaku večer nakon kupanja prevući kožicu i premazati i nju i glavić parafinskim uljem. Tako je savjetovano nama na urologiji. Dio nam se zalijepio natrag, ali to je bilo neznatno i u kasnijoj dobi se riješilo samo od sebe.
Jesu li se pravila igre i preporuke u zadnjih 10 godina promijenile :dunno

14 ruj 2012, 14:49

Folne pokušala sam ga već danas staviti u toplu vodu ali on ne da da mu se uopće skine komad odjeće ili obuća tako da još nisam uspjela. Mm i svekrva su ga držali da mu mogu namazati kremu koliko se opire i vrišti.
Pokušavat ću ja svaki dan prevlačiti kožicu samo me brine da on sad ne stvara dramu. NAdam se da će zaboraviti trenutno ovu bol. :nesvist

Parafinsko ulje se može uzeti u apoteci, jel? A može li npr. bademovo ili ima razlike?

Hvala

14 ruj 2012, 15:02

Iskreno, pojma ti nemam. Bila sam ustrašena i bespogovorno radila kako su mi rekli.

14 ruj 2012, 15:06

ok, onda ću probat nać parafinsko ulje
puno hvala

14 ruj 2012, 15:25

Liv Tyler je napisao/la:Bok cure!

Da ne otvaram novu temu nadopist ću se ovdje ako može -
moj J (3g,2mj) je jutros bio kod dječjeg kirurga s dijagnozom fimoza i prefimoza, ako pišem točno. Prevukao mu je pišu bez po pardona i dao nam kremicu za mazanje, neku s lidokainonm.
Ne moram ni pisati koliko je mali vrištao, vrišti još i sad. Na wc odbija.
Mene sad zanima koliko traje to pečenje i žarenje? Rekli su nam samo danas ali ja to baš i ne vjerujem.
Koliko će odbijati ići na wc, da li samo dok ga bude bolilo? Jeste li svojima davali kakav sirup za bol, koji i koliko dugo?

I još samo ovo, rekao nam je da od sutra svakodnevno prevlačimp pišu da se opet ne sljepi nazad jer će onda ići na operaciju, obrezivanje kako nam je objasnio. Što stvarno? Kakva korist onda od nasilnog prevlačenja ako nije trajno riješeno?. Kad se to uopće riješi?

Hvala na odgovorima

jesi li u St? koji je to dr? luđak...
evo ti moje iskustvo gori, imali smo istu dijagnozu, operirali i sad mu opet ne ide preko. bili na kontrole 2 puta, idemo opet za mjesec dana. reka je dr da će najvjerovatnije tribat skroz obrezat,al ja mislim da ga neću dat...

14 ruj 2012, 15:31

luđak ili ne, to im je uobičajena procedura. :dunno

14 ruj 2012, 15:37

folne je napisao/la:luđak ili ne, to im je uobičajena procedura. :dunno

Nama je to napravio u Klaićevoj. :gaah
I onda je još rekao da s ničime ne mažemo. Ja sam mu davala Lupocet sirup protiv bolova.
I bolilo ga je cca. tjedan dana. Sada nakon šest mjeseci sam kaže da mora ići u kadu i natezati, i drži se toga. Preko ljeta nije bio baš revan, ali srećom nije se zalijepilo natrag. :)

14 ruj 2012, 16:10

nije svima to procedura...a ja bi ga udavila majke mi :nata

16 ruj 2012, 08:59

folne uzela sam parafinsko ulje u ljekarni.

milka mi smo u Zd i ovdje je samo jedan dječji kirurg za to. :ajme
Mi smo još i dobro prošli jer nije bilo naglih pokreta i pucanja kožice, samo ga ja doslovno prevukao u jednom potezu. Ali kožica žari i peče i nadam se da neće još dugo trajati da napokon sinko ide normalno na wc.

Vaše iskustvo je super i nama su rekli ako mu se opet vrati da će na obrezivanje. :nesvist

16 ruj 2012, 10:04

:ajme

16 ruj 2012, 11:44

Evo opet je zabrinut i odgađa odlazak na wc do beskonačnosti. :ajme
Vjerovatno sam sebe mora uvjeriti da će biti ok. Moja pomoć mu ne koristi, ne vjeruje mi. :/

16 ruj 2012, 12:25

probaj mu skuhat kamilicu pa je stavi u neku posudu, potopi mu pišu pa nek tako piški...ako me kužiš

16 ruj 2012, 12:28

evo jedan odličan text

http://www.roda.hr/article/read/prepucij

17 ruj 2012, 08:45

Odličan je!

Eh da sam ranije ovo pročitala ne bi dozvolila da uopće dođe do ovoga. :ajme

17 ruj 2012, 09:19

ni ja :ajme
a sad mu je crven jadnome, i opet ne ide priko....rekli su nam da će ga morat skroz obrezat, al ne dam ga ovaj put

17 ruj 2012, 12:37

milka muški su ipak komplicirianiji. :lol

17 ruj 2012, 12:40

heheheh, lakše bi mi bilo da mu je otac ovde a ne na brodu, pa bi on to rješavao ;)

03 lis 2012, 00:13

hej cure, malo dižem temu.

Bebač nam ima 4 mjeseca, bili danas na redovnoj kontroli kod pedice, cijepljenje, vaganje itd...

Bila i mlada neka dr na praksi, čemu već... i pedica mišeku odjednom, bez pitanja ili upozorenja, da se nisam ni snašla na silu, na "suho" prevukla kožicu do kraja prek glavića... i to je to... (jainače to pomalo svaki put nakon kupanja mazala uljem, čistila i potezala koliko je išlo, njećžno, lagano...

došli doma, išla ga presvuć kad ono na peleni par kapi krvi... nije mi vrag dao mira, zvala sve poznate, zvala Klaićevu za drugo mišljenje, oni rekli da baba nije normalna, to je oldschool, to se ne radi, pogotove ne tako maloj bebi i ne na silu... i da dodjemo na hitnu kirurgiju...

tek tamo je počeo dernek... jer je k***a to napravila ofrlje, nestručno i sve mu razderala :( pa su morali onda to do kraja prevuć... još krvarenja, vriske... Mali sad počne vrištat i plakat neutješno svaki put kad piški, moramoga dva puta dnevno namakat u toploj vodi po 20 min, i onda to isto tako prevuć, da to sad ne zaraste takvo oštećeno i da ne nastane ožiljak koji je još veći problem...
plus, tek sad je izložen infekcijama jadničak...

budna sam non stop, jer čim se popiški moram ga presvuć da se ne safta...

svaka dva dana kontrola...

nisam pametna, bed mi je sad prčkat po tome iako sam sestra po struci... isključivo ga dojim i već par sati nemam ni kap mlijeka koliko sam se naživcirala, plakala skupa s malim i brinula, u povratku iz bolnice sam otišla u ambulantu mesarki i sileđijki od doktorice hebat sve po spisku da bi me ona napala da sam paničarka najobičnija...

Halo, dete krvari...

ne znam...

03 lis 2012, 09:27

mijenjaj pedijatricu odmah!

03 lis 2012, 10:22

Jednim poznanicima su preporučili doktori namazati onim gelom protiv boli kod ni anja zubića, to je lokalni anestetik... To ako ga baš boli...

Ut, i ja bi pokušala mijenjati pedijatra, samo što to nije tako lako ovih dana jer su svi prekrcani...

Možeš ovo što ga namačete po 20 kinuta da ga umjesto u čistu vodu staviš u čaj hrastove kore - super je za cijeljenje kože, pomoglo mnogim curama poslije epiziotomije npr.

03 lis 2012, 11:02

Fala curke
Išla sam nakon bolnice odmah kod nje u ambulantu, nahebat joj se sve po psisku i uzet karton od malog, jer kad sam ju nazvala i rekla joj štaje bilo i da se vraćamo iz bolnice rekla je "a joj mama, pa kaj ste odmah trčali u bolnicu, dodjite da to pogledamo", reko ne, nećete više ništa gledat, da ga niste dirali ne bi proveli popodne u bolnici, dolazim po karton.

Ali ne da mi karton jer bi time "prekršila zakon", dok joj ne donesem izjavu da nas je netko drugi primio...

03 lis 2012, 11:16

to ti je istina. trebaš prvo poć sa iskaznicom kod drugog pedijatra da te upiše i onda ti postoje dvije opcije: brža je da sama odeš po karton, ili malo sporija, da ga novi pedijatar službenim putem zatraži. u svakom slučaju, čim se upišeš kpd novog pedijatra, odlaziš kod njega bez obzira na karton.
mi smo isto mijenjali prije 3 mjeseca pa smo išli sami po karton, nakon šta smo se upisali u drugog

10 lis 2012, 02:20

Milka, kakvo je sad stanje?
Mi smo, nakon što nam je kirurg dao dijagnozu (a ne znam je napamet, slično kao kod milkinog dječaka) i uputio nas na operativni zahvat pod narkozom, nešto više vježbali i stanje je bolje. Kožica sa jedne strane se puno bolje prevlači od druge strane, tj. jednog dijelića koji se čvrsto drži. Pa kod tuširanja i navlačenja stalno napominjem Zmaju da poradi na toj strani. Nadam se poboljšanju jer nipošto ne bi da mora na stol...

10 lis 2012, 07:16

taman danas imamo kontrolu.ne ide preko, al je puno velika razlika od prije operacije. vjerovatno će nas slat na operaciju opet, al ja ga zasad neću dat. javim iza podne,
eno ćirni gori sam ti stavila link, imaš odličan text

10 lis 2012, 10:53

Da, pročitala sam, zato i odgađam (možda neizbježno, al ne dam se još). Ajde javi, baš me zanima šta će reć.
Zmaju jedan dio kožice ide skoro preko glavića, imam osjećaj da bi taj dio otišao skroz da nije druge strane koja se jedva odmakla malo od rupice. :/ A ovaj dio koji se tako dosta navuče je postignut vježbom ovo lito tako da sam optimistična!

12 lis 2012, 08:33

kaže dr da će najvjerovatnije trebat op. a to znači obrezivanje pravo :( . pitala sam ga koliko je hitno jer da bi mi čekali tatu da dođe. rekao je da uopće nije hitno ali samo da dolazimo na kontrolu jednom mjesečno, samo da bi on provjerio da se ne zatvara ponovo. ali dogodilo se upravo ono što sam i mislila, izgleda da je nastao ožiljak koji se ne rasteže dobro kao koža i zato to ne ide. ja vidim milimetarski pomak, ali stvarno milimetarski. natežemo, razvlačimo, pa ćemo vidjet. otezat ću s operacijom koliko god bude potrebno. al vidim da ni dr ne želi ga olako slat na operaciju.

12 lis 2012, 10:04

milka :hug
NAdam se da ćete izbjeći operaciju.

Nama je za sad ok, natjeram ga prevući kožicu kod kupanja i za sad koliko mogu primjetiti ne sljepljuje se. nadamse da ni neće. :moli
Odgovori