Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
Odgovori

Re: atopica dermica

13 stu 2012, 14:58

Kažu da je Euten mast čudo jedno. Skupa je i mislim da se nabavlja iz BIH ali kažu vrijedi svake kune. Prijateljičin mali potpuno izlječio ND otkad je koristi (u roku par mjeseci)

Meni je exomega bila tako tako. nit smrdila nit mirisala. linola mlijeko je bilo spasonosno za fazu perutanja.

13 stu 2012, 15:32

mrs. eastwood je napisao/la:ovo sto sam uzela je aderma na bazi zobi. pise da je za bebe i djecu...

da, zob je super kažu.a kad je imala kozice, samljeli smo zobene pahuljice i kupali je u njima, smanjuje svrbež jer se stvori nekako sluzavi sloj na kozi :1

:dada

13 stu 2012, 15:37

Linolu smo koristili prošle godine, i za tuširanje i kremu za mackanje i bila nam je ok..

13 stu 2012, 16:16

Ne znam da li ste vec spominjale jer nisam citala od pocetka, ali moja djeca se vise ne cesu :joy :joy nakon ovoga:
http://www.spirig.com.hr/balmandol.html
:klanja Velika preporuka!

E da, kosta 70 kn.

24 stu 2012, 23:19

rusulica je napisao/la:Kažu da je Euten mast čudo jedno.

Ja danas baš išla kupiti u biljnu ljekarnu euten, i kažu da je povučena iz prodaje jer su nađeni tragovi kortikosteroida,to je bila ljekarna u city centar west.

marsovka je napisao/la:Ne znam da li ste vec spominjale jer nisam citala od pocetka, ali moja djeca se vise ne cesu :joy :joy nakon ovoga:
http://www.spirig.com.hr/balmandol.html
:klanja Velika preporuka!

E da, kosta 70 kn.

Baš ti hvala,ovo ćemo probati čini mi se super. Mom se mlađem pojavila atopija na preponama nogu i između nogica, sav je šaren u tom području, mažem sa eucerinovom masti 20%omega i peremo ga uljem za tuširanje od A-Derme, ali slabo prolazi. Budemo probali to pa ćemo vidjeti, ako se pogorša morat ćemo na kortiće koje mrzim.
A ima i neka crna krema ako je neko čuo od jedne travarke iz Cavtata, to smo koristili kod starijeg koji više za sada nema atopiju. Samo ta krema nema deklaraciju o sastavu i smrdi po nafti, ali je djelovala u kombinaciji sa homeopatijom.

25 stu 2012, 18:52

noah- koliko si dugo koristila/koristis a-dermu?

ja sam primjetila sad da kad se prestala ceskati (fdb) da krastice moram namazati tipa bepantenom da bi prosle.

uglavnom ide nam na bolje

25 stu 2012, 23:22

Od A- derme Exomega ulje za tuširanje je nama super,starijeg sa tim kupamo od njegova tri mjeseca starosti( tada je dobio atopiju) i mlađeg od rođenja. Nakon svakog kupanja ( oboje ih kupamo samo 2x tjedno po preporuci)ih mažemo ( isti staž kao i a derma) Eucerinovim losionom za tijelo sa 12% omega. Tada nam je tu kombinaciju za njegu tijela preporučio dermatolog i toga se držimo kod oba djeteta. Noi sam mazala
sa bepantenom oboljelo područje i bilo je bolje,ali kad sam ga potrošila I nastavila sam mazati spomenutom eucerinovom masti 20% omega i to skoro pa 5x na dan,i potrošila isto cijelu tubu ali nema nekih većih poboljšanja. Budem sutra probala ovu od Marsovke a možda kupim opet bepantol,budem sutra vidla u ljekarni.
Prekosutra putujem,pa kad se vratim u Zg ako mu se ne poboljša, budem kontaktirala homeopatu.

26 stu 2012, 22:31

Zapravo sam htjela reći da ću isprobati sa marsovog linka neku od njihovih krema iliti stručno emulzija za tijelo :lol a ne za pranje tijela balmadol jer smo zadovoljni a -dermom,nije ni loša opcija za probati njihovu bademovu mast za pelensku regiju. Danas je mm kupio bepantol,a ovo ćemo isprobati kad sjedne plaća :lol

28 stu 2012, 15:11

Moj malac isto ima ad od rođenja
Ja sam i dalje na Exomegi, al nije baš od prevelike pomoći
Najizražajnije mu je na nogama i licu nažalost, a ono je izloženo svemu i peče ga i više ne znam šta raditi
pokušat ću s ovim Balmandol uljem za kupanje
A jel mu ga onda namažeš i na lice ili?

Ja sam koristila i tu kremu od tete iz Cavtata i pomoglo je samo dok se nanosilo
Al to smrdi ko sam vrag i tada se dijete ne smije kupati (tj.genitalna područja da s mokrom krpom, al ne i noge)
Da ne pričam što se ne da skinuti s robe ta crna boja i uopće se pitam kako je uspjevao spavati od tolikog smrada
Linola je djelovala donekle kad je bio manji, al niti sad više ne

28 stu 2012, 16:17

Ja svog tuširam svaki dan i ove je godine kuc kuc super stanje.
Tuširamo sebamedovim uljem sa avokadom (30 kn u DM-u) i mažem mu noge 3 x dnevno bademovim uljem, ostale dijelove tijela samo poslije tuširanja navečer (hippovim, 15 kn).
E sad, da li bi ovo sve pomagalo i da ima jako izraženo, ne znam.
Izbjegavamo konzervanse koliko god možemo, slatko ionako oduvijek jede malo, pamuk od ove godine 100%..
a to se uglavnom kod nas odnosi na donje dijelove trenirki...one su bile miješane.

Noah, da nije iz naftalana, njihova krema?
Odgovori