Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
Odgovori

Re: Šepa

03 srp 2011, 22:41

Super baš mi je drago da je dobro :zivili

22 vel 2012, 18:00

vidim da već postoji ova tema pa ću ovdje pisati.
p. šepa već 2 dana.
na jednu nogu se oslanja samo na petu. jučer je trčao i po ničemu se nije vidjelo da ga boli. nema nikakvih oteklina, deformacija, crvenila, ničega.
danas opet šepa, ali danas je miran i sjedi što nije uobičajeno za njega.
kad pitam gdje ga boli, on kaže "njoga"
sad ne znam da li uopće shvaća šta ta riječ "boli" znači, ili bezveze kaže da je noga jer mi stalno pričamo o njegovoj nozi.
nos mu curi skoro stalno, ali nije nedavno imao nikakvu virozu, barem nije imao temperaturu i ponašao se uobičajeno.
jedino se znalo dogodit povremeno da me ljudi pitaju da li on šepa, a ja to nisam vidjela. a kad jesam uvijek sam mislila da su u pitanju papuče ili cipele itd.
neki dan me jedna žena pitala da li je njemu jedna noga kraća od druge :conf
p. je bivši vježbač, imao je krvarenje u mozgu s lijeve strane, desnu je stranu zapostavljao u početku, pa se ispravilo dok je prohodao, čak i prije, a sad je u pitanju desna noga.
sutra ga vodim pedici al iskreno malo sam se uplašila sad kad sam čitala ovaj topic.
nemam nikakvo pitanje neggo se moram olakšat, strah me da sam ja zabrljala i da nisam primjetila i ozbiljno shvatila nešto što sam trebala.

22 vel 2012, 23:34

strah ćeš odagnati na jedini mogući način..odlazak kod doktora i za početak krvne pretrage, možda i uzv, ako doktor tako odluči, i nek miruje.

23 vel 2012, 11:09

mirci, i meni je S. imao sinovitis pa je prošlo.
samo odite napraviti pretrage i bit ćeš mirnija :hug

23 vel 2012, 14:37

bilib mo, odmah je pitala da li je bio nedavno prehlađen. za sad je rekla da pije dalsy do ponedjeljka, pa ćemo vidjet dalje, jer je već danas manje šepao nego jučer i prekjučer. kaže da će ortopedu ak ne prestane. pregledala je ništa se ne vidi.
i naravno kad smo ušli kod nje, i ja mu kažem da malo prošeta, a on legao na pod... :lol

23 vel 2012, 15:15

odmorio je :hahaha

ma i nema druge terapije, osim mirovanja i lijekova protiv bolova.

najgore je što čim ih prestane bolit, skakuću.
tako je i kod nas bilo.

23 vel 2012, 23:33

je, najgori je taj dio u kojemu 14 dana mora mirovati. Nama je dr u Klaicevoj na uzv-u rekao tipa vidi se da nije mirovao. Pa daj ti natjeraj dvogodisnjaka da miruje, nitko ga nije po parkovima vodio, stvarno smo doma bili, ali...

24 vel 2012, 01:02

a ako je bakterija u pitanju onda treba atb..

24 vel 2012, 13:17

šepanje se smanjilo ali ima temp. opet doktoru.
u međuvremenu je dobio bronhitis. sad ne znam jel temp od bronhitisa ili toga, trebala sam inzistirat jučer ujutro da vadi krv, danas radi za bolesne od pola 6.

24 vel 2012, 19:32

Mrcinela,bitno da si nešto poduzela,za skidanje temperature ako daješ dalsy onda nesmiješ davati neki drugi sirup.
Vjrovatno je streptokok negdje prisutan dok je krenulo sa šepanjem,a sad i temperatura tako da najbolje dr,,,, pa antibiotik,ali ako ti da da napraviš briseve i eventualno AST-o bilo bi najsigurnije.U svakom slučaju vibram da bude dobro.

25 vel 2012, 00:20

majčica je napisao/la:Mrcinela,bitno da si nešto poduzela,za skidanje temperature ako daješ dalsy onda nesmiješ davati neki drugi sirup.
Vjrovatno je streptokok negdje prisutan dok je krenulo sa šepanjem,a sad i temperatura tako da najbolje dr,,,, pa antibiotik,ali ako ti da da napraviš briseve i eventualno AST-o bilo bi najsigurnije.U svakom slučaju vibram da bude dobro.

X

26 vel 2012, 14:34

šepanje je prestalo a i bronhitis se popravlja, za sad nije tražila da vadi krv niti ikakav drugi pregled, sutra smo na kontroli pa ću ju malo stisnut...
ta noga na koju je šepao inače malo čudno izgleda kad hoda pa makar da to vidimo šta je. kao da ju malo zabacuje.

26 vel 2012, 20:09

mrcinela je napisao/la:šepanje je prestalo a i bronhitis se popravlja, za sad nije tražila da vadi krv niti ikakav drugi pregled, sutra smo na kontroli pa ću ju malo stisnut...
ta noga na koju je šepao inače malo čudno izgleda kad hoda pa makar da to vidimo šta je. kao da ju malo zabacuje.

Dali ti izgleda kao da je štedi?

14 ožu 2012, 21:38

šepanje se opet vratilo i prestalo prošli vikend, danas bili kod ortopeda i on kaže da je vjerojatno sinovitis.
krvna slika je uredna.
pa me zanima kod sinovitisa da li postoje meke posebne pretrage ili se to daje dijagnoza tako odoka???

14 ožu 2012, 23:07

vidi se na uzv kukova.

14 ožu 2012, 23:52

S.-u je doktorica okrenula nogicu polako na neki način koji izaziva bol u slučaju sinovitisa :dunno
poslije je uzv potvrdio, ali ne uzv kuka, nego bedrene kosti.

15 ožu 2012, 15:02

Moj savjet ti je ako je riječ o sinovitisu da naručiš dijete kod reumatologa.Imaš na Srebrenjaku dr Harjaček,dr Bukovac i dr Vidović.
Sa sinovitisom se nije igrat,ako se ispravno ne liječi brzo postane artritis,ali da se ne ponavljam.Ako trebaš broj ja ti ga mogu dati direktno od sestre kod koje se naručuje za gore navdene dr,Imaš u Klaićevoj takođe reumatooge,ali ja mogu reći da su ovi na Srebrenjaku zakon.
Jer i moja kćer je imala sinovitis,ali zbog šlampavosti pedijatra danas ima dijagnozu JIA ili JUVENILNI IDIOPATSKI ARTRITIS.
Nije da te želim zaplašit želim ti samo pomoć. :ljubav

18 ožu 2012, 00:46

majčica je napisao/la:Moj savjet ti je ako je riječ o sinovitisu da naručiš dijete kod reumatologa.Imaš na Srebrenjaku dr Harjaček,dr Bukovac i dr Vidović.
Sa sinovitisom se nije igrat,ako se ispravno ne liječi brzo postane artritis,ali da se ne ponavljam.Ako trebaš broj ja ti ga mogu dati direktno od sestre kod koje se naručuje za gore navdene dr,Imaš u Klaićevoj takođe reumatooge,ali ja mogu reći da su ovi na Srebrenjaku zakon.
Jer i moja kćer je imala sinovitis,ali zbog šlampavosti pedijatra danas ima dijagnozu JIA ili JUVENILNI IDIOPATSKI ARTRITIS.
Nije da te želim zaplašit želim ti samo pomoć. :ljubav

majčice, ja sam iz slavonskog broda, trenutno oboje nezaposleni, nemamo ni za gorivo a i da imamo auto bi nam se raspao putem...
ali si me malo sad zabrinula pa ću forsirati svoju pedicu da nas šalje na uzv barem
možeš li mi molim te reći koliko su te epizode šepanja trajale kod djevojčice i koliko često? mi smo do sad imali dvije po 2-3 dana s razmakom od mjesec dana. i kako se liječi??? mi za sad nikakvu terapiju ismo dobili. i još nam je ortoped rekao da ako opet bude šepao da odmah dođemo ( a radi samo srijedom za djecu)

18 ožu 2012, 12:07

Mrcinela žao mi je,znam puno roditelja sa područja Slavonije koji dolaze sa djecom kod naše reumatologice na kontrolu.Znam da ti nije lako jer danas i sa plaćom je teško a bez nje još gore.Moja je počela šepati onako par navrata kroz mjesec dana,ja sam povezala sa novim biciklom i mislila da je se udarila,imala je nepune tri godine.Ali neki nemir je bio u meni i nisam čekala odmah sam je odvela pedijatru koja je rekla ma nije to ništa strašno kao vidi se modrica ( ja je nisam vidjela) ali nema veze.Neka miruje i proći će to,da bi nakon dva tjedna od posjeta pedijatrici,njeno koljeno oteklo ( veličine glava bebe ) šok sam doživjela.Opet sam povezivala sa iščešenim koljenom ili tak nešto,da dijete može imati artritis nisam ni sanjala,jer ipak sam ja običan čovjek laik,koji nije znao puno o medicini jer nije bilo potrebe.Uglavnom ja sam odmah dok sam otkrila otok dijete odvela na Rebro,rečeno je da sumnja pada na sinovitis,jer ima veću količinu sinovljeve tekućine u zglobu,mora mirovati i hitno u pondjeljak na Šalatu ( tad je reumatologija prije 7g bila gore i u Klaićevoj)Preporuka je bila dr Bukovac,jedna divna žena,došli smo pregledala je i htjela je ostaviti u bolnici,jer krva slika Se i CRP su bili abnormalno povećani.Sobzorom da je živim blizu,radije ću je dovoditi svaki dan nego da je traumatiziram i ostavljam,jer nije imala neku terapiju osim ibuprofena,i pretrage je kao morala napravit.Htjela sam ja ako može sama te pretrage od bolnice do bolnice ako treba pa napraviti nego je ostavljati,jer šok za nju a tek za mene jer nismo se nikad odvajale.I napravili smo pretrage za dva sata sve koje je tražila,za tjedan dana smo bili na kontroli,da dijagnoza sinovitis,dobila ibuprofen i morala je na punkciju koljena jer te je tekućine bilo jako puno,napravljena je punkcija i dobiven je steroid u koljeno,kontrola za tjedan dana.Mirno je bilo tri mjeseca,opet se pogoršalo,koljeno oteklo,šepanje se vratilo,uveden Decortin kortikosteroid koj je pila svakodnevno i ibuprofen naravno.Pila je tri mjeseca opet mirno sve 5 mjeseci,nakon toga opet pogoršanje dr uvodi Metotrexat injekcije koje svaki tjedan dobiva na Šalati,na injekcijama je bila dvije godine,onda prelazi na tablete MTX koje pije još dvije i pol godine,još je ukinut ibuprofen a uvede Movalis,koji pije i dan danas.MTX je prestala piti prošle godine i sad je kao bolest u remisiji,pa se nadamo da ćemo je uspijet pobijediti.Ma znam d aqovo zvuči jako strašno što sam napisala ali malo pogledaj po internetu sv eo toj bolesti,nije bezazlena toliko je opasna da čak nama roditeljima daju i proeduljeni dopust do 8 g za osobe koje rade,jer mišići slabe.artrofiraju,fiziklane vježbe i terapije potrebne su svakodnevno,puno vitamina,jer lijekovi uništavaju imunitet pa su djeca dosta slaba i anemična,sklona svim virozama.Ajme koliko sam napisala,nemoj se da te zaplaši ovo što sam napisala,najbitnije je da napraviš najbolje za svoje dijete.

18 ožu 2012, 16:38

hvala ti puno na odgovoru, stvarno nije lijepa priča.
javit ću ovdje šta je bilo, sutra idem pedijatricu malo pritisnut.

18 ožu 2012, 20:37

Nema na čemu Mrcinela ipsričavam se na dugoj priči,i toliko gramatičkih pogrešaka ima.Brzo sam tipkala pa nisam imala vremena paziti što pišem.
Ja debelo vibram da bude sve ok,i da ostane na tome.
Jer moje dijete sad ima dijagnozu "Juvenilni idiopatski artritis" kronično oboljenje koji nije ni malo bezazleno.
Ali živa je to mi je najbitnije,a meni nije žao jer znam da sam sve učinila kako bi moje dijete ozdravilo ili bar prizdravilo.
~~~~~~~~~~~~~~~~~ :grligrli

21 ožu 2012, 14:50

bili smo kod pedijatrice i ona kaže da ćemo ga za sad promatrat jer više ne šepa i za sad nema nikakvih oteklina... sve se nadam da se neće više vraćati a ako bude morat ću ga negdje vodit da malo bolje pogledaju

21 ožu 2012, 20:20

Super Mrcinela ja vibram da se ne vrati nikad više šepanje i da možete uživati u proljeću. :ljubav
Odgovori