Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
14 sij 2010, 20:46
boysmama i nama je savjetovana ne ići van bez obzira što nismo imali temperaturu...razlog koji je pedica navela je da bude u toplom jer sve moraju izaći van...veliki problem bi bio kad nebi sve izašle i ostale unutra...
kupala sam ju u hipermanganu, jer ih je imala jako puno...brojala sam ih i samo na gornjem dijelu tijela bez nogu ih je imala 120...imala ih je i u ustima, ušima, spolovilu...s tim da je bila stara 2 godine i jako je to dobro podnesla...uopće se nije svrbila...
15 sij 2010, 09:36
mirna, e sad si me već zabrinula
l već drugi dan nakon izbijanja prvih točkica nema novih, ove mu se ne pogoršavaju i nisu ni vodenaste ni krastice, a jučer sam ga obukla u dupli sloj odjeće i inače nam je toplo doma zbog bebača... sad me brine da nije to negdje suzbijeno unutra

jedva čekam da se probudi pa u inspekciju
15 sij 2010, 09:39
Ma kako suzbijeno...ne možeš ih ti zaustaviti sa odjećom.
Ne brini tamo gdje ne treba. I zašto ne odeš pedijatru?
Podatak o preboljelim kozicama njima je jako važan, a
on će valjda znat prepoznati je l jesu ili neisu
15 sij 2010, 09:45
Iina, ma nisam mislila s odjećom nego općenito, što ja znam?!
ma, zvala sam pedicu već prvi dan pa mi je rekla da ne dolazim nego kad ih izbije više, da je opet nazovem pa će mi telefonski reći upute, da ne dolazim u čekaonicu jer je zarazan, ali brijem da ću ipak otići ako mu ne izbije još toga
15 sij 2010, 09:59
nisam te htjela uplašiti, ali ako je unutra toplo, a je zbog Roka bit će sve u redu...iskreno ne mogu se sjetiti kolko je Sari trebalo da nakon prve izbiju još, ali znam da je prošlo dva-tri dana...ta prva kozica je prvo izgledala ko prištić tek poslije se popunila vodom, jer je Sara išla normalno u jaslice dok se nisu pojavile na trbuhu...
jel ima temperaturu???? Sara ju nije imala...ali sam ja išla k pedici, odma me stavila u izolaciju, ali pa morala bi pregledati dijete, ne????
15 sij 2010, 10:03
Čuj, ne može ona tebi reć ne dolazite, ako ti dijete ima kozice
Možda je mislila kad nisi sigurna da dođeš dok se bolest razvije, pa da
se potvrdi.
Jako je važno znati sa sigurnošću je l jesu ili nisu, a to ti mora
potvrditi pedijatar. Btw, ordinacija bi morala imati sobu za izolaciju
Izbijaju 4-6 dana, nama je nagori bio treči dan.
15 sij 2010, 10:11
boysmama je napisao/la:Iina,
ma, zvala sam pedicu već prvi dan pa mi je rekla da ne dolazim nego kad ih izbije više, da je opet nazovem pa će mi telefonski reći upute, da ne dolazim u čekaonicu jer je zarazan, ali brijem da ću ipak otići ako mu ne izbije još toga
ja bih definitivno na tvome mjestu otišla doktorici da ona pogleda jesu li to kozice ili nisu...
jer, kao što je IINA već napisala, to je jako bitan podatak u zdravstvenom kartonu djeteta
15 sij 2010, 14:35
boysmama je napisao/la:ma, zvala sam pedicu već prvi dan pa mi je rekla da ne dolazim nego kad ih izbije više, da je opet nazovem pa će mi telefonski reći upute, da ne dolazim u čekaonicu jer je zarazan, ali brijem da ću ipak otići ako mu ne izbije još toga
ma ja sa dvije kozice na tijelu pedici banula na vrata odmah me pustila unutra u odvojenu prostoriju...
nakon toga sam bila puno mirnija a ne da sam po njenom ostala doma i mislila kaj je...
16 sij 2010, 15:27
danas mu se tek rasplamsalo sve, eto, 4. dan, sav se jadan osuo i jako je nemiran, spavao je danas samo pola sata... mažemo se, kupamo se u hm... bit će bolje za koji dan
18 sij 2010, 12:44
Osim hipermangana, na rodi sam našla svojevremeno ideju o kupki od zobenih pahuljica pa kako mi nije djelovala "nadriliječnički" nego baš ok, pitala sam pedijatra i potvrdio da može - šaka mljevenih zobenih pahuljica se razmuti u šalici tople vode i onda u kadu - za više kupanja dnevno, niej problem ni dođe li u usta (za razliku od hipermangana). Kasnije sam zob našla na nekom letku kao sastojak nekih šampona za njegu dječje osjetljive kože (ekcemi i sl.) pa mi je dodatno djelovalo ok.
18 sij 2010, 13:08
U zobi može biti brrrrdo raznih bakterija koje mogu
inficirati ranice...nebih nikada
18 sij 2010, 15:26
da, ni meni se ne čini zob idelano rješenje zbog uvjeta u kojima se brala, ko zna

ali ipak, volvo, hvala na savjetu
pazim koliko mogu da mu ot. hp ne uđe u oči i usta, iako je to teško, ako mu perem one na glavici (a ima ih dosta baš u kosi), ali, trudim se.. naginjem mu glavu prema natrag
prijavljujem znatno poboljšanje u odnosu na jučer, više se ne češka toliko i sve su mu se ranice posušile i pretvaraju se u kraste, pili smo i claritin jer je premali da bi mu objasnila da se ne smije češkati pa bi se sav uznemirio dok bi ga golog mazala, a kad se obuče, onda bi mu valjda smetala pelena jer ima par komada na piši i jajčekima
02 vel 2010, 00:19
opet ja, ovaj put prijavljujem vk za mlađeg sina koji ih je dobio od brace i koji ima samo 4 mjeseca... dakle, ona teorija da bebe do 6 mjeseci imaju nasljedan imunitet od majke (ako ih je ona prebolila) kod nas pada u vodu... zasada nije ništa strašno i nema temp. kao ni velik broj točkica, ali vidit ćemo kako će do kraja biti... pedica nije preporučila hm iz razloga što jako isušuje kožu, a bebice inače imaju osjetljivu i suhu kožu (pogotovo R koji ima ND), već samo mazanje pruriced uriage gelom i brzo tuširanje, ali ne svaki dan... javim kako je prošlo
02 vel 2010, 12:41
boysmama je napisao/la:opet ja, ovaj put prijavljujem vk za mlađeg sina koji ih je dobio od brace i koji ima samo 4 mjeseca... dakle, ona teorija da bebe do 6 mjeseci imaju nasljedan imunitet od majke (ako ih je ona prebolila) kod nas pada u vodu... zasada nije ništa strašno i nema temp. kao ni velik broj točkica, ali vidit ćemo kako će do kraja biti... pedica nije preporučila hm iz razloga što jako isušuje kožu, a bebice inače imaju osjetljivu i suhu kožu (pogotovo R koji ima ND), već samo mazanje pruriced uriage gelom i brzo tuširanje, ali ne svaki dan... javim kako je prošlo
07 vel 2010, 10:43
Žene moje, evo i nas u ovom plemenu. Jutros ih je dobio moj đak prvak, odmah sam znala da je to to makar ih nikad prije nisam vidjela. Simptomi su počeli sinoć, proljevastim stolicama i umorom, te bolom u očima. Fibra nije bila strašna, 37,3. Jutros nam je došao reći da ga nešto peče po tijelu i onda smo ih vidjeli. Baš su vodene
Problem je u tome što ih ja nisam preboljela i sad me frka jer znam da kod odraslih dolaze s komplikacijama. A taman sam se htjela cijepiti prije 2 tjedna, al onda me omela bolest mladjeg sina. I tako
10 vel 2010, 15:35
korny, držim fige za tebe, a mališa će to već nekako preboliti
11 vel 2010, 18:30
Hvala
Oba brata podijeliše virus zoster isti dan (podsjetiše me na jednu pjesmu Desanke Maksimović

)
Uglavnom, mlađem je tek danas (5. dan) fibra skočila na 38,4.
Dosad su obojica imala maks. 37.5.
Jel to normalno?
12 vel 2010, 01:48
je, kažu da vk dolaze u mahovima, naletima i da svaki nalet za sebe može nositi svoje nuspojave... tvom mlađem je to očito u drugom naletu...
12 vel 2010, 14:58
Da, i zbog njegovih sklonosti infekcijama koje, doktorica nam je dala antib.
14 vel 2010, 15:39
I moja cura je dobila vodene kozice,evo danas je treći dan.Ima ih dosta po tjelu ali još izbijaju,valjda će stati ubrzo.Ma hajde neka izađe šta ima izaći.
Temp. je ok,37,nekad je češe ali ne dira osim oko očiju nekada.Jutros se ustala,jedno oko joj malo krvavo,kaže da je češe.Je li moguće da ima koza u očima

? Sutra je vodim kod dr.da joj vidi oko? Ovdje dr.preporuče tekući puder ali ja joj ne mažem kozice sa tim,uzela sam PoxClin pjenu za hlađenje.Stvarno joj pomaže,ne češe je.Ali po licu joj ne stavljam ništa
Znam kad kozice dođu u usnu šupljinu da je super ispirati sa kaduljom.A šta za oči????
Korny kakvo je stanje kod vas?
14 vel 2010, 20:39
Danas 8. dan, još uvijek ih ima, no malo po malo se suše. Pox Clin im je puno pomogao. D je dobio također kozice na jeziku, pio je čaj od kamilice.
Jedan dan je fibra skočila na 38.4 i 2 noći za redom se stalno budio, nešto ga je očito mučilo. Završio je na antibiotiku

Al sad mu je više-manje ok.
15 vel 2010, 15:55
Kad mogu u školu i vrtić? Ispaljuju doma i ja skupa s njima.
15 vel 2010, 16:21
Najmanje deset dana od pojave bolesti.
Ali bolje ih je ostaviti duže, jer koze jako jako sruše imunitet
i često se na njih nalijepi neka grdobina, često streptokok.
16 vel 2010, 01:58
IINA je napisao/la:Najmanje deset dana od pojave bolesti.
Ali bolje ih je ostaviti duže, jer koze jako jako sruše imunitet
i često se na njih nalijepi neka grdobina, često streptokok.
X
...ili šarlah, kojeg ima dosta u zadnje vrijeme, btw
16 vel 2010, 09:31
Da od streptokoka se može razviti i šarlah
16 vel 2010, 13:39
tak je i nama bilo
koze,tri tjedna doma
par tjedana u vrticu, pa sarlah
16 vel 2010, 13:43
Najgore je kad se nakalemi dok još
imaju kozice.
Od kolege mala je bila dva tjedna u
Zaraznoj...jedva su je izvukli.
16 vel 2010, 16:11
D mi je od 25. 1. doma, upala grla (bolnica), pa tjedan dana doma, pa kozice....
16 vel 2010, 16:16
A valjda je sad kraj.
16 vel 2010, 18:17
Ovo mi je najgora zima u posljednjih nekoliko godina. D u bolnici u 11. mj., pa onda u 1. Htjedoh osloboditi baku, sad je opet tlačim.