Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
Odgovori

Re: Kašlje bez prestanka već 2 dana

08 vel 2011, 17:48

Zaista ne znam. :dunno

08 vel 2011, 19:06

Vratili se od doktorice, preslušala ga je, prepipala, sve me saslušala, rekla da je to bolest koja ide svojim tijekom i da je normalno da je malaksao, da je bio na korak do upale pluća i da li vidim da je sad bolje nego prije. Ja sam rekla da vidim, pa nas je naručila na kontrolu u petak, rekla da ako do tada ne bude OK da će nas poslati na vađenje krvi, a inače, da dođem 10-tak dana iza te kontrole da mu napiše uputnicu za krv i urin, kao mali sistematski. I još da je bio u jakom infektu i da ne mogu očekivati čuda u tri dana.

Ne znam, ako noćas bude opet koma, idem na Srebrnjak.

ZacKa, možeš i preko tjedna

08 vel 2011, 22:40

palunkice, ja bih ga zbilja odvela na slikanje pluca.
moja cura je bila jako umorna (to mi je bio prvi alarm, jer umorna nikad nije), kasljala je jako malo. zabrinula sam se zbog tog umora i odvela ju pedici. odmah nas je, nakon sto ju je pregledala, poslala na slikanje i zaista- pocetak upale pluca, desno plucno krilo ima sjenu, slaba ...fali mi rijec...valjda prodisnost i odmah sumamed forte i strogo mirovanje.
a nije imala ni temp, ni jaki kasalj, nista, samo taj umor.

08 vel 2011, 23:16

Spomenula sam joj, ona je rekla da nema nikakve šanse da se razbukta upala pluća jer je još pod sumamedom kojim su pokrivene sve upale pluća, da ne ide u školu i da se odmara. Jučer sam ga poslala na zrak s bakom, a loše je spavao jer je kašljao, možda je stvarno bio iscrpljen, sad ga do kraja tjedna neću pustiti van, neka totalno miruje.

Ne znam, slušam ga cijelo popodne, to kašljanje se prorijedilo, i dalje ružno zvuči, ali bolje nego jučer, nekako, odlučila sam povjerovati doktorici, tim više što smo u petak ponovo na kontroli i što je rekla ako onda bude bilo što sumnjivo, da ćemo reagirati, ali ona tvrdi da će sve biti u redu do petka.

:dunno

09 vel 2011, 09:57

Palunkice i ja msilim da bude ok ,samo treba vremena .M je imala upalu pluća i isto sa ostala zapanjena kad sam vidla da ni po Sumnamedu to ne prolazi tak brzo.

Njoj je dijagnosticirana upala ko i kod IveV skoro uopće nije kašljala niti je imala temp, ali je bila nikava s tim da kad bi se nakašljala to je užasno užasno zvučalo ,duboko ,zvonko ko iz bunara.
No nakon par dana se kašalj pojačao ,i na kraju je 3 dana kašljala non stop i danju i noću( nakon kaj je već popila Sumamed) onda se to smirilo, ali se nalijala šlajmom ,imala sam osjećaj da se guši u njemu i nikak i nikak to iskašljati ,na kraju dobila još jedan Sumamed ,Fluimukan ponovo i tek onda je polako krenulo na bolje. Bila je doma 5 tjedana od toga je 3.5 kašljala i borila se sa šlajmom.

09 vel 2011, 10:16

skoro uopće nije kašljala niti je imala temp, ali je bila nikava s tim da kad bi se nakašljala to je užasno užasno zvučalo ,duboko ,zvonko ko iz bunara.

Pal, ovako je i moj L ljetos s tim da su njega na kraju zadrzali u bolnici :strah Popio je isto duplu dozu Sumameda i onda mu je tek nakon neka dva tjedna bilo bolje, ono da je bas dosao k sebi.

Ja bi mu na tvom mjestu jos dala Fluimukan - on je fakat jako dobar za iskasljavanje i obavezno bi mu radila drenazu :dada Stavis dlan svoje ruke onako kao da ces nasuti vode unutra, kuzis? I lupkas ga tako po ledjima - lopaticama, pa niz ledja, pa sastrane, ali pazi da ne lupkas po bubrezima. Prvo lupkas u sjedecem polozaju, pa polegnutom na trbuh, pa mu stavi jastuk ispod trbuha da malo visi glavom prema dole i lupaj, a na kraju zavrsite opet sjedecki. Nakon toga bi trebao iskasljati cudo. Ovo me naucila fizioterapeutkinja ljetos u bolnici i stvarno jsuper pomaze da se taj slajm odljepi.

09 vel 2011, 10:27

Fluimukan dobiva, to je rekla i doktorica. Noćas je bio jedan napad kašlja, ja sam zadovoljna, ipak ide na bolje.

09 vel 2011, 10:35

Ajde super :hug

09 vel 2011, 10:36

Nek ide na bolje :yess
Ja bi samo još inzistirala da miruje i puno pije.
Nadam se da će do petka biti fit. :zivili

09 vel 2011, 11:04

Super ! :zivili

09 vel 2011, 11:18

Da da drenaža ,zaboravila sam, i to smo radili i vlažne inhalacije i punooo tekućine uz Fluimukan.

11 vel 2011, 11:03

i jakov opet kašlje nakon što je prije 2 tjedna isto zbog kašlja popio fromilid.
sve se vratilo.
kupila sam jučer fluimukan i već danas mokro kašlje. e sad me zanima ta drenaža...danas ću mu to probati napraviti (nisam još nikada), da li će taj šlajm usljed drenaže krenuti van? kakva su iskustva?

11 vel 2011, 11:08

MamaDea, procitaj moj gornji post. Pomaze, fakat pomaze :dada Mene je to ucila fizioterapeutkinja ljeto dok je L bio u bolnici.
Pitajte ako treba dodatno pojasnjenje.

11 vel 2011, 11:10

aha Nakon toga bi trebao iskasljati cudo
bome ću ga danas iztretirati.
kod jakova je problem što čim se nakupi tog šlajma u njemu, on niš pod milim bogom ne čuje. i diktat je u školi loše napisao jer nije čuo :/
palunkice kako je danas?

11 vel 2011, 11:12

Joj i moj isto, isto. Toliko oglusi da ne cuje kad stojim pored njega i nesto mu govorim :strah Svaki puta me ponovo copi panika.
I tekucine puuuuuuuuno tekucine. To je najvaznije od svega!

11 vel 2011, 11:20

marsovka, jel on ima/o problema s krajnicima? danas u jutro mi se približio na metar i gleda me tj. čita mi s usana šta govorim. ne da me čopi panika nego me sfrče u želucu i dođe mi da se ispalim od muke

uzurpirala sam palunkici topic :oops:
sorry

11 vel 2011, 11:22

Mi izvadili krajnike kad je imao 6 godina.

11 vel 2011, 11:25

i mi sa 4 pa ima recidiv trećeg....

11 vel 2011, 11:30

Samo ti meni uzurpiraj topic ;) Žao mi je da nije dobro.

Moj je dobro, sad ide s bakom i dedom na kontrolu kod doktorice, noćas nije ni jednom zakašljao, kroz dan još tu i tamo kašlje, onak zrelo i ružno zvuči. Što se tiče slabosti oporavio se skroz, jučer je bio malo vani, otišli su do škole kad su njegovi bili vani pa se malo poigrao s njima. Čini mi se OK.

Davala sam fluimukan i nalijevala ga čajem.

Ovaj put se nisam odvažila na drenažu, ali prvom idućom prilikom ću probati definitivno

11 vel 2011, 11:34

ajde super, znači ide na bolje. super!
valjda će i moj j. na zelenu granu

11 vel 2011, 11:36

marsovka, kod drenaže nisam sasvim skužila, jel lupaš prema gore ili prema dolje? Znači od ramena prema guzi ili obrnuto? :p

11 vel 2011, 11:37

ja sam shvatila praktički po cijelim leđima osim po bubrezima. i gore i dolje i lijevo i desno

11 vel 2011, 11:38

za drenažu meni doc uvijek kaže od sredine leđa prema gore..ne niže, tamo nema šlajma

11 vel 2011, 11:41

da, ima smisla...

11 vel 2011, 11:44

Pa da, ne treba lupati po donjem dijelu kicme i po bubrezima jer tu niti nema slajma.
Nije toliko vazan niti smijer, moze posvuda. Vazno je poceti i zavrsiti u uspravnom polozaju. Znaci pocnes lipkati u npr. sjedecem/stajcem, pa ga polegnes na jedan bok, pa na drugi, pa na trbuh ali tako da visi glavom prema dole, cak i ovo lupkanje na boku se moze odraditi tako da visi na koso tj. galvom prema dolje. A zavrsno lupkanje opet mora bitu u uspravnom polozaju. Sve to skupa traje jedno 10-15 minuta, a trbeba udarati tako da ih ne boli, naravno, inace ce brzo zbristati :lol

11 vel 2011, 11:45

:lol

11 vel 2011, 22:43

prije 20 min sam ga izdrenirala i eno ga sa lavorom kraj glave, pljuje u njega komade.
jel moguće da je od toga? ne mogu vjerovati i zašto to ja nisam znala svih ovih 8 godina :conf

marsovka, hvala

11 vel 2011, 23:27

marsovka je napisao/la: i obavezno bi mu radila drenazu :dada Stavis dlan svoje ruke onako kao da ces nasuti vode unutra, kuzis? I lupkas ga tako po ledjima

znači dlan je prema gore ? jel moraš paziti da donjim člancima prstiju ne lupkaš nego samo gornjom površinom šake ?
ne znam jesam li uoće dobro skužila :conf

edit: naravno da nisam dobro skužila :oops: . Sad sam vidjela na netu da je obratno :mah

12 vel 2011, 01:10

lasto, di si nasla kako se radi drenaza? daj neki link da i ja vidim

12 vel 2011, 21:39

na 51. strani http://www.sddh.hr/images/idakovac.pdf
Odgovori