Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
Odgovori

Re: vodene kozice

07 ožu 2006, 22:49

Novamama, a ima li koju na glavi, u kosi?<
><
>i moj jaks je imao nesto jako suspektno, pa mi je receno da ako ih ima po glavi, nema kaj drugo biti <i></i>

08 ožu 2006, 13:37

točkice su se ipak pretvorile u male vodene mjehuriće, ali ne u roku od par sati kako piše tamo u opisu.<
>I ostalo je na možda 30-tak koza.<
>Na glavi ima par - dvije iza uha, 2 u kosi, nešto na licu...<
><
>sve u svemu.. ako je to to (a valjda je, ipak je 3. dan) veselim da nas je bar neka bolest ove godine zahvatila u blažem obliku. <i></i>

09 ožu 2006, 00:36

I mi se prijavljujemo u kozliće.Jucer sam primijetila 2 na licu,ali nisam bila ziher jel to to.Danas ih je osvanulo jos,bili kod doc ona potvrdila.Sad spava ,temperaturu je imao 38,5,ali ju je Lupocet
zo spustio.Ne ceska se,za sad,a kakav nas nastavak price ceka,vidjet cemo.Najgore mi je to sto ce mi ih i Maro dobiti,a jos mi je nekak jako mali ,ne znam kako to bebaci podnose. <
>ROKO 05.08.2001.<
>MARO 04.06.2005.<
><i></i>

09 ožu 2006, 22:02

ana zelim ti da imate najblazi oblik kozica (mozda ih maro ni ne dobije).<
>moja mia je jucer imala temp, al sve u svemu presretna sam jer ima svega par na licu, jedno 8-10 na ledjima i uopce ne znamo da ima kozice. igra se, papa kao da ih ni nema.<
>dino je dana bolje, nema vise temp. <i></i>

11 ožu 2006, 00:44

Evo danas nam je 3 dan i stanje je ovakvo:<
>-kozica ko u prici,po svuda,cak i po tabanima na svakom po 5-6,po pisonji,po jajcekima.Uzas .Temperaturu je imao prvu vecer i evo veceras opet .39.<
>Inace je jako strpljiv ,pa to nekako podnosimo.Jedino se po noci muci kao da ima more.<
>Maro za sad nije dobio.Molim Boga da ne dobije.<
><
>Antonija,super za Dina <
>ROKO 05.08.2001.<
>MARO 04.06.2005.<
><i></i>

12 svi 2006, 08:26

f. ima kozice vec 5 dan i nocas se stalno budio, jako su ga svrbjele<
>uglavnom tek 4. dan su pocele ono ful izlaziti, a danas 5 dan, izgleda koma<
><
>koliko dugo te kozice izlaze?<
>nema temp, vesel je, do
o jede, ali kozice <i></i>

12 svi 2006, 10:33

joj kak sam se prepala , citam topic i vidim epidemija sad tek skuzim da samo tifimama ima kozice joj drzte se, meni su kozice najgora nocna mora... DOBRO SE DOBRIM VRACA!!!<i></i>

koze

13 svi 2006, 14:43

Eto i nas u klubu koza. Prvo 2dana temp preko 39 i par točkica po licu,pa 2dana proljev i nakon podnevnog spavanja sav osipan. Samo čekam kad će i mlađeg napasti. <i></i>

Re: koze

14 svi 2006, 15:38

u jeku ljecenja od streptokokne angine, dora je dobila i kozice da nam veselje bude vece...ima temp. 38.0 i jucer dvije koze koje su se vec sasusile, a danas je krenuo tulum po vratu i trbuhu/ledjima.<
>MM ih je prebolio u fazi naseg hodanja, a kod mene su pod upitnikom (kao mala beba sam imala par tockica i ne zna se sto je to bilo), znaci sljedecih 21 dan mozemo ocekivati da se i ja istockam, mada se duboko nadam da sam imuna.<
><
> <i></i>

14 svi 2006, 19:08

opet su krenule boleštine <
><
>želim vam svima da ih se što prije riješite <
><
><
><i></i>

15 svi 2006, 09:41

f. je danas 7 dan od izlazenja kozica-vise nema mjehurica nego su sada kraste<
>koliko sam skuzila sada vise nije zarazan? <i></i>

15 svi 2006, 11:18

nije zarazan, a neki kazu da dva dana nakon zadnje posusene moze u kolektiv <i></i>

24 svi 2006, 16:18

i ja dobila kozice<
>i mm <
>i kcer<
><
>uglavnom, imam pitanje<
>na celu su mi se pojaviel crvene kvrge, ima ih vec tri dana<
>i ja sam mislila da ce iz njih izici plikovi-jos nisu<
>i sada sam u panici<
>inace imam dosta losu kozu na licu-uvijek u pubertetu <
>tako da sam ja neki ovakav slucaj imala kada su mi se zacepile pore na licu, a pristevi pubertetski bujali<
><
>da li bi pomoglo s tekucim puderom <
>i kada se uopce tekuci puder smije staviti na kozicu, u pocetku ili kada vec postane plik<
>znam da se vise ne preporuca tekuci puder, ali ocajna sam<
><
>help i hvala! <i></i>

27 svi 2006, 20:21

I mi se pridruzujemo. Valjda. <
><
>U proslu nedjelju smo putovali i njoj je u putu bilo slabo ali nije mi to bilo tako cudno jer smo bili dva sata u autu bez klime na kletoj vrucini.<
>U noci sa nedjelje na ponedjeljak budi se vristeci i kaze da je boli stomak - dugo je trebalo da ju smirim.<
>Ponedjeljak ujutro - primjecujem tri sitne tocke na trbuhu ( kao ubod mrava otprilike - tako i rezoniram - nesto ju je uzdralo po noci )<
>Utorak vidim jos jednu na nozi<
>Srijeda vodeni plikic na ledjima koji puca. I jedan pod rukom.<
><
>U cetvrtak mi se mama vraca iz skole i spominje da joj nema jednog ucenika zbog kozica i meni ne
iznoj i ludoj materi tek tada pocne svanjivati. <
><
>Evo, danas je 6-ti dan, temperature nije bilo ( valjda ), normalno jede, spava, skace, na mjestu tockica su poprilicno opake kraste, valjda ce otpasti, sve skupa ih je 6. Terapije nismo imali nikakve, dok nisam skuzila sam je i kupala, zadnji dan vazno otisla kupiti hipermangan.<
>Kod doktorke cemo u pon, cisto da nam potvrdi - i cekamo tih famoznih 14 dana da nam Vanja pokaze kako to ona radi. Nadam se ovako bezbolno kao i sestra joj. Ako je to to.<
><
>Tifimama, nemam ti nista pametno za rec ali drzim fige da sto prije prodje. <
> <
>Lena 21/10/02<
> Vanja 30/08/04<
><i></i>

29 svi 2006, 09:38

Cure i deči, dršte se!<
><
>Nego, moja sestrična je u 10. tjednu trudnoće. Prebolila je kozice kao dijete. Sad joj dvogodišnja kćerkica ima kozice ( od prekjuče ). <
>Što sada? Je li to opasno za plod?<
> <i></i>

29 svi 2006, 10:45

je opasno je i to jako prva tri mj ako ih je prebolila ne bi ih smjela dobiti nikako ali od kuda sada opet vladaju mi se trebamo drugi tjedan cijepiti poluditi cu jos tjedana dana od straha i moju je bolio trbuh jucer i lagano je kurila-ubit cu se ak ih dobije ovaj tjedan DOBRO SE DOBRIM VRACA!!!<i></i>

30 svi 2006, 11:11

i mi se prijavljujemo u klub to&#269;kastih...<
>ljudi moji, ima ih bez pretjerivanja preko 300, to se ne da iz
ojati....<
>danas je ve&#263; 6 dan od izbijanja prve, a no&#263;as je izišlo još nešto novih...ima ih svih veli&#269;ina, imala je i temp. zadnja dva dana oko 37.5...nadam se da se smiruje situacija tj. da ne&#263;e više biti novih i ove ju lagano manje svrbe....<
>moram pohvaliti svoju princezu kojato dosta do
o podnosi, tapka ih a ne svrbi, ma stvarno je dosta razumna,...<
>sva sre&#263;a mm i ja sm preboljeli <i></i>

31 svi 2006, 21:21

- i mi smo kozičari; J. je danas tjedan dana od izbijanja kozica, bilo ih je milion, posvuda, 3 dana prije nego su izbile imao je temp. od 38,5 do 39,5, imao je i upaljeno grlo pa je dobio antib., nakon što su izbile kozice doc rekla kupanje nikako ni u hipermanganu, a tekući puder pomaže samo psihološki, tako da ni to nismo koristili, prvih par dana baš kad ga je jako svrbilo dala sam mu žlićicu dimidrila ili sam ga sama češkala (više je to bilo draganje, nego češkanje), a cijepljenje bebe smo odgodili na 3 tjedna, u iščekivanju sam... <i></i>

01 lip 2006, 14:57

mene zanima moze li se udubina od kozica nekako ublaziti<
>naime f. ima bas jednu udubinu na o
vi<
>i bas mi je koma, jer ih nije cesao, niti ih je dirao i sada ta udubina!!<
>help! <i></i>

02 lip 2006, 13:11

e stvarno mi nije jasno, mislim mogu zamislit da doktori imaju neke stvari koje zagovaraju, preferiraju, da imaju svoje stavove o nekim stvarima....ali da neki kažu izri&#269;ito samo hipermangan,neki bože sa&#269;uvaj hipermangan, neki, kao naša, da se dlobodno može istuširati svaki dan, neki ni slu&#269;ajno kupanje,....<
>to mi zaista po&#269;inje i&#263;i na živce... <i></i>

30 lip 2006, 01:23

Skicam po bubinim vec nekoliko dana i ne vidim da imam mama koje se bore sa kozicama,pa eto od danas mi smo na tapeti.<
><
>Vec nekoliko dana je N. izasuta,ali danas su se pojavili pristici,nadala sam im se vec nekoliko dana,jer ih je bilo u vrticu,tako da nisam prvise iznenadjena.Ona je super,nema tem.,jedino sto jedva prica,nedavno smo imali jaku upalu grla,sanirali smo to i sad odmah ovo,nadam se da nece biti nekih poteskoca velikih,s tim da moja mama ne zna da li sam ja imala ospice tj. varcele.<
><
>Sve sam postove procitala i sad me zanima(pitanje za mame koje su vec to prosle),jeste isti rastvor pravile i za tusiranje i tapkanje,mislim na hipermangan?<
><
>I jos jedno,ove sirupice ,claritin i rinolan,jel se mogu davati djeci isapod 2 god.,doc nam je na godisnjem,tako da sam prepustena vama na milost <
><
>Eto idem sad malo pokusat spavati N je nervozna,a ja ne mogu oka da skolpim,grozno... <
>mrvica moja 26.10.2004<
><i></i>

30 lip 2006, 08:54

Joj cure grozno vam je.I kod nas u gradu haraju kozicetine al mi smo nadam se mirni.Marko ih je imao sa tri i pol godine a Karlo(naravno dobio od
ata)sa dva mjeseca.I to tocno tri kozice.Onda sam bila u panici kak ce to on jadan mali izdurati jer je M.sizio,bilo ih je milion,svrbile su ga,al na svu srecu K.je super prosao.Ja ih nisam imala i bila sam spremna da cu ih tada dobiti al nista pa sam zvala doca da on vidi u kartonu reko mozda se mama zaboravila al i on kaze nije ih bilo.Tak da me sad sve strah kad neko od blizih klinaca dobije da ne predju i na mene a i mislim si moze li ih K.opet dobiti posto ih je imao jako rano i jako malo?? <i></i>

30 lip 2006, 09:21

moja ih je upravo preboljela. zapravo, nije ih ni osjetila. čim su izbile sve ih je izgrebala u par minuta i više je nije svrbilo. ništa temperature, ništa loše volje, apetit vučji... jedino mi je bilo blesavo non-stop je držati u kući pa smo svaki dan malo prošetale. kupala sam je u hipermanganu i poslije istuširala. dva dana mazala koze onim tekućim puderom i to je to. <i></i>

03 srp 2006, 11:22

mama aid, ako n jos nosi pelenu nemoj joj tekuci puder stavljati u pelenu jer cim se sasusi jako svrbi. Moj B je imao varicele s godinu i po, po tijelu sam mu stavljala puder, u pelenu nista, samo sam ga cesce mijenjala i guzu sam mu prala hipermanganom. Nisam ga naravno svako presvlacenje kupala, nego bi ga povremeno okupala, a kad bi ga presvlacila razmutila bi hipermangan u zdjelicu, mocila u to blazinice i time u
isala guzu.<
>Nama je pedijatrica tada rekla da mu mogu dati rinolan, dakle, moze za djecu mladju od 2 godine. <
>Bruno 10.10.2002.<i></i>

03 srp 2006, 21:35

Hvala Ivana jos jednom,mi smo danas bili kod ped. i ona veli da Nedzli ima jos neki osip zajedno sa varcelama,ali nema ideje od cega bi moglo biti,tako da cemo morat sacekati jos ovaj period od nekoliko dana,dok se varcele ne pocnu povlaciti,u slucaju da osip ostane idemo kod dermatologa,propisala nam je Flonidan antialergiski sirup i Dalsy za skidanje tem. jer joj je sinoc tem. bila preko 39, jedva sam joj spustila.<
><
>Ona je inace super vesela i aktivna,citav dan je jela nesto,samo sto je to uzasno svrbi i nervozna je kad je pocnem tapkati hipermanganom ili puderom,ali se nadam da je od danas krenulo nabolje,makar sto se ne osipa vise.<
><
>Kako vec napisah svojim sanjalicama u mene u kuci vrijedi ona stara o
nuta "sto moze jednostavno ,kad moze komplikovano",sve neke sitne komplikacije da ti je zivot drazi ,ali hajd proci ce i to <
><
> <
>mrvica moja 26.10.2004<
><i></i>

03 srp 2006, 22:36

Drago mi je da je bolje.Ljubi je <i></i>

20 srp 2006, 23:48

Evo i nas s kozicama. AM je jako nahrdala. Sva je puna, lice i rub vlasišta joj je sav u kozicama. Ima ih na kapcima, rubu oka, nosu, na ustima, a mislim i u ustima jer ne jede - boli ju. <
>Teško je i sa pišom, tu ju jako peku kad ide piškiti.<
>Baš se jako muči i to traje već tri dana. Ne spava noću, sva je klonula.<
>Do jučer se još na laptopu mogla zabavit pa si skrenut pažnju sa tog svrbeža, ali danas više ni to ne može - dobila je kozice na jagodicama prstiju (i na rukama i na nogama, pa šepa), čak i na dlanovima. Kako joj se dlanovi znoje, sve ju peče. Tužno zavija od muke, a ne mogu joj pomoć. Niš koristi od tih pudera i roza vodica. Probale, no bezuspješno, više mi ne da prići ni sa čime.<
>Rekla sam joj nek se sama malo češe o frotirnu plahtu, da si ublaži muku. Samo nek lice ne dira. Sad se valja po plahti ko mačka, pa uzdiše kad ju malo pusti svrab.<
>A valjda će sutra bit bolje.<
><
>Doktor nam je rekao da ne smije na sunce dok joj i zadnja krasta ne otpadne, pa kad je to tek čula, skroz se deprimirala. Ona će smjeti na sunce kad nama prođe godišnji. Jadno moje pile.<
> <i></i>

21 srp 2006, 00:11

ajme, Ana tocno znam kako joj je, i moj je sin tako jaukao, najteze mi je bilo kada je jaukao u snu, onda sam znala da ga stvarno boli<
><
>i on je bio pun, prepun kozica, jedna na drugoj su bile, u ustima, u kosi, u nosu..ma svagdje <
><
>sad bi joj svaki dan trebalo biti bolje <i></i>

21 srp 2006, 00:13

mamaiam, onda vam propada GO, kaj ne? joooj, samo sam se toga bojala , da mi ne dobije po ljeti, na srecu , imao ih je po zimi <i></i>

21 srp 2006, 01:39

mamaiam, pisica je i emi bila nastradala, ko i guza ,a bogme i ostale sluznice . pomoglo bi joj mazanje sa uljnim propolisom, stal bi svrbez.. nju je prala temp i 41 u tri navrata (izbijanja) pa je polusvjesna samo lezala i cvilila. bilo je i jako gadnih koza, ono, povecih. i naravno da je neke kraste otrgla. pa sad ima oziljak posred cela i dva,tri na prsima i ledjima..<
><
>bil nam je mozda gori period nakon kozica, nekoliko mjeseci je vatala svaki virus koji bi ju dotako. kozice opale po imunitetu gadno. a i bila je sezona, taman se nabildala vrticka flora i fauna (kraj 10. mjeseca). ja bi joj posli kozica dala svakaj nesto od vitamina i kojekakih pripravaka.<
><
> ema 29.10.1999.<
>dina 29.11.2002.<i></i>
Odgovori