07 vel 2010, 21:50
, nisi sama , sigurno će se još netko javiti sa svojim iskustvima , jer je malih alergičara jako puno u zadnje vrijeme 07 vel 2010, 23:17
07 vel 2010, 23:48
08 vel 2010, 00:04
08 vel 2010, 13:40
(prije nije smjela ni to).08 vel 2010, 14:31
08 vel 2010, 15:04
)
08 vel 2010, 15:32
08 vel 2010, 15:38
Nisu mi rekli da je alergičan na ikakvo povrće.Još ću to isprobati s drugim namirnicama.Inače ima jako osjetljivu kožu na licu,neki dan je pocrvenio od pileće salame.Redovito je crvenio od smokića,od hrenovki,pašteti.To mu već odavno ne dajem.Sad smo na žgancima,krumpiru,domaćem kukuruznom kruhu,mesu.Samo bih voljela da mi kažu da može jesti barem jogurt,bilo što mliječno,ne mlijeko,ali samo da budem mirnija,da prima dosta svega.Vidjet ću što će mi sutra reći,pa se javim!
08 vel 2010, 15:50
5ra je napisao/la: F. je teško podnio testiranje , a i dokica je bila jako živčana.
jer čim to vidi složi facu gađenja), kivi i ananas mu nisam niti probala davati08 vel 2010, 15:59
, a osim na određenu namirnicu alergija se može javiti i samo na dodatke (aditive), boje, konzervanse i pesticide te na umjetno sladilo aspartam.
08 vel 2010, 19:57
09 vel 2010, 01:25
Tako da ću sutra to napomenuti doktorici,to svoje otkriće.Sumnjam da će me pohvaliti za moje eksperimente,baš je neka čudnovata,a doktori i mrze kad mi rofditelji švrljamo po netu i onda im "pametujemo" u ambulanti,ali dok bih ja čekala da mi doktori nešto normalno kažu,što bi već bilo s mojim djetetom...Jeste primjetile da doktori stvarno mrze kad nešto znaš o problemu s kojim im dolaziš?Barem se ja stalno srećem s takvima
Neću nikad zaboraviti jednog doktora koji mi je u rodilištu rekao da što manje znam,to bolje!(bilo je u vezi moje rizične trudnoće na čuvanju u bolnici).E pa koga se tiče ako ne mene?
09 vel 2010, 01:27
09 vel 2010, 01:30
09 vel 2010, 10:33
09 vel 2010, 14:11
.
09 vel 2010, 15:10
Ajde,barem nešto!A na ovo drugo jest,najviše na jaje i brašno.Pa smo dobili na recept mlijeko i bzglutensko brašno,uz nadoplatu,naravno.Ali to je ipak mala nadoplata u usporedbi sa punom cijenom koju bih morala platiti.Sad još samo da se uhodam s takvim kuhanjem...pa da pronađem neki zdravi snack od riže da mu dam nekad da gricne kad idemo nekud,jadan,danas je izgladnio po gradu,imali smo pileću šniclu s nama,to je pojeo i onda vikao "Oš",(još!),i tako sve dok nismo stali i kupili banane.Sve je pojeo.Sad imam osjećaj da jede više nego prije,nema sad grickalica i slatkiša,samo konkretna zdrava papica.Još će mi i ojačati(suprotno predviđanjima moje sveki koja mi popi mozak sa kuknjavom nad kolačima,slatkišima i ostalim glupostima što ih ne smije).Nije da je to puno i jeo,ali znao je dobiti malu kinder čokoladicu iza ručka.A sad sakrivam sve za curku dolje kod sveki da on ne vidi.09 vel 2010, 15:24
09 vel 2010, 22:43
11 vel 2010, 10:24
11 vel 2010, 12:08
rusulica je napisao/la:Ma ona to ne može znati, buba napamet. Te alergije nekome ostanu, nekome nestanu, nekome se vrate a netko dobije neke druge. Uglavnom kod djece alergija na mlijeko često nestane do mislim 3 god (nama je nestala do 1,5g) a na jaja do 5 ali i ne mora nestati.
Evo ti link za neurodermitis a imaš i topic neurodermitisi
http://www.medicina.hr/clanci/neurodermitis.htm
11 vel 2010, 12:31
hipo je napisao/la:Dobli smo ono brašno na recept i mlijeko.Najprije nam je napisao recept za krivo brašno,pa smo to isto donijeli doma.Onda sam malo čitala i skužila da u sastavu ima soju i mlijeko.Otišla sam ponovno po drugi recept i ovo brašno vratila,uzela 10 paketa pravoga,od kukuruza i riže.A mlijeko je bljak,ali će se nekako naviknuti,nadam se...
Jučer smo nabavili pekač kruha,ispekla sam mu kruh od tog bezglutenskog brašna(zapravo je pekač to napravio!),i baš se lijepo napapao malac.Čak mu i seka krade komadić kruha,a starija je i sad mu zavidi što je dobio toliko hrane a ona ne(sad objasni ti njoj nek bude sreta što smije sve jesti,još je samo dijete),a ona se opet mora skrivati pred njim dok jede nešto šro on nes mije dok se on ne navikne na nove okuse.Nitko više ne jede ništa pred njim što on ne smije,jedemo zajedničke zdrave obroke s njim(meso,povrće,riža,krumpir),a ono što bi mm i kći grickali,grickaju dolje kod bake.Tako su sad sve čokolade i keksi i grickalice završili dolje.A kod sljedeće kupovine neće to više ni kupovati,pronaći ćemo nešto za grickanje što svi smiju pred njim,npr.kokice ili smoki bez ikakvih dodataka,čisti kukuruzni.Možda i mm malo smršavi
Već ćete se vi prilagoditi novom režimu prehrane i sve će biti OK. 11 vel 2010, 13:50
5ra je napisao/la:Smoki bez ikakvih dodataka imaš u Kauflandu , nema soli , kikirikija , samo je kukuruzna krupica navedena u sastavu , u žuto -crvenoj vrećici je i mislim da se zove Kaanan . Pogledaj i one rižrine krekere u DM - u.
11 vel 2010, 14:32
rusulica je napisao/la:5ra je napisao/la:Smoki bez ikakvih dodataka imaš u Kauflandu , nema soli , kikirikija , samo je kukuruzna krupica navedena u sastavu , u žuto -crvenoj vrećici je i mislim da se zove Kaanan . Pogledaj i one rižrine krekere u DM - u.
Koliko sam ja dugo to tražila kad se samo sjetim... i nigdje nisam nalazila. Onda sam uzela one rižine pahuljice, one male okrugle i njih je obožavala a zvli smo ih smoki pa je i ona mislila da jede smoki kao i druga djeca. Uvijek sam ih nosila u torbi.
11 vel 2010, 17:12
.Baš sam jednom slučajno našla te smokiće i stvarno su jako fini,ono,za smokiće bez ičega!A rižine krekere baš ne voli,imamo i velike,i Hippove,i neke od kukuruza,riže i heljde.Ali naviknut će se!
Valjda tu ulogu onda ima taj e broj?11 vel 2010, 17:54
11 vel 2010, 19:42
11 vel 2010, 22:33
12 vel 2010, 00:04