Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
Odgovori

Re: Imamo li dok na forumu trebam mišljenje

14 svi 2009, 10:21

Uprvao sam dobila mail sa Leonicom sa sasvim druge strane, nevezano za forum.
Slatkica sutra slavi rođendan.
Želim joj da ozdravi, čim prije :kiss

14 svi 2009, 10:27

IINA je napisao/la:Uprvao sam dobila mail sa Leonicom sa sasvim druge strane, nevezano za forum.
Slatkica sutra slavi rođendan.
Želim joj da ozdravi, čim prije :kiss

IINA, :) bas sam ja dosla reci, kud prije je krenulo, ovaj mail je vec obisao 7 adresa da bi do mene dosao!
Leona je preslatka.
jaaako drzim fige da se sto prije skupe pare i krene s lijecenjem.

14 svi 2009, 10:29

Je, medena je.
:ljubav

14 svi 2009, 11:27

malena je predivna,sad kad sam joj vidila okice još mi je teže...
Nadam se da će se ubrzo skupiti sredstva i da će sve biti dobro!
Leonice šaljem ti veliki :kiss

15 svi 2009, 11:06

sve sam pročitala i neizmjerno sam tužna.
mislim na vas i nadam se samo najboljem :srca

15 svi 2009, 11:39

Piše mama od Leone ja Vam prenosim:

a evo konačno i Leonine mame
"malo" smo zauzeti trčanjem po bolnicama i raznim institucijama kako bi se ova situacija što prije rješila u našu korist i kako bi što prije otišli van, na trošak HZZOa, po mogućnosti
no, zato je tu naš "glasnogovornik" - Sandra i Marko koji vas pravodobno obavještava o razvoju događaja
kao prvo, neizmjerno sam vam zahvalna za svu podršku koju nam pružate od početka ove priče. Unatrag par dana koliko mail o skupljanju pomoći kruži javilo se hrpa ljudi, neki zbog uplata, neki sa savjetima, neki sa podrškom.
Očekivala sam da će se ljudi javljati, ali ovakav interes i ovako veliki broj ljudi koju su spremni pomoći na ovaj ili onaj način nekom sasvim nepoznatom - nisam očekivala. I iskreno sam dirnuta. I moram priznati da nam to puno znači i daje dodatnu snagu da ovo izguramo do kraja. PUNO VAM HVALA!!!!
Inače, kako ste već čuli - Leona je doma i dobro je (bojim se i reći). A onda smo i mi dobro i zavaravamo se da situacija nije tako teška i da će sve dobro završiti. Trenutno živimo dan po dan. Zahvalna sam što je uopće došla doma, što se možemo igrati, grliti, što spava pored mene, što nismo ograničeni svakakvim cjevčicama i bolničkim rasporedom posjeta. Neizmjerno sam zahvalna što ćemo njen sutrašnji rođendan uspjeti proslaviti kod kuće, doduše bez prijatelja, ali i to je nešto - imat će tortu i svjećice i poklon.
L. je inače, jedno zbilja divno i nezahtjevno dijete (ne govorim to zato što je moja - uistinu je tako) i zbilja mi je uživancija svaki trenutak proveden s njom.
A što se tiče pitanja na forumu - sutra predajemo zahtjev na HZZO, pa ćemo vidjeti...
Sandra vas je obavjestila da je seka donor no, to je bila usmena informacija. Trenutno se situacija malo komplicira. Dotična doktorica, koju ovoga puta neću imenovati, koja je tipizaciju radila, nas je prekjučer nazvala da hitno seka ponovno dođe na vađenje krvi, kao nisu prvi puta uzeli dosta krvi, bilo je nekakvih problema s tipizacijom, pa onda opet - sve je u redu, to su dodatni testovi... Uglavnom, nismo uspjeli saznati da li je to sad nešto dodatno ili su sprčkali nalaz, pa rade ponovno. Za poluditi!!!!
Što se tiče Krijesnice - za sada su dojmovi pozitivni. Naglašavam da smo novi u toj priči, a i ne trebamo ni smještaj, ni lijekove. Parkirnu kartu smo dobili, a i "Zorani" nam se čine ok.
Za sada bi to bilo sve od mene. Ne znam kada ću vam ponovno uspjeti napisati koju riječ, ali pratim vas i puno mi značite. A Sandra će vas i nadalje obavještavati o svemu.
Koliko vidim i ovdje ima nekih u sličnim situacijama - puno pusa vašim malim velikim borcima, držite se i nadam se da ćemo se uskoro naći negdje na kavi kad ovo ružno razdoblje života prođe i dođu neka bolja vremena.
Puno pusa i našim cimerima iz Klaićeve.

15 svi 2009, 12:41

:kiss :hug

15 svi 2009, 16:08

Sestra od Lorene je u grupi s mojim djetetom (saznala tek ovih dana jer nisam znala o kojoj se bolesnoj djevojčici radi) i neizmjerno sam tužna što se ovakve stvari događaju dobrim ljudima oko nas. Roditeljima ćemo pomoći koliko možemo (znamo da je to samo kap u moru, ali..) i šaljemo im virtualni :hug da sve bude OK.
Maloj Leoni želimo što skoriji oporavak i nadamo se da ćemo se opet družiti u parku.
Sretan rođendan! :srca

16 svi 2009, 23:53

Leonina mama je napisala:
ne znam da li ćete uspjeti otvoriti ovaj link ili ću morat angažirati "internet podršku" u vidu Sandre i Marka da vam stavi slikicu i da vidite kako smo proslavili ročkas
ove godine u kućnoj atmosferi i bez gosti, ali iduće će biti bolje
ne znam da li ovdje ima koga iz Hypo banke, ali moram ih još jednom pohvaliti -poslali su joj veliku kutiju sa hrpom poklona. Svaka čast! Jako ju je (a i nas) razveselio.
Hvala Muri na prekrasnoj pjesmi (pusa Leni i nećaku) i hvala svima na čestitkama i dobrim željama
na 3. ste svi pozvani

[img][IMG=http://img194.imageshack.us/img194/649/rokas.jpg][/img]
[IMG=http://img194.imageshack.us/img194/rokas.jpg/1/w241.png][/IMG][/img]

17 svi 2009, 00:07

Neka treći bude doma sa prijateljima, slatkica nasmijana :ljubav .

17 svi 2009, 14:06

Anika30 je napisao/la:Neka treći bude doma sa prijateljima, slatkica nasmijana :ljubav .

X
Moram priznati da sam se rasplakala. :ljubav Seke su preslatke.
Mi smo mislili da neće dočekati 5. rođendan, koji smo proslavili u bolnici, za 6. imali veliki tulum kod bake, a evo prije tjedan proslavili i 7.
Uvijek ima nade i nemojte ju gubiti niti u najtežim trenutcima. :hug :hug :hug

17 svi 2009, 22:26

Bit će još punooo rođendana :srca :srca :srca

18 svi 2009, 07:58

:srca

18 svi 2009, 08:31

seke su preslatke :luv

18 svi 2009, 10:55

Samo hvala
slika

18 svi 2009, 14:49

HRABRA MALA CURA :srca :ljubav ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

21 svi 2009, 11:55

Za sada je sakupljeno oko 100 000 kn.
Došao je predračun iz Njemačke 200 000 eura.
HZZO još nije dao riješenje (ni pozitivno ni negativno)
Od danas ide u medije (upravo sada rade reportažu za Večernji list)

21 svi 2009, 16:34

HITNO trebamo pomoć (čitaj vezu) ako tko ima na hematologiji Splitske i Riječke bolnice neka nazove Danielu. Opširnije navečer

21 svi 2009, 23:08

Što sam rekla što nisam nemam pojima ali evo ukratko. Došao predračun od Njemaca ni manje ni više šokantnih 200 000 eura. Do sad se skupilo oko 150 000 kuna dakle da sve prodaju kaj imaju to nemreju skupiti. HZZO će pokriti troškove ako ima dva pozitivana mišljenja. Ima Klajćevu pozitivno i Rebro negativno ostaje split i Rijeka da netko tamo da pozitivno mišljenje. Ne znamo s kim bi razgovarali barem da nam daju info da li su ovi iz HZZO-a zvali. Eto ništa strašno malena je hvalim te Bože još dobro.

22 svi 2009, 15:11

a zasto rebro ne daje pozitivno misljenje? znaci li to da se njima cini da nema nade, ili se samo ne slazu s lijecenjem u inozemstvu?

i promaklo mi je u cijeloj prici zasto to nije moguce obaviti kod nas... nisi li negdje napisala da sestra moze biti donor?

23 svi 2009, 01:46

HZZO neće platiti liječenje?
članak:
http://www.24sata.hr/news/clanak/hzzo-- ... o_browse=1
i
http://sportal.vecernji.hr/newsroom/new ... 585C5851.1

23 svi 2009, 23:33

http://www.vecernji.hr/newsroom/news...97559/index.do

Pomalo su se počeli pomicati kotačići u slučaju Leone Zajšek, trogodišnjakinje iz Zagreba kojoj je dijagnosticirana teška i rijetka maligna bolest – juvenilna mijelomonocitna leukemija, no odgovor – hoće li HZZO podmiriti troškove od 200 000 eura za liječenje u inozemstvu – roditelji još nisu dobili.

Prva je reagirala potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji Jadranka Kosor. Sinoć je preko Večernjeg lista poručila kako će učiniti sve da pomogne i danas nazvala ravnatelja HZZO-a Tihomira Strizrepa. Odmah potom Strizrep je kontaktirao s Danielom Zajšek, majkom malene Leone.

– Objasnila sam mu da nije sve u transplantaciji koštane srži, već u liječenju bolesti. Ponovila sam da je preporuka Leonine onkologinje liječenje u klinici u Freiburgu, jer u nas nema iskustva s tim oblikom leukemije.

Takvo je mišljenje poslala i HZZO-u. Ravnatelj je obećao da će pregledati slučaj – prepričala je razgovor Daniela, ujedno zahvalivši Jadranki Kosor, te dodala kako bi joj bilo drago da potpredsjednica upozna Leonu. Koliko je Leonina bolest rijetka najbolje svjedoči podatak da se u SAD-u, u kojem živi 306 milijuna ljudi, u godini dijagnosticira samo 25 slučajeva.

– HZZO nam je jedina nada. Apeliramo na njih. Prije dvije godine dopustili su liječenje dječaku koji je imao istu bolest – kaže mama. Od Milana Bandića i Željka Keruma kojima su se obratili za pomoć nisu dobili odgovor. Za razliku od njih, brojni građani uplaćuju novac i daju podršku. Obitelj Zajšek svima njima zahvaljuje. (S. Ve.)

24 svi 2009, 00:41

Prilog Nova TV:
http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/kemo ... -srzi.html

25 svi 2009, 00:33

O Bože :place ... o BOŽE, smiluj se!
Srce maleno :ljubav .

25 svi 2009, 22:39

Lekociti polako opet rastu a riješenja još nema

27 svi 2009, 10:56

http://www.vecernji.hr/newsroom/news/cr ... 9/index.do

a Leonica nije baš dobro. Pojačana joj je kemoterapija i povraća.....

27 svi 2009, 11:02

Ajme meni, ne treba gubiti nadu, ja još uvijek vjerujem da će sve biti u redu, tako mala i slatka, ne, ne :ne

27 svi 2009, 11:02

Mislimo na malu Leonicu :ljubav
Neka ima snage za izdržati sve što je čeka.

27 svi 2009, 11:38

Leonice, drzi nam se! :srca

27 svi 2009, 12:06

Sunce malo, molimo za nju...
Odgovori