Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
Odgovori

Re: Inhalator

07 stu 2011, 21:50

Da neotvaram sad novu tenu, pisem ovde.
Dakle, danas smo isli kod soc. ped. i mali ima bronhitis. dala mu je sumamed, i fenistil kapi.
Ali, i uputnicu da vadimo krv, da vidimo da se mozda nije razvila kakva upala, infekcija.
Ali je rekla da mu svejedno danas pocnem davat sirup, pa cemo vidit sta ce kazat nalaz.
Meni mu je tesko dat taj fakeni antb. :ajme

S druge strane, zvala sam nasu privatnu ped. i rekla sta je bilo kod ove, i rekla je da ona nebi dala antb. prije nego vidimo kakav je nalaz, a ukoliko se pokaze upala da bi onda moga ic antb, ali da i ona dalje misli da njemu treba samo inhalacija i aspiracja.
Vidila sam da se zena suzdrzava, nije tila kudit ovu socj. ped.
Sad vi meni recite sta da cinim, jer ja stvarno nisam pametna, blago receno. :ajme :/

07 stu 2011, 23:37

Ja ti mogu reći samo što bi ja napravila, ako mi se čini da djetetu stanje nije preteško, da baš teško diše, napinje se, guši od kašlja, držala bi se do sutra ujutro inhalacija, vađenja šmrklji, kapanja fiziološke, a onda izvaditi krv i čekati nalaze. Ovisno o tome onda dalje. Ukoliko mi se čini da je djetetu loše, dala bi atb i prije nalaza već, ali ako je stanje podnošljivo pričekala bi, tim više što druga pedica isto to predlaže.

08 stu 2011, 01:14

Nisam mu ga dala, jer evo mirno spava, i bilo je bez kaslja pred spavanje.
Cekat cu radije nalaz krvi, pa cu sve onda vidit s ovom privatno. a do kraja tjedna cu se i u nje narucit,

09 stu 2011, 10:37

ETo, nakon atb-a koji je popio prije par dana, opet otezano dise :ne
krenusmo u slanu sobu pa javim napredak.

21 stu 2011, 08:53

IvaV je napisao/la:ETo, nakon atb-a koji je popio prije par dana, opet otezano dise :ne
krenusmo u slanu sobu pa javim napredak.

dali ima pomaka, jel pomogla slana soba?

22 stu 2011, 14:03

hvala na pitanju, bolje je, ali ne onoliko bolje koliko sam ocekivala.
krenuo je slajm, ali krenuo bi tako i tako, mozda je malo ubrzalo.
sad je dobro, ali zato mu je sestra ni tjedan dana nakon slane sobe također zavrsila sa spazmom, evo nas od dokice kod koje je dobila bocu dexa i ventolin za doma.

dakle, da rezimiram- nama nije pomglo.

22 stu 2011, 16:23

:/ :/ , bas mi ej zaj. unaci onda je to u biti pitnje srece, da to tako kazem.
nekom pomaze, nekom ne. :/
a reci mi dex, sta je to?

ja sam prosli put pitala dr. da nam da ventolin za doma, samo me blido pogledala ko u smislu jel ja opce znam sta je trazim, i nastavila po svome, propisala nam sumamed. :ajme

25 stu 2011, 20:17

srecica tara je napisao/la:a reci mi dex, sta je to?
j

dex olakšava disanje i mi smo ga ponekad dobivali ali u ampulama za inhalaciju uz ventolin
a mislim da se on daje i malim bebama pa čak i trudnicama da bebama sazriju pluća

25 stu 2011, 22:00

dobro je znat i za to. hvala nina

26 stu 2011, 00:06

Dex - deksametazon. I da, daje se trudnicama za sazrijevanje bebinih pluća. Ali je riječ o kortikosteroidu.

26 stu 2011, 02:10

Ali je riječ o kortikosteroidu.

ako se dobro sican da sam procitala u to spada i ventolin?

26 stu 2011, 17:41

koliko ja znam ventolin nije nego je flixotide taj koji je kortikosteroid
a probajte malo i guglat o tim lijekovima, sve informacije su dostupne

27 stu 2011, 20:21

i ja mislim da ventolin nije kortikosteroid ali ipak ga treba uzimati s velikim oprezom (možda ti ga dr zato i ne daje :dunno ) jer se posebno klinci mogu lako navući na njega
Odgovori