Sada je: 25 kol 2026, 00:40.

provokacijski test-penicilin

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

provokacijski test-penicilin

PostPostao/la babalu » 12 vel 2006, 20:31

Cure zanima me dali je netko vec bio na provokacijskom testu?<
>Naime vila je tri puta jako reagirala na Augmentin, <
>bile smo na Sre
enjaku, krvni testovi negativni i sad nas je Rihter narucio na provokaciju <
>ono sto mene muci je da mi dosta mama kaze da je to opasno i da je bolje ne raditi a ja si opet mislim da nebi bilo lose da sigurno znamo,ako ne bude nista, super<
><
>jos jedan razlog zasto je da kod nas u vrticu tete u djetetov karton ne smiju upisati nikakvu napomenu,kod nas znaci alergiju na p. dok ne dobe sluzbenu potvrdu <
>pitala sam tetu sto u slucaju da djete hitno mora u bolnicu i tamo ne napomenu njenu alergiju,rekla mi je da ide na moju odgovornost<
>dajte savjet i zasto se toliko roditelja opire tom testu? <i>Edited by: babalu at: 12/2/06 19:32<
></i>
babalu
Asimilirana
Asimilirana

Re: provokacijski test-penicilin

PostPostao/la Luantaro » 12 vel 2006, 21:44

ne znam kakav je to test, ali mi smo na šalati bili na običnom testu na alergiju na penicilin i samo su im ( objema) vadili krv i onda su tu krv analizirali L.97<
>A.00<i></i>
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la koko mamac » 13 vel 2006, 02:20

ja sam sam cula da to je opasno - ofkors, dite koje je reagiralo na atb sad namjerno idu isprovocirat - al zato se to i radi u bolnickim uvjetima sa ekipom spremnom reagirat na bilo kaj.. <
><
>kaj dobis s tim? konacnu potvrdu da je dite alergicno na tu-i-tu grupu atb-a i da ga ne smije uzimat. il potvrdu da zapravo nije alergicno na taj atb, pa ga dr moze prepisivat ak oce. <
><
>osobno sam i sama u dilemi ic na provokaciju il ne. kod eme se radi o alerg. reakc. na cefalosporine..<
><
>s jedne strane, ima na svitu miljon vrsta atb i uvik se moze dat neki tamo drugi. s druge strane, kaj ak je bestija osjetljiva bas na cefalosporine, a ja nisam 100% ziher da je e. alergicna na njih, tj. nemam "papir" da je to ziher, samo iskustvo gadne urtikarije nakon uzimanja tog lijeka... steta da ga nemre onda uzet ...a postoji uvik i neakva mogucnost da reagiras ne na aktivnu supstancu, vec na vezivo, konzervans, vec koji proizvodjac metne u sirup/tabletu.. <
><
> <
><
> ema 29.10.1999.<
>dina 29.11.2002.<i></i>
koko mamac
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mama Gabi » 13 vel 2006, 11:16

Ja sam bila prije nekih 2 mjeseca kod Richtera na tom testu s Leonom (3,5 god). Mi smo sumnjali na Klavocin. Prvi dan mu je dao Klavocin - sirup (jednu žličicu) i čekao reakciju do drugog dana. Drugi dan mu je dao penicilin injekciju i pošto nije bilo reakcija išli smo doma tri dva sata iza injekcije. <
>I mene je bilo strah, ali sumnjali smo da alergije nema (u vrijeme reakcije prije 2 godine bio je s bakom i tko zna šta je staavio u usta), a bilo mi je glupo da cijeli život ne prima penicilin radi toga. <
>Richter je rekao da je dobio reakciju na Klavocin ne bi mu davao penicilin, jer je preopasno. Valda i on zna šta radi! <i></i>
mama Gabi
mama Gabi
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Trini » 13 vel 2006, 13:12

Ja to odgadjam vec godinama. Meni je L natekao nakon Silapena, oko usta, s tim se probudio ujutro, a ti otoci oko usta su najopasniji i najcesce prouzroceni bas alergijom na penicilin.<
><
>ODMAH SU MU NAPISALI ALERGIJA NA PENICILIN NA KARTON!<
>Dobila sam uputnicu za provokacijski test i nisam se usudila otici (jos!) jer je moj
at alergican i kao mali se gusio ... ... i ja jednostavno to ne mogu zamisliti bez obzira sto tamo ceka spremna ekipa ...<
><
>I jos napomena: L rijetko u zadnjih par godina pije antibiotike, a reakciju na pen. je dobio s osam punih godina, prije toga ih je vec xx puta popio. I nije dobio prvi dan uzimanja nego valjda peti ... tako da stvarno nema pravila.<
><
>Jos su mi rekli da je velika vjerojatnost da dijete bude alergicno na pen. ako su stricevi/ujaci isto alergicni .... <i></i>
I try to take one day at a time, but sometimes several days attack me at once!
Trini
sv. Monika

PostPostao/la Sarina mama » 14 vel 2006, 17:13

moji oboje su reagirali na Augmentin, ali mi niko nije rekao da idemo na provokacijski test. Iskreno receno, nisam ni znala da se to radi.<
>Nas dr. nam je rekao da u slucaju da nismo kod njega, a dobijemo antibiotik, uvijek obavezno naglasimo da ne zelimo Augmentin. Sara 29.08.2001.<
>Antonio 29.09.2003.<i></i>
Sarina mama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MalaSirena » 16 ruj 2009, 08:31

Kod nas je bila situacija da je mališa dobio Ceftriaxon intravenozno u dnevnoj bolnici i pred kraj terapije se počeo sumanuto češati i vikati da mu je kiselo u ustima i tek tada sam ja vidjela da mu je cijelo lice i usta otečeno, teško je gutao i disao, urtike su izbijale po cijelom tijelu naočigled (dotad je pričao sa mnom i nisam primijetila ništa neuobičajeno, osim što bi se tu i tam ). Dobio je terapiju i to se smirilo, ali su nas poslali na testiranje na Srebr.

Obavili smo krvne pretrage, ali je dr. rekao da je ionako najčešći nalaz negativan (a i da se ne radi za cefalosporine :conf ) i da mora ići na provokacijski test.

Mene sad već lagano hvata panika jer se to približilo - mora se javiti u bolnicu za par dana, u ponedjeljak. S jedne strane me strah od reakcije, a s druge me strah kad se razboli jer se naša dr. više ne usudi dati mu niti penicilin, tak da je zadnja dva puta (u razmaku od 3 mjeseca) dobio Summamed. Da mi ga i prepiše, bilo bi me strah da mi ne dobije takvu jaku reakciju, a da nije u bolnici :dunno :conf
Mišonja 03.09.2003.
MalaSirena
i neuništiva mesna štruca

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.