Sada je: 28 kol 2026, 22:02.

crvene fleke po dlanovima

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

crvene fleke po dlanovima

PostPostao/la IvaV » 26 lis 2008, 19:59

Evo ni tjedan dana nakon posjeta dermatologu nisam uopce pametnija.

Prica pocinje ovako: jednog jutra (prije 10 dana) skuzim sitne pistice po ljubicinoj desnoj ruci i suhu kozu po malom prstu prstenjaku. Sljedece jutro okrenem dlan i imam sta vidjeti- cijela povrsina dlana je crveno bijela, nije povrsinski, koza je glatka, ali iznutra izgleda kao crveno bijele fleke :shock: Zovem pedi, ona kaze dodjite odmah i kad je vidjela rukicu, salje nas dermatologu jer "ona to jos nije vidjela".

Dermatalog pita sto je dirala (mislim, pitanje mu je za 10 :roll: ). Pitam jel neurodermitis- nije. Spominjem mu da ju je prije tocno mjsec dana ubola osa bas u taj prstic odakle je osip krenuo. On (vidno nagadjauci) dolazi do zakljucka da je alergijska reakcija na ubod+ nesto je dotakla+sunce. Daje nam Afloderm (kortikosteroid) i vidimo se na kontroli.

Proslo je 5 dana, pomaka nema, nego se i lijevi dlan poceo crveniti. Mazala sam kremom 6 puta i vise necu, ocito ne pomaze.

Hodam sa velikim upitnikom iznad glave, ne mogu skuziti na sto bi mogla reagirati, namirnice smo sve istestirali na vrijeme i polako, prehrana joj se nije promijenila osim sto ruca u vrticu (doruckuje kod kuce), a u vrticu je svaki dan svjeze skuhano. Vise nemam potpunu kontrolu onog sto je pojela, ali bake su nam "izdresirane" i ne daju joj gluposti.

Svrbi ju, po noci se cesce bas jako, preko dana se zna pozaliti da ju boji i sibi (boli i svrbi).

Kad je bi taj ubod, rukica joj je otekla, ali se i brzo sve smirilo, pa da i je alergijska reakcija, bila bi puno burnija, ili? :da? Jel postoji nesto kao zakasnjela reakcija?

Sutra zovem pedi i opet dermatologu, al moram i pitati vas.

HELP!
Ljubica-Zubica '07.
Sinko Janko '09.
IvaV
Sveta krava

Re: crvene fleke po dlanovima

PostPostao/la mamashnita od noje » 26 lis 2008, 23:22

ajme ne znam, ali ne mogu izdrazti da tebi i misici ne posaljem :hug:
nadam se samo da je nesto lako rjesivo i da je ne svrbi / pece.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la IvaV » 27 lis 2008, 09:19

Hvala, shnito :3srca

Ma i mislila sam da nitko nitko nece znati, al sve se ponadah...swenki?

I dalje nema pomaka, sad se vec dobrano brinem i grozim se ponovnog nagadjanja dermatologa...

Javim...
Ljubica-Zubica '07.
Sinko Janko '09.
IvaV
Sveta krava

PostPostao/la teutonija » 18 sij 2010, 12:40

Moja M jučer slično,prvo u petak počeo nos curkati ,pa curiti i čepiti se ,prekjučer i zakurila ,da bi se jučer uz temp ,do 38 .5 počela žaliti i na grlo.Slabo jela i pila.
Dlanovi pocrvenili ,crveni krvavi ,a s gornje strane šaka crveni osip u razini kože i koža suha i hrapava, slično na stopalima ,no samo su palci bili crveni plus lagani osip s gornje strane gležnja.

Otišli na dežurnu ,tam ju pregledala pa vidla i sitan sitan osip i po tijelu ,trbuh ,leđa,pazuzi ,prepone tam više crveno,grlo jako crveno s eksudatom.

Sumnja na šarlah ,samo kaj kod njega nema osipa po dlanovima kolko čitam i karakterističan je obložen ili malinast jezik koji kod nje nije. :dunno
U svakom slučaju, zbog grla makar, dobila atb i bolje je,osip se povlači,temp je pala samo je koža još hrapava. :conf
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.