Sada je: 25 kol 2026, 00:42.

Mama boli me trbuh

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

Mama boli me trbuh

PostPostao/la Megan » 06 pro 2008, 20:20

Ponasa se normalno, nema nikakvih simptoma, ali s vremena na vrijeme zna se pozaliti na bol u trbuhu... Da li reagirati? Nekako mi ga se ne vodi pedijatru medju bolesne da mi jos nesto ne pokupi...
Zadnja izmjena: Megan; 07 pro 2008, 11:14; ukupno mijenjano 1 put/a.
Megan
ježim se par puta dnevno

Re: Mama boli me trbug

PostPostao/la filipovamama » 06 pro 2008, 21:36

Moj Filip se tako znao žaliti, a na kraju je ispalo da su u vrtiću ili sada u školi radili trbušnjake.
Filip - 16.01.1996.

Onkraj born on 23 November 2008 at 14:20 in Zagreb
filipovamama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Barbi » 06 pro 2008, 23:20

Moji su obje prije nekih pola godine imali neku virozu s trboboljom. Nisu ni povraćali niti imali proljev, niti temperaturu, samo su se žalili da ih trbuh boli i malo slabije jeli. Trajalo je dva-tri dana. Zaključila sam da je to neka viroza jer je bilo još klinaca u vrtiću sa sličnim simptomima. :dunno
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la LiKmama » 06 pro 2008, 23:35

liam u zadnje vrijeme tu i tamo kaze da ga boli trbuh, medjutim ne boli ga stalno nego ocito na momente jer kad ga pitam 30 sekundi kasnije - vise ga ne boli.
par puta kad je to rekao (pred par mjeseci) je malo kasnije imao proljevastu stolicu, a i sad cesto nakon toga kaka (u roku recimo pola sata) i ja sam zakljucila da njega mora da tu i tamo "prisarafe" crijeva i on to tumaci kao "bol".

jednom mislim da je bilo i psihosomatski jer smo muz i ja imali tihu misu kad je to rekao, a par puta mi je to rekao kad bi legnuo u krevet i poceo njurgati da on ne bi spavao. onda odjednom veli da ga boli trbuh - pa ga ja pitam da li treba na wc, on kaze da da, odemo dole i nista, tako da mi se to cinilo kao odgadjanje spavanja.
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la filipovamama » 06 pro 2008, 23:41

A moj F. kad pojede grašak uvijek se tuži na bol u trbuhu tako da mu uopće ne dajem grašak. Grah voli i bez ikakvih problema ga jede, ali grašak mu rijetko dajem (ponekad u francuskoj salati).
Filip - 16.01.1996.

Onkraj born on 23 November 2008 at 14:20 in Zagreb
filipovamama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la bigmamma » 07 pro 2008, 00:55

Mi smo nažalost jedni od trbuhoboljaca. Prije svega vidi koliko to traje (ako je viroza u pitanju trebalo bi proći za nekih 5 dana u prosjeku, može i duže ako su uz to proljev i povračanje). Ako traje duži period, prati u kojim situacijama se žali na bol. Može biti psihosomatski (ali prvo isključi sve ostalo). Mogu biti i gliste koje djeca koja idu u vrtić vrlo često imaju (pitanje kako tamo operu ruke). Može biti alergija na neku hranu. Može biti narušena crijevna flora usljed trošenja antibiotika (ako je često).Ukratko- može biti svašta. Nas boli već godinu dana, i ležali smo na gastroenterologiji nedavno. Još uvijek nismo ništa od pretraga napravili (već sam pisala o tome). Izgleda da je samo osjetljivijeg želučića (jedna od onih kojima sve ide kroz želudac - strah, ljutnja, nervoza...). Moramo pripaziti na prehranu i dalje pratiti. Bila je na terapiji Peptoranom, ali samo toliko dugo koliko je pila atb. i ibuprofen za temp. (to nam je izgleda najkobnija kombinacija za želudac).
Moram priznati da otkad je bila u bolnici se vrlo rijetko požali i to samo u situacijama kad hitno želi moju pažnju, a ja nisam u prilici iste minute sve ostaviti i baviti se njome ili kad ne želi na spavanje. Iz prehrane smo izbacili sve što sam primjetila da joj smeta. I konstantno pijemo probiotike.
L. 2003.
S. i A. 2005
L. 2007.
bigmamma
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Megan » 07 pro 2008, 10:53

Imao je proljev u četvrtak, u petak nije, a navecer se je zalio da ga boli, jucer jednom i sad opet.
Ma ako je viroza nije mi bed, budemo to rjesili, bolim se da nije nesto opasnije, upala crvuljka ili nesto... Idemo sutra ujutro kod doktorice.
Megan
ježim se par puta dnevno

Re: Mama boli me trbuh

PostPostao/la IvaV » 09 pro 2008, 11:57

bolim se da nije nesto opasnije, upala crvuljka ili nesto...

Vedi, upala crvuljka boli ko vrag, popracena je strasnim bolovima i povracanjem (imala ja), tako da mislim da se ne moras brinuti.
Jeste bili kod dr?
Ljubica-Zubica '07.
Sinko Janko '09.
IvaV
Sveta krava

PostPostao/la Barbi » 09 pro 2008, 12:00

To meni djeluje baš isto kao ta "naša" viroza od proljetos. I ja sam čula da upala crvuljka neizdrživo boli.
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la Megan » 11 pro 2008, 21:00

Nisam ga na kraju vodila jer je rekao da ga boli trbuh 1 od 10 (obicno tako govori koliko ga nesto boli), a i MM je imao tri cetiri dana trbuhobolju...viroza...
Megan
ježim se par puta dnevno

PostPostao/la Ciara » 03 lis 2009, 15:03

podižem
jučer je imala temp. 38,1 , pripisala sam to virozi
danas nema temperature ali se cijeli dan žali na bolove u trbuhu, ima bolnu grimasu i drži se na desnoj strani trbuha u visini pupka i trunčicu niže

što bi to bilo?
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la swenova mama » 04 lis 2009, 17:40

moras iskljuciti slijepo crijevo koje upravo tu i boli, s desne strane pored pupka (kasnije se bol premjesta nize). Tipicno slijepo crijevo napreduje brzo, klinicka slika se mijenja prilicno brzo, znakovi su bolovi u trbuhu, temperatura, proljev ili opstipacije. Medjutim, ima atipicnih, zato je dobro odvesti kod lijecnika u slucaju jakih bolova.
kod djece se inace cesto dogadja da se povecaju limfni cvorovi u trbuhu i oni bole na pritisak, ili ovako. Mogu biti posljedica crijevne viroze, ali i obicne prehlade. Takod a ne moraju biti psihosomatski bolovi, povecanje limfnih cvorova u trbuhu moze trajati do tri tjedna nakon preboljene bolesti.
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la Duga » 02 stu 2009, 12:26

Od sinoć ima povišenu temperaturu (najviša je bila 38,3) i osim začepljenog nosa ne bih nešto paničarila da se nije povremeno uhvatila žaliti da joj je muka u stomaku pokazujući jedino na sam pupak :conf . Kad ju pitam da li joj se povraća (jer obično u virozi zbog puno nakupljenog šlajma završi s povraćanjem) kaže: ne i samo mi je tu muka! (čak ne ni bol, nego muka). Smirila se i jutros je opet otišla temp. na 38,6 i počela se žaliti na to kao i da ju je malo glava bolila (pokazuje čelo).
Pedica radi popodne i muči me "muka u stomaku" da nije slijepo crijevo. Zvala sam odjel pedijatrije i doc mi je samo rekao da joj dam paracetamol ili ibuprofen u odgovarajućoj dozi i da nemam razloga za paniku, a ako se ponovi da ju odvedem njezinoj pedici (nisam spominjala njemu čega me strah).
Imate li kakvu ideju ili sličnog iskustva?
Meni bi sve ovo nalikovalo respiratornoj virusnoj da se ne žali "muku kod pupka".
hvala
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la SonjaV » 02 stu 2009, 12:54

Prije mjesec dana smo isto prošli.
Mene mučilo baš to što je govorila da joj je muka u drobu (trbuhu).
Tek sutradan je dobila proljev (svega 2-3 puta) i temp., bila je viroza.
Nadam se da je i kod vas.
Indijanac '09.2002
Mrvica '05.2005
Bucka '06.2014
SonjaV
sa zalihama pelena

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.