Sada je: 25 kol 2026, 00:41.

alegija na hranu - pocetak dohrane

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

alegija na hranu - pocetak dohrane

PostPostao/la ancica » 30 tra 2009, 12:45

Ne znam da li da stavim ovaj topic na dohranu mozda, pa ako treba, neka moderatprica prebaci...
Necak mi je do prije 3-4 dana bio iskljucivo dojena beba. Sad su krenuli sa dohranom po preporuci dotora sa Rebra, jer inace im je pacijent zbog toga sto ima nerasvijenih par cm crijeva i stenozu anusa. Poceli su sa jabukom. I dijete je jucer zavrsilo u bolnici zbog alergije na hranu. E sad, da li je moguce da je u kupovnoj kasici od jabuke nesto sto bi moglo uzrokovati takvu reakciju? Takodjer je sestra pojela malo meda, jel moguce da je beba preko dojenja reagirala na med?
Gospode, pomozi mi da budem takav čovjek za kakvog me drži moj pas - J. Wisniewski

:lebdi
ancica
Čudo od žene

Re: alegija na hranu - pocetak dohrane

PostPostao/la eli » 30 tra 2009, 12:51

:hug:

sve je moguće.
prije svega da je mali reagirao na nama velikima i zdravima najbezazleniji konzervans - limunsku kiselinu. ima je u kupovnim kašicama.

od sada na dalje, samo prirodno, po mogućnosti nešpricano, dobro oprano, oguljeno.
eli
Sveta krava

PostPostao/la suska » 30 tra 2009, 13:00

POZDRAV!!!!! Da ti se i ja javim i moja Anamaria ima slican problem isto sa crjevima radeni su nam alergo testovi i sve je ok! ALI!!! ona sad jede pregomin i super joj je ta klopa mene brine kak cu ja to uvoditi bas sam mislila kupiti hippove kasice pa sa tim poceti. njoj ce sad 4 mjeseca 13.5 a gastroentrolog mi je rekao da joj polako sa 4 mjeseca probam uvoditi dohranu
slikaslika
IVAN: 13.5 05`
ANAMARIA: 13.1 09`
suska
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ancica » 30 tra 2009, 13:35

Eli - a to sa dojenjem, jel moguce da je med?
Sestra mi je sad na dijeti - ne jede ni mlijecno (mada nije do sada bilo reakcija kod bebe).
Gospode, pomozi mi da budem takav čovjek za kakvog me drži moj pas - J. Wisniewski

ancica
Čudo od žene

PostPostao/la Duga » 30 tra 2009, 13:44

njoj ce sad 4 mjeseca 13.5 a gastroentrolog mi je rekao da joj polako sa 4 mjeseca probam uvoditi dohranu

Ne smatra li taj dr. da je to malo prerano (svaki mjesec je kod beba bitan), odavno je 6 mjeseci starosti donja granica za početak dohrane, a ne znam...a opet on dr. i gastro... :conf
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la eli » 30 tra 2009, 13:44

moguće je, ali malo vjerojatno. med nije čest alergen, on je u biti šećer sa malo minerala, pčelinjih enzima i sl i dok te tvari preko mlijeka dođu do djeteta prerade se višestruko. med djeca ne smiju jesti iz sasvim desetih razloga.
eli
Sveta krava

PostPostao/la ancica » 30 tra 2009, 16:03

Radili su mu pretrage preko krvi i nisu ustanovili preosjetljivost na nista. Danas ce mu probati napraviti testove na rucici, ako uspiju. Osip mu se povukao, ali jucer je bas ruzno izgledao.

ancica
Čudo od žene

PostPostao/la ancica » 02 svi 2009, 19:03

Otpusten je iz bolnice, uzrok nisu nasli :/
Pise da je urtikarija, primao je kortikosteroide i antihistaminike.

ancica
Čudo od žene

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.