Sada je: 24 kol 2026, 14:34.

kliconoštvo salmonelle

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

kliconoštvo salmonelle

PostPostao/la Dea mam » 08 kol 2009, 22:48

Pregledala sam teme i ponovo moram postaviti pitanje vezano za salmonelu. Imam dijete staro 2,5 godine i već 11 mjeseci je kliconoša salmonele. Savki mjesec nosimo stolicu na analizu i uvijek isto. sve tri stolice pozitivne. Čitala sam teme na netu svi kažu prošlu je za par mjeseci, ali malo je slučajeva da traje preko 6 mj, a pogotovo skoro godinu dana kao mi. Ne znamo od čega je dobio (svi smo nosili stolicu na analizu, a ima je samo on). Probali smo sa svim mogućim stvarima Prolife, jogurti, čajevi i sirupi za imunitet iz biljnih ljekarni, probiotik u prahu (spore)... i ništa nije pomoglo.
Pedijatrica samo kaže ne brinite, nije to ništa strašno, mora to samo proći, ali nam isto tako ne da potvrdu za vrtić. Sad ponovo dolazi 9 mj., a dijete ponovo ne može u vrtić, jer ne možemo dobiti potvrdu od doktorice da je zdrav.
Molim sve koji imaju kakav pametan savjet da nam se jave, jer više nemamo pojma šta napraviti.
Hvala!
Dea mam
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: kliconoštvo salmonelle

PostPostao/la eli » 08 kol 2009, 23:00

mojoj frendici su za kliconošu dali potvrdu za vrtić što je meni nezamislivo.
ako dijete ne može iz zdravstvenih razloga u vrtić, mama mora imati pravo na bolovanje.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Dea mam » 09 kol 2009, 21:08

imaš pravo na bolovanje, ali samo 30 dana na teret države, a ostalo neplaćeno. Nama to traje već 11 mjeseci.
srećom ga ima tko čuvati, jer mu je baka na burzi do mirovine, a šta da nema?
morali bi nekoga plaćati 3-4 tisuće kuna mjesečno.
Dea mam
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la ivanaibruno » 01 ruj 2009, 17:32

moram priznati da me ne bi smetalo da znam da neki klinac u vrtiću ima salmonelu. mi smo ju imali 6 mj., znam kako se prenosi i nema velike opasnosti za okolinu.
mi nismo išli u vrtić, ali smo se konstantno družili s drugom djecom. i da, moje cure su znale za salmonelu, ali sam ih upoznala sa boleštinom te su i same procijenile da nema opasnosti za njihove.
ivanaibruno
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la IINA » 02 ruj 2009, 07:59

Možda da probaš davati pripravak od ume šljiva?
Imaš recept stikan na vrhu. Ne može vam škoditi, a možda pomogne.
viewtopic.php?f=41&t=16684
Evo ti link na temu, pa pročitaj. Ima puno strana, ali ne radi se samo o
liječenju proljeva :mah
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.