Sada je: 24 kol 2026, 13:32.

Stiskanje nogu, molim pomoč, Očajna

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

Stiskanje nogu, molim pomoč, Očajna

PostPostao/la maca6280 » 14 lis 2009, 01:38

Moja beba je sa 5mj. počela stiskati noge u koljenima, u ležečem položaju kao da ima grčeve i pri tome razvlačiti majicu. Pedijatrica mi je rekla da je to zbog tvrde stolice i da su to nekakvi grčevi. Stolica se izregulirala vrlo brzo ali moja curica je i dalje to nastavila raditi. Sad ima 18 mj. Jedna kolegica mi je rekla da to stiskanje bebama stvara ugodu i da je to vrlo slično samozadovoljavanju i da će s vremenom proći, međutim to nikako ne prolazi, nekada je toliko u tome da se stiska veći dio dana i kad joj ne dam rasplače se. Inače što se tiće njezinog psihomotoričkog razvoja sve je ok, čak je i vrlo napredna za svoju dob, isto tako je i vrlo društvena pa mislim da nije nekakav psihički problem. Molim vas pomozite ako netko ima slično iskustvo.
maca6280
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Stiskanje nogu, molim pomoč, Očajna

PostPostao/la danijela81 » 14 lis 2009, 08:55

znam da vjerojatno brineš, ali mislim da nemaš previše razloga. to "stiskanje" bi moglo potrajati. moja nećakinja od 5 godina još uvijek to ponekad radi.
do treće godine je bilo vrlo često, bilo kad i bilo gdje, pred bilo kim, i još je skužila da je bolje kad među noge stavi jastuk. zamisli nelagode kad bi došli gosti, a ona krene...
išli su s njom doktoru, i kod dječjeg psihologa, i sve je ok, čak su rekli da je visoko iznadprosječno inteligentna, ali da to nema veze s tim. jedino su joj uspjeli objasniti da se to ne radi pred drugima, da nije pristojno, i da bi bilo bolje da ode sama u svoju sobu. od tada se povlači kad ima potrebu.
savjetovali su još i da joj ne brane, i da ne tabuiziraju tu temu kad počne govoriti o tome, osim kad je netko drugi prisutan.
meni se ovako kao laiku takvi savjeti čine skroz ok.
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la teutonija » 14 lis 2009, 09:09

Ajme ,samo ti mogu reći ne brini jer sam ja identičnu situaciju imala sa starijom curkom ,počelo u istoj dobi :shock: isto sam bila :conf ko i ti,čak i zabrinuta no vidla sam da to nisu nikakvi napadi ,makar je kad se zanjela tak izgledalo ,nego da ona to radi svjesno i voljno.
Kak je rasla to je znalo biti i sve češće ,s cc 2-3 g radila je to dosta često al sam već onda vidla da to radi kad nema kaj drugo ,kad joj je dosadno il je uznemirena.
Ljeti npr kad smo bili puno vani jako rijetko.
Trajalo je velim dosta dugo ,kasnije kad je mogla verbalizirati pitala sam ju kaj radi ,pa mi je objasnila da to radi jer joj je onda lijepo u bušici , pa mi je sinulo šta je i napokon sam odahnula.
Pustila sam ju da to "odradi" jer ju je jako smetalo ak joj npr ne bi dala , i tražila ju da prekine pa sam ponekad jedino koristila odvlačenje pažnje ,npr upalila neki zanimljiv crtić npr u drugoj sobi ,pozvala ju da hitno dodje jer imam nekaj ,zašuškala papirićem (tu je odmah misila da imam neš slatko pa dojurila...)
I kaj da ti velim sad ima 6 g i već dugooo to nije radila ,niti ne znam kad je prestalo ,al negdje iza 4 g je počelo jenjavati.Mislim da od 5 više nije bilo nijedne epizode.

Znalo me izluđivati kaj bi rastegnula i sve majice i potkošulje aaaaaaaa :/

Morala bi potražiti sliku al po opisu mislim da imamo identičnu radnju.Ona je isto koljena savila prema trbuhu, nogice u gležnju savila jednu oko druke onak u kuku a rukama navlačila rub majice ispod brade preko glave i tak se njihala.
:shock:

Inače što se tiće njezinog psihomotoričkog razvoja sve je ok, čak je i vrlo napredna za svoju dob, isto tako je i vrlo društvena pa mislim da nije nekakav psihički problem.

tak bilo i kod nas i sad je prekrasna velika pametna curica ,uskoro školarka.NE BRINI.

jedino su joj uspjeli objasniti da se to ne radi pred drugima, da nije pristojno, i da bi bilo bolje da ode sama u svoju sobu. od tada se povlačila kad ima potrebu.
tak smo i mi.savjetovala sam se s jednom fizijatricom i ona me isto umirila ,naravno savjetovala i EEG i psiholog,a al više jer MORA no sama sam odustala od toga i nikud ju nisam vodila .
I velim nismo obraćali pažnju i prošlo.
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la maca6280 » 14 lis 2009, 22:32

Joj curke moje puno vam hvala, baš ste me utješile, nisam više znala što da radim a već sam bila sve pretražila po forumima i nisam našla ništa slično. Teutonija ovo što si mi ti ispričala je bilo kao da gledam svoje dijete, identično. Znači samo da čekamo i jednog dana će proći. Hvala još jednom. Pusa od mame i Petre!
maca6280
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.