Sada je: 24 kol 2026, 17:27.

Tamiflu - iskustva molim!

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

Tamiflu - iskustva molim!

PostPostao/la Munjek » 13 stu 2009, 23:02

daklem, moj sinak od danas je bubini, popodne razvio jako visoku temp 39.7, spustila mu čepićima al počeo i povraćati - šlajm, jer ništa nije jeo. Loše se osjeća, tuži se na glavobolju i sav je nikakav. Navečer, nakon jedva 4 h opet temp preko 39,5, a s obzirom da imamo problema s čestim bronhitisima zbog operacije još prilikom rođenja, otišli smo na Srebrnjak gdje se inače liječimo da ga poslušaju. Tamo je isto naglo povratio i prema tome što sam rekla _ povraćanje, visoka temp, doktorica je odmah rekla da je to gripa i poslala nas u zaraznu. I sestra nam je pritom rekla, idite, naoružajte se vodom jer ćete sigurno dugo čekati, ali idite jer tamo vam dijele Tamiflu. (ko, šakom i kapom, učinilo mi se :/ )
Ali mi nismo išli - svašta se može čuti o tom Tamifluu, pa me sad zanima : ima li tko iskustva - ako ste ga primili, kako je išlo s time (čudotvorno izliječenje za 1dan itd) ili normalan tijek gripe i izliječenje nakon tjedan dana.
hvala!
David -------> 29.07.2004. --- Zg
Munjek
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Tamiflu - iskustva molim!

PostPostao/la ZacKa » 13 stu 2009, 23:31

Susjedica ga je dobila, zbog problema s plučima radi sg. Imala je temp. 40 koja je trajala 1 dan, 2 dan nešto niža , treći dan poboljšanje pa ništa pa joj se vratila temp. išli doktoru, vadila je krv, leukociti niski, ustanovila joj sg i čulo se nešto na plučima. Dobila ga je i mislim da je sada ok, ali nije ga dobila pod visokom temp.ali stanje joj se poboljšalo, osim pluča navodno ima upalu pluća. :dunno Povračala je vjerojatno zbog njega, nakon što ga je počela piti. :dunno Znači nije ga počela uzimati bez razloga.
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la skorpionka » 14 stu 2009, 10:40

Ali mi nismo išli - svašta se može čuti o tom Tamifluu, pa me sad zanima : ima li tko iskustva - ako ste ga primili, kako je išlo s time (čudotvorno izliječenje za 1dan itd)

Svašta čuješ ovisno o tome koga sve slušaš itd... Ono jedino što se o učinku Tamiflua zna je iz registracijskih studija po kojima Tamiflu skraćuje trajanje bolesti za cca 1-2 dana. Znači, nikakvo čudotvorno izliječenje.

Ovo je službeni podatak o tome

In flu treatment studies of patients who took TAMIFLU within 48 hours of the first appearance of symptoms:

Adults felt better 30 percent faster (1.3 days) than flu patients who did not take TAMIFLU
Children felt better up to 26 percent faster (1.5 days) than flu patients who did not take TAMIFLU

Druga indikacija je preventivno uzimanje kod kontakata s oboljelima.
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la franika » 14 stu 2009, 19:37

franika
Ovisna sam
Ovisna sam

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.