Sada je: 31 kol 2026, 00:29.

Laringitis

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

Laringitis

PostPostao/la † Sanika » 22 vel 2010, 09:55

Maki je dobio laringitis. Bili smo za vikend kod dezurne doc.
Prvo je kasljao onako ko pesek, pa je to sad bolje nakon Fenistil kapi, ali sad mu je, treci dan kaslja, narasla temperatura ...do 38,5 :conf
Kasalj ga i dalje smeta, ali sad je vec onako produktivan...

Nemamo iskustva s laringitisima, pa je svaki savjet dobro dosao :kiss
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

Re: Laringitis

PostPostao/la teutonija » 22 vel 2010, 10:02

Ja bih ti rekla da ste dobro prošli i da je to jako jako lagani oblik laringitisa.
kašalj koji postane produktivan je dobar znak ,zna doduše potrajati i treba dati nešto za iskašljavanje.
No opet laringitis često zna prijeći u bronhitis pa ako vidiš da se pojačava ili bude izraženiji noću odite opet dr.

Kod M laringitis znači injekcija solumedrola ,inhalacije micronefrinom barem 3 dana ,uz Rinolan.
Sad je veća i evo prije dva tjedna smo ga izvukli samo uz inhalacije 5 dana.
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la † Sanika » 22 vel 2010, 10:55

Hvala draga. Muci me samo ta temperatura. Sad mu je oko 37,3 cijelo jutro. Jel normalno da kuri uz laringitis, ili se temperatura javlja kad se zakomplicira?
I doc je rekla da je laksi oblik. al to je bilo u subotu.
Ostavila sam ga doma s cuvalicom, pa cu zbrisati ranije s posla.
Planiram do doc, cisto da ga poslusa.
Uh....
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la ZacKa » 22 vel 2010, 11:27

I mi naginjemo oš laringitisu oš bronhitisu. Čim krene takav kašalj i po noći odmah ju inhaliramo, zato smo i kupili inhalator inače bi završili na Srebrnjaku. I stvarno već dugo nismo imali niš osim početka kašlja koji vrlo brzo krene u produktivan. Da i moja je imala temperaturu. I Rinolan već dajem samoinicijativno čim skužim kam ide. A neki put kao sada skužimo da se radi o bakteriji, ali kako mojoj nos ne curi već se sljeva sve u grlo, pluća itd.....sve počne s kašljem pa i viroza i nikad ne znamo kaj bu se izrodilo.
I mi odemo odmah doktorici koja skoro uvijek konstatira da se niš ne čuje jer smo ju vjerojatno inhalirali ali koji put to toliko brzo krene da ne uspijemo. I opet odemo nakon par dana ako kašalj nije produktivan da ju posluša.
Optimista 08/02

Bubamarka 05/05
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la † Sanika » 22 vel 2010, 11:32

Znaci ak je kasalj produktivan to je ok.
I mene sad muci da nije bakterija a nemam ga srca voditi vaditi krv ko sto imam obicaj s Paulom...
Vidjeti cu s doc
Hvala cure.. :kiss
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la medo14 » 22 vel 2010, 11:37

Sanika, mi smo u sličnoj situaciji kao tvoj mali. Jesi pogledala grlo, jel crveno?
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la ZacKa » 22 vel 2010, 11:47

Ako se nastavi viša temperatura onda treba reagirati, evo mi prošli tjedan, niti crveno grlo, niti curi nos (kao i inače) , kašalj krenuo čudan, inhalirali, rinolan i kao iskašljava, sitna temp. samo navečer do 38, ali kad puše nos izlazi žuto zeleno i to mi je bio znak za bris, i je bakterija. Još bris nije bio gotov a nedavno je popila silapen pa joj dokt još nije htjela niš dati dok nije zakurila do 39.7 i odmah joj dala sumamed koji je pogođen. Tak da zna se svašta izroditi. Uglavnom pratiš dijete jel ide prema boljem.
Optimista 08/02

Bubamarka 05/05
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la † Sanika » 22 vel 2010, 21:01

Leukociti 8, antibiotik Klavocin. Drugi u tjedan dana..uh. Pocela sam raditi, ne doji dok me nema + stres i eto bolestina... :angry
Nadam se da ce pomoci jer i dalje kasljuca, malo iskasljava, malo suho..rekla je doc da ne treba inhalacija :dunno samo Bisalvon.
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la IINA » 23 vel 2010, 09:42

A zakaj antibiotik? :conf
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la † Sanika » 23 vel 2010, 13:03

zbog leukocita, i DKS (diferencijalne KS)
znam da je 12 maksimalno za leukocite, al u virozi padaju ispod 8 svakako, pa je pretpostavila da će se zalaufati i da je ovo početak.
nedavno je P. imala leukocite 8 i CRP 40...

noćas je bilo veselo
jutros je bolje..kuc kuc

:mah
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la IINA » 23 vel 2010, 14:00

Od kud to da u virozi padaju :conf
Vama su leukociti sasvim mirni. Jedino ako vam je
diferencijala jako pomaknuta i CRP visok.
Mislim da pijete antibiotik bezveze :dunno
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la † Sanika » 23 vel 2010, 14:24

INNA, ja imam sklonosti igranja doktora, samodijagnoza itd., ali sam ovoga puta odlučila da neću. Pa budem poslušala doc.
Njemu je danas puno bolje, nema temp od 4 h u noći, odnosno ima sada malu, 37,3. Možda nije od antibiotika, a možda je. Bitno da je njemu bolje. Diferencijalna KS mi se nije činila pomaknuta :dunno
A leukociti padaju kod jake viroze, tipa gripe. Nisam ja izmislila, pročitala, već doživjela. A doc potvrdila. :mah
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la IINA » 23 vel 2010, 15:12

Ma sve pet, znam ja da padaju kod gripe i jače viroze,
no vama su sasvim normalni, čak niti blizu nikakve granice, a
dva antibiotika u dva tjedna su zbilja puno.
No glavno da je njeu bolje :kiss
IINA
Sveta krava

PostPostao/la † Sanika » 23 vel 2010, 15:17

Znam. Pitala sam ju ko papagaj tri puta jel to previše jel to štetno itd. Obzirom da mu je prvi puta dala samo preventivno pola doze, i da je amoxil jako malo toksičan, rekla je da ne brinem :dunno
Ko zna, možda mu je prvi puta dala premalo pa se eto sad tek razvilo...

Vjeruj mi ni meni nije drago. P. mi je valjda prvi antibiotik popila s dvije godine, kad je krenula u vrtić. Tim više me ovo izluđuje.
Al nije dala napamet. Pa valjda zna posao... :dunno

Edit: vidim da nisam napisala, ali jučer i noćas mu se temp. penjala do 39 :/
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la hipo » 12 ožu 2010, 11:42

Eh,eh,evo i nas i u ovoj temi...naravno,moralo se i to dogoditi,taj glupi bronhitis,i to kakav.Jedva je dijete disalo.Isto je započelo kao taj kašalj pseći lavež(naravno,u noći),pa je dobio temperaturu,pa sve nešto svira u plućima,morali smo na injekciju i na inhalacije.Još mu svira u plućima,ali izgleda da Sumamed djeluje,nema više temperaturu :joy .Jedan sirup manje...Moramo sad na kontrolu pa da ga posluša,ali i bez onih slušalica čuješ da je gadno.E da,zaboravila sam napisati da je sce krenulo od obične virozice,prozirno iz nosića. :(
hipo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la 5ra » 12 ožu 2010, 16:21

hipo je napisao/la:Eh,eh,evo i nas i u ovoj temi...naravno,moralo se i to dogoditi,taj glupi bronhitis,i to kakav.Jedva je dijete disalo.Isto je započelo kao taj kašalj pseći lavež(naravno,u noći),pa je dobio temperaturu,pa sve nešto svira u plućima,morali smo na injekciju i na inhalacije.Još mu svira u plućima,ali izgleda da Sumamed djeluje,nema više temperaturu :joy .Jedan sirup manje...Moramo sad na kontrolu pa da ga posluša,ali i bez onih slušalica čuješ da je gadno.E da,zaboravila sam napisati da je sce krenulo od obične virozice,prozirno iz nosića. :(

Draga hipo , kad čitam tvoje postove , kao da opisuješ moga sina u periodu od 1. - 4. života Sve probleme koje imate vi sada , imao je i F. :(

Cureći nos je uvijek bio prethodio bronhitisu , za dva dana pojavio bi se i kašalj i na kraju bez iznimke , evo i bronhitisa. Već smo bili ludi kad bi vidjeli da je nos procurio. Brrrr , kad se samo sjetim.
Ventolin , inhalator i babyhaler su nam postali kućni prijatelji.
Neke bronhitise smo uspjevali izliječiti bez antibiotika , za neke je bio potreban. Nekako smo i to sve skupa izgurali , evo ove zime Filip je super , čak nije imao ni prehladu.

Zato je malena pregurala sve i svašta zadnja 3 mjeseca , dvije upale uha , bronhiolitis , Rota virus.
F. ( 2005 ) i P. ( 2008 ) moja sunca dva
5ra
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la hipo » 12 ožu 2010, 17:02

5ra,ja sam baš bila jako prestrašena kad se to dogodilo usred noći,taj promukli kašalj,pa i povraćanje od siline kašlja,njegov plač,ma koma :place Nisam znala što i kako dalje,onda smo otišli pedijatru,dobili antibiotik,Rinolan,ali i dalje mu je bilo loše,sve gore zapravo,nije mogao ni disati.Mislila sam da će se ugušiti.Onda smo završili na hitnoj,prvi put na inhalacijama,neću nikad zaboraviti tu facu kas su mu stavili maskicu na lice,baš je bio smiješan,samo ju je htio skinuti i uštekati si svoju tješiteljicu dudu :mali .Onda i ta pikica da mu se malo kanalići prošire da može diati,pa mu je nekako bilo i lakše navečer pred spavanje.Baš se vidjelo da mu je to sve pomoglo.
E sad,mi danas fulali turnus doktora,moram ga opet voditi jer smo ujutro išli uzalud,radi popodne.Zanima me,jel postoji neki takav inhalator koji ja mogu doma koristiti kako vi opisujete,kakav prašak ili tekućina ide u to,to sve pitam doktora,što?Nemam pojma,meni su na hitnoj rekli da ništa na svoju ruku.Pa eno parim cijelo popodne sobu sa parama kamilice(na rešou kuham na lagano kamilicu u lončugi i sve je i previše puno vlage,ali kao da lakše diše,ajme izuma :oops: ).A što ćeš,snađi se narode...
Eto,baš ste mi zlata vrijedni ovjde sa savjetima,gdje bih ja pronašla toliko različitih iskustava da nema ovog foruma?
I da,htjela sam još napisati,sada već otprilike znam što me čeka idući put,bitno je verojatno brzo reagirati,možda odmah inhalirati kod prvih znakova kašlja,zar ne?
hipo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Lukas » 15 ožu 2010, 18:02

kad je L imao 2mj prvi put je dobio bronhitis gadan,inhalacije inekcije svaku noc na hitnoj....
Nakon toga sa 11mj opet ali tada nije trebao inekcije pili cmo tablete DECORTINE i to nas je spasilo uz Babyhaler i ventolin.... :mah
Lukas Sunce moje malo-veliko....
Lukas
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la hipo » 18 ožu 2010, 16:22

Pomozite mi objašnjenjem;što je to babyhaler,jel to onaj kao prijenosni inhalator sličan bolničkom i da li unutra ide taj ventolin,pojma nemam :oops: Jer mojeg malog su inhalirali ventolinom u bolnici.Nitko mi ništa nije sozvolio ni pitati jel mogu ja to nabaviti za doma,ništa na svoju ruku,rekli su,kao da mi je super ludo zabavno svakodnevno vući djete u pretrpanu čekaonicu,a lakše bi bilo da mogu to imati doma pa mu odmah kod prvih znakovca pomoći,zar ne?
hipo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la IINA » 18 ožu 2010, 16:27

haler ti je pumpica koju koriste kod astme ili težih
alergija. Jako je skup za kupiti ovako tek da se nađe.
Inhalacije iz bolnice nećeš moći ponoviti doma, jer i kod
teških alergičara one se rade gotovo isključivo u bolnici.
Doma možeš kupiti inhalator i unutra staviti fiziološku ot. i
eventualno efedrin kapi, Bisolex uz konzultaciju sa pedijatrom.
IINA
Sveta krava

PostPostao/la hipo » 18 ožu 2010, 21:25

Iina,hvala na odgovoru :klanja
Ma onda mi se uopće ne isplati razbijati glavu više time,kad i ako zaškripi,idemo u bolnicu na inhalacije i gotovo...
hipo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la 5ra » 21 ožu 2010, 15:40

Mi smo koristili Ventolin kapi za inhalatror i Ventolin sprej preko babyhalera prema preporuci alergologice i pedijatrice. Pošto je često imao bronhitise spasilo nas je inhaliranje doma , da se ne zezamo po ambulanti.
Cijena babyhalera prije 3,5 godine je bila 280 kn u ljekarni.
F. ( 2005 ) i P. ( 2008 ) moja sunca dva
5ra
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.