Sada je: 29 kol 2026, 21:44.

Dječje naočale i stakla, cijene i optike, tražim preporuku

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

Dječje naočale i stakla, cijene i optike, tražim preporuku

PostPostao/la palunkica » 25 svi 2010, 12:26

Moramo nositi naočale. Gledali smo danas na dva mjesta, oko Kvatrića, izbor je tak tak, Tin si je izabrao jedne totalno frajerske RayBan (zna frajer izabrati najskuplje) koje ne izgledaju uopće kao dječje naočale. Ali koštaju 790 kuna, to mi se za dječje naočale čini too much.

Evo, to su ove

slika

Uz to mi nude Rodenstock stakla, za odrasle po 370 kuna.

U jednoj drugoj optici mi nude neka Essilor Junior stakla za 350 kuna s ugradnjom.

S obzirom da sam nova u tome, možete li mi reći kako se kreću cijene dječjih naočala i stakala i na što se treba paziti.

Ova gore stakla su plastika, sa slojem protiv grebanja i proturefleksijskim slojem.

I gdje da još tražim okvire. :mah
zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

Re: Dječje naočale i stakla, cijene i optike, tražim preporuku

PostPostao/la ivana7997 » 25 svi 2010, 12:45

jesi li bila u onoj optici u ininoj zgradi, ulaz iz marticeve? tamo su imali obicno dobar izbor za djecu, i jako su ljubazni i trude se puno
ivana7997
Abundija

PostPostao/la VIPmama » 25 svi 2010, 12:49

Optika Kraljević
i Mibo obtika
Vrag nosi Pradu
VIPmama
mirisni cvjetić, jutarnja rosa

PostPostao/la † Volvo » 25 svi 2010, 12:58

Klaićeva Ghetaldus - bili nedavno na "naštimavanju" aktualnih pa povirila buduće (na jesen ćemo ih najvjerojatnije mijenjati) - imaju često popust 20% na dioptrijske naočale. Priličan je izbor (samo je dječji) - uzeli plastiku s proturefleksijskim slojem i skupa s okvirima je bilo < 800kn negdje. I evo već su godinu dana u svakodnevnoj upotrebi :mah
† Volvo
na solarni pogon

PostPostao/la eli » 25 svi 2010, 13:22

cijena okvira je malo višlja, ali nije pretjerana. ipak, provjeri koliko su krhke, jer za klince je bitno da nisu.
mi smo uzeli dječja stakla jer uz antirefleksni sloj imaju i onaj protiv grebanja.
eli
Sveta krava

PostPostao/la † Sanika » 25 svi 2010, 13:29

palunkica je napisao/la:Essilor

to su dobra stakla, imam ja takva za odrasle
a za okvire sam baš negdje vidjela da imaju popust na one za djecu..uh..ako nađem javim

imaš i onu S&Vigano optiku u K Crossu, oni znaju imati povoljne a ok cvike, a mislim da imaju i neki popust od 20 posto na sve
tamo sam ja radila stakla, rade kvalitetno :mah
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la palunkica » 25 svi 2010, 13:32

Hvala cure, otići ću u Klaićevu i Šubićevu a i u Ghetaldus u Gajevu i u kraljević, a Mibo nisam shvatila gdje je :dunno

eli, ovo su naočale od titana zato su skuplje, ali nisu flexi titan nego samo obični. Jako su lagane. Meni je on puno slađi u nekim više dječjim, ali on se zapiknuo baš za ove. :dunno Pa pošto i ovako i onako nije baš oduševljen činjenicom nošenja naočala, uzet ću mu ih ako ih hoće.

Zanima me da li su ta stakla za odrasle u bilo čemu različita od stakala za djecu :conf
zvrkic 12/02
palunkica

PostPostao/la † Sanika » 25 svi 2010, 13:34

palunkica je napisao/la:Zanima me da li su ta stakla za odrasle u bilo čemu različita od stakala za djecu :conf

susjeda mi radi u Opto centru, optičarka, pa ju mogu pitati navečer sve što te zanima ako želiš...moje isto imaju i antirefleksni i protiv grebanja :dunno
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la palunkica » 25 svi 2010, 13:37

Sanika, ajde pitaj pliz :kiss Dakle, Rodenstock stakla za odrasle vx Essilor Junior stakla. Zapravo pitaj ju koja su najbolja stakla za djecu, dioptrija -0,75 i -0,5. :mah
zvrkic 12/02
palunkica

PostPostao/la mimi321 » 25 svi 2010, 13:46

Ja bi izbjegavala naočale bez donjeg dijela okvira, pogotovo za prve naočale. Mi imamo okvir od fleksi titana i super se drži, stakla obična plastična, platili oko 800 kn prošle godine, u Klaićevoj.
C. skorpion 2007.
D. vaga 2002
mimi321
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la palunkica » 25 svi 2010, 13:47

mimi321 je napisao/la:Ja bi izbjegavala naočale bez donjeg dijela okvira, pogotovo za prve naočale. Mi imamo okvir od fleksi titana i super se drži, stakla obična plastična, platili oko 800 kn prošle godine, u Klaićevoj.

Zašto?
zvrkic 12/02
palunkica

PostPostao/la folne » 25 svi 2010, 13:54

Slažem se.

Zato što su "obične" čvršće jer je staklo sa svih strana u okviru. Ovakve se začas mogu rasklimati . Titan ili ne.

Znam da ti je van ruke, ali u POS-u u Španskom je odlična optika s jako velikim izborom okvira.

Moja zadnja stakla su essilorov crizal i odlične su. Imaju sloj protiv grebanja, antirefleksni sloj-smanjuju upola intenzitet blještanja i neki sloj da se slabije hvata prljavština i otisci prstiju.
The basis of your life is freedom; the purpose of your life is joy.
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la eli » 25 svi 2010, 13:56

palunkice, manje su izdržljive, lakše ispadnu stakla kod udaraca. i da, nisu nešto skupe. nas su obične dječje došle oko 600+stakla, ako se dobro sjećam.
na dječjim lećama je i jači sloj protiv grebanja.
eli
Sveta krava

PostPostao/la palunkica » 25 svi 2010, 14:05

OK, razgovarat ću s njim, iako su mu se tako jako dopale da smo ih skoro kupili, da nije bilo pitanje stakala za odrasle i djecu kupili bi ih :dunno
zvrkic 12/02
palunkica

PostPostao/la VIPmama » 25 svi 2010, 14:06

i ja imam essilor :D

Mibo je na Kajzerici i u Dubravi
http://www.mibo-optika.hr/
Vrag nosi Pradu
VIPmama
mirisni cvjetić, jutarnja rosa

PostPostao/la folne » 25 svi 2010, 14:16

Palunkice prođite još koju optiku kad vidi veći izbor možda se predomisli. Ili bi on da su slične tatinima?
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la palunkica » 25 svi 2010, 14:22

folne, meni se isto čini da bi on da su slične tatinima, a i stvarno puno više frajerski izgleda u ovakvima nego u običnim dječjima. Dodatni problem je što je Tin definitivno na tatu i mrzi iz dna duše dućane i isprobavanje, on bi najradije da mu netko kupi umjesto njega.

Jako mi je bitno da mu ja ne nametnem izbor naočala što god ja o tome mislila. Meni su se sviđale neke ActionMan, ali njemu valjda nisu bile udobne i nije htio niti uzeti u obzir.

I btw tak i onak ćemo ići i na leće
zvrkic 12/02
palunkica

PostPostao/la † Sanika » 25 svi 2010, 14:23

posla sms frendici, javim čim odgovori :mah
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la eli » 25 svi 2010, 14:31

I btw tak i onak ćemo ići i na leće

kada i zašto?
dijete ti ima ujednačenu i malu dioptriju i nema potrebe komplicirati. i naše vršnjakinje se znaju zeznuti sa lećama pa ogrebati oko ili zaraditi pokoju sitnu infekciju.
eli
Sveta krava

PostPostao/la palunkica » 25 svi 2010, 14:34

eli, zato jer leće i postoje za malu djecu i jer mi je frendica oftalmolog kad sam prvi put rekla da će Tin nositi naočale i probleme u njegovom prihvaćanju toga rekla da mu dam leće. Zato jer leće uglavnom zaustavljaju rast dioptrije a ako je njemu već sada tolika, rast će još jako. Tak, ima puno razloga, a i on se jako obradovao kad je čuo da može leće.
zvrkic 12/02
palunkica

PostPostao/la eli » 25 svi 2010, 14:37

misliš na one tvrde koje pritišću rožnicu pa je na taj način "oblikuju", ispravljaju?
ako je to to, još manje bi djetetu u oči.

ako imaš neki link vezano uz ispravljanje dioptrije, pliz stavi ga. moja ima astigmatizam i nikad neće vidjeti bolje nego sada (a i sad je to mutno).
eli
Sveta krava

PostPostao/la palunkica » 25 svi 2010, 14:43

Ja imam astigmatizam cijeli život. I ne nosim naočale, saživila sam se sa svojim astigmatizmom i naviknula na njega. Bio mi je problem jedino kad smo išli na gađanje u srednjoj školi, inače nemam neke probleme. Naočale nisam nikad nosila.

Imaš hrpu članaka na internetu proguglaj. Ne, nisam mislila na leće koje se nose po noći (to se zove ortokeratologija i priznata je metoda u svijetu ali jedini oftalmolog koji kod nas radi s tim je izgleda nekakav :shock ), nego na tzv. polutvrde leće, plinopropusne koje definitivno zaustavljaju rast dioptrije kod djeteta. Plus, za razliku od naočala, zakrivljenost im je jednaka kao i kod oka pa ne dolazi do problema s perifernim vidom. Jedino je bitno da se dijete navikne na njih i da dobro nauči održavati higijenu, a to mislim da kod mog ne bi bio problem, on je jako odgovoran, naravno kad to hoće biti :mrgreen
zvrkic 12/02
palunkica

PostPostao/la eli » 25 svi 2010, 14:47

mislila sam da je nešto nježnije. seka mi se gadno namučila sa tvrdim i polutvrdim zbog astigmatizma, a prije toga je 20g tako lijepo živjela in bloom. :lol sad je na kombinaciji mekih i leća, a ja ću djetetu ipak pustiti naočale dok ja odlučujem. :zivili
eli
Sveta krava

PostPostao/la palunkica » 25 svi 2010, 14:51

Evo pogledaj, imaju i neke posebne leće za astigmatizam

http://www.okuc.hr/?page_id=16

Doktorica mi je danas rekla da mu ne bi dala meke leće sad na početku, nego te polutvrde, ali opet prvo treba vidjeti bolje s naočalama
zvrkic 12/02
palunkica

PostPostao/la An » 25 svi 2010, 14:52

Optika u Subicevoj - imaju puno djecjih okvira, ali su svi nekako staromodni. :/ Mi uvijek tamo uzimamo (sve skupa bude oko 1000 kn) ali je Jurek prosli puta izabrao neki, meni bljak okvir s nekim na mjestima zlatnim rubom... bzvz. No nisam ga imala srca odgovoriti...
Tamo su mi i rekli da okviri od titana nemaju nikakvu svrhu kod malih dioptrija. Jednako se iskrivljuju i pucaju kao i metalni.

Svaki puta imamu tu preskupu zastitu od grebanja i uvijek razmisljam - boze, kakve bi nam bile tek bez toga (jer su ionako izgrebane)

stakla nam ispadaju jednom mjesecno. Kak je to kod ovi necijelih okvira?
An
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la folne » 25 svi 2010, 14:55

Uh, Palunkice, svaka čast polutvrdima, ali meni je to bilo prestrašno iskustvo. Ono s tvrdima još gore.

Meke sam došla u optiku, stavili, izvadili. Stavila sama, platila i izašla na cestu s njima. Dan danas se toga sjećam. Došlo mi da skačem po cesti od sreće što me ništa ne boli i ne žulja.
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la † Sanika » 25 svi 2010, 14:59

Baš je nedavno kolegica s malim išla na pregled za leće, planirala je te polutvrde jer ona nosi tvrde godinama, pa i to kao zaustavljanje rasta dioptrije itd.

No, oftamolog, onaj od naše vrle voditeljice Mirjane H. muž, rekao je kako nova istraživanja pokazuju da to sa zaustavljanjem dioptrije nije pravilo, da se to tako prije mislilo :dunno . Uz to, ako se dijete bavi bilo kakvim sportom, nikako ne preporuča polutvrde leće jer lako ispadnu. Tako da je njenom sinu preporučio meke, mjesečne, i sad nisi njih.

Uglavnom ja meke leće nosim 25 godine (majko mila išla sam zbrajati u glavi jesam li što fulala :strah ) i sve ok, dioptrija mi je do cca 30.te godine rasla, sad stoji. Nosim dnevne po cca 4 do 5 dana, uz dopuštenje oftamologa. I ko što Palunkica kaže, saživila sam se s tim :mrgreen
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la folne » 25 svi 2010, 15:00

Da, za klince su meke koje se češće mijenjaju super, jer su manje šanse da se nešto nakalemi. Dnevne bi vjerojatno bile idealne, ali to poprilično košta.
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la palunkica » 25 svi 2010, 15:04

Sanika, koliko godina ima mali od tvoje kolegice?? Taj muž od Mirjane H je navodno dosta cijenjen oftalmolog, meni je najsmješnije kad mi je frendica rekla da je ona za njega na nekom kongresu mislila da je zaštitar :lol Ali ovo je otišlo u oft, tema su leće.

Sad mi je Striberica rekla da meke znaju dovesti do pojave nekih žilica u oku, ma raspitat ću se ja još naravno, za prvu fazu su naočale, na leće bi išla kad vidi da mu naočale ipak pomažu. Bili smo danas zajedno na pregledu, stvarno ne vidi baš najbolje, a kad mu stavi stakalca sve 5.

Sanika, daj dođi lijepo jedan dan s klincima na kavu, možete vidjeti Gricka i popričamo o tvojim lećama :mrgreen
zvrkic 12/02
palunkica

PostPostao/la † Sanika » 25 svi 2010, 15:14

palunkica je napisao/la:Sanika, koliko godina ima mali od tvoje kolegice?? Sad mi je Striberica rekla da meke znaju dovesti do pojave nekih žilica u oku,

Ima 11 godina

A te žilice, da to je točno, i meni se to pojavilo, jer meka leca pokriva cijelu sarenicu, pa kisik teze dolazi iz bjeloocnice u sarenicu, i onda te zilice izlaze iz sarenice po kisik...uglavnom, to mi je dijagnosticirano prije cca 10 godina, i nije uopce uznapredovalo, tako da kod svakog pregleda dobijem zeleno svijetlo za nosanje leca i dalje :mrgreen . Iako ja kombiniram i naocale, i to je onda optimalno.

Uglavnom, ne smije se spavati s lecama, pravilno ih treba cistiti i ne bi trebalo biti problema s tim zilicama. Ja sam naravno znala s njima i zaspati i to je za oci i te probleme katastrofa :oops: (bilo je to u doba faksa i tuluma :oops: )

Kavica, Gricko, cakule :dada
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

Sljedeća

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.