) poceo dosta treptati okecima, onako kao da ima prasine u ocima te ih je povremeno i svrbio . Ponekad tijekom dana je to radio intenzivno a ponekad, najcesce dok je bio skoncentriean na igru i sl, nije treptao. Naravno da je majka zaguglala i pronasla da se moze raditi najcesce o jednoj od tri stvari:Takozvani "transient" tik (ne znam kak to transient prevesti, mozda "prolazni"
) koji se kakti cesto javlja u toj dobi pa prodje sam od sebeProblem s ocima tipa da lose vidi
Neka vrsta konjunktivitisa
Uglavnom u pon sam odmah otisla s njim do pedijatrice ( naravno snimila sam joj sa mob to treptanje pa joj pokazala) i s obzirom da mu okice ni kapci nisu bile crveni ona je pretpostavila da bi mogao biti tik ali mi je ipak dala uputnicu za oftamologa u Klaicevoj. Odmah sam sa malim otisla u Klaicevu i odmah su nas primili. Kako je taj dan u zg jako puhalo, Leonu su se u medjuvremenu u cekaonici Klaiceve malo zacrvenili kapci pa je to zapravo ispalo i dobro jer je to vidla i doktorica. Pregledala ga je i rekla da sumnja na alergijski konjunktivitis. I dala nam je da kapamo Maxidex kapi i mazemo tu istu mast. Njemu je od toga odmah bilo bolje, prestao je teptati no nakon nekih tri cetiri sata od kapanja opet bi poceo treptati i opet su mu se zacrvenili kapci. Pa me sad zanima jel ima tko iskustva sa tim alergijskim konjunktivitisom kod djece (mislimo da je na ambroziju jer je i mm na to alergican), koliko te kapi zaista pomazu i jeli one samo nakratko ublazavaju simptome ili redovitim kapanjem ( mi moramo kapati 7 dana) potpuno dugotrajno
otklanjaju simptome? Pitala bi ja sad to pedicu al mi je osla na go. Evo recimo danas sam mu ujutro nakapala i citavo vrijeme id tog kapanja mu je bilo super kao da nista nije ni bilo pa sam preskocila ovo podnevno kapanje. Ipak me frka mu to kapati, ako nema potrebe, tri puta na dan, ipak su kortikosteroidi!
Ne znam, nemam sa tim iskustva, pa eto, pomagajte ko zna!Edit: dr u Klaicevoj nam je samo dala upute da kapam sedam dana i rekla da ako mu iza bude bolje da je to onda dokaz da se radi o alerg konj. No nije mi nista rekla sta u slucaju da njemu odmah postane bolje, jel nastaviti kapati, smanjiti ili prestati? I sta nakon tih sedam dana, prestanemo kapati a to se opet vrati? Opet poceti kapati ili kaj!? Probala sam ih zvati u Klaicevu da ih to pitam al je mission impossible dobiti ih!

moja starija curka ima s time iskustva. Prvi puta nam se dogodilo prošlo ljeto kada smo proveli divan dan na Budeku, bilo je toplo i puhalo tako da je ta ambrozija letila svugdje i krenula se svrbiti, oči naotekle, crvene i relacija nam je bila hitna oftalmologija i dijagnoza alergijskog konjuktivitisa i dobili smo iste kapi. Prošlo je nakon kapanja, no ponavilo se ponovno nakon vjetrovitog danai. Nikada nije imala problema s alergijama, bili smo i na testiranjima, no ljetos ponovno ista priča. Pred školom imaju ambrozije i sve je ok dok ne puše, ali kad krene vjetar raznositi to na sve strane njene oči krenu naticati i suziti.