Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
01 lis 2011, 10:10
Dragi moji, nova sam na forumu ali javljam se s problemom, strahom...
Imam curicu od 3 mjeseca i primjetila sam da ne reagira na zvuk. Kad spava, pored nje možemo usisavati, glasno gledati tv, pričati. Ne reagira na zvečke, ne umiri se na naše glasove kad plače, ne trepne okecama kad pljesnemo ili bacimo neki predmet pored nje. Ne reagira na lavež pasa, promet. Ništa. Ponekad okrene glavicu ako je u polusnu ako nešto zazvoni ali nismo sigurni je li to reakcija ili ne. Jučer sam ju vodila pedijatru, pogledao joj je zvukovod i bubnjić, treskao nekoliko puta blizu uhu bez ikakve reakcije, te smo upućeni na daljnju audiološku obradu te BERA test.
Djevojčica se inače normalno razvija. Kada sjedim ispred nje i gugućem, smije se, gleda u oči, pruža ručice, guguće i vokalizira. No ako me ne vidi, ne okreće glavu, ne prati očima. Mogu lupati do mile volje pored nje bez reakcije. Čudno mi je to što vokalizira, što se smije dok joj pričam ali strahujem da je to reakcija na grimase a ne na zvuk.
Pri prvom pregledu kod pedijatra upozorio nas je da joj je opseg glavice na donjoj granici te nas poslao na pretragu da se ustanovi ima li citomegalovirus, rezultat je bio negativan. Rođena je s 47cm, 3,10kg i opsegom glave 32, s mjesec dana 50,5cm i opseg glave 34 a s dva i pol mjeseca 556,5cm i opseg glave36cm te 5,8kg.
Molim vas ako netko ima iskustva s ičim o čemu govorim, ako ima pozitivnih primjera gdje tako malo dijete nije reagiralo a bilo je sve u redu... ma zapravo sada se hvatam za slamke jer sam u velikom strahu što bi sve moglo biti osim gluhoće...
01 lis 2011, 10:20
uff

neznam ti baš dati neki savjet, ali znam da se svim bebama u rodilištu provjerava sluh, ako je taj nalaz uredan i ako ti nisu ništa rekli u rodilištu trebalo bi biti sve uredu, iako čudno da baš ne reagira na nikakve zvukove
01 lis 2011, 13:28
tako je. u rodilistu se radi testiranje sluha.
nama npr nisu uspjeli testirati jer je beba bila nemirna i plakala je, ali smo isli nakon mjesec dana ponovno i sve je bilo ok. provjeri prvo na otpusnom pismu novorodjenceta imas li upisano testiranje sluha (skracenica OAE)
01 lis 2011, 14:12
kod mene moja E a ni M u toj dobi uopce nije reagirala na nista...ja vjerujem da je to jos faza kada bebe nis ne zanima ...
ja sam tada mogla sve zivo raditi uz njih dvije a sada nesmije ni muha preletiti odmah se bude

...
tako da ne brigaj...uzivaj dok mozes sve uz bebicu raditi jer kasnije nece smijet ni komarac preletit...
01 lis 2011, 14:14
Uh,sa sluhom imam slabo iskustva al ti šaljem

i nadam se da je sve u redu
Potpuno je razumljiv tvoj strah,zato svaku svoju sumnju provjeri i idi dalje dokle god nebudeš sigurna da je to to.
I slobodno se u svakom momentu javi sigurna sam da ima žena tu sa više znanja o ovoj temi i da će se javiti
01 lis 2011, 14:16
ne bih sve to sto pises shvatila bas tako olako kako ti bubsek sugerira i dobro je sto idete na provjeru.
drzim fige.
01 lis 2011, 14:21
mamashnita od noje je napisao/la:ne bih sve to sto pises shvatila bas tako olako kako ti bubsek sugerira i dobro je sto idete na provjeru.
drzim fige.

dobro istina,ja u svojoj sitaciji nisam imala razlog za brigu...htjela sam samo utjesiti i pruziti koju dobru rijec...
no najbolje je otic na pregled,tamo ce najbolje znati...
05 lis 2011, 11:08
morate ici na daljnje preglede, nema tu puno izbora. tek tada ces vidjeti zaista sto je, ovo na forumu moze biti samo naklapanje...
06 lis 2011, 09:27
Naručili smo se na pretragu, iščekujemo dan. Makar mi se zadnja tri dana čini kao da je počela reagirati na neke stvari, sad je li to istina ili su to samo moje želje... uglavnom, vidjet ćemo nakon što obavimo testiranje. Hvala svima.
06 lis 2011, 09:32
neka ste, super! rijesit ces si dilemui i bit ces mirnija, kako god.
drzim fige

javi nam rezultate.