Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
Odgovori

Pljuskavice

31 lis 2011, 11:44

Pozdrav svima. Ja sam Mia, imam 15 godina i imam pljuskavice vec 3 dana. Bila sam kod doktora i dao mi je kalij permanganat da ga razmutim i balzamicama umocim i tapkam po njima. No nisam ga pitala nista za kupanje, pa me zanima da li smijem? Pljuskavica imam najvise po prsima,stomaku,ledima,tjemenu ,vratu i licu.malo po nogama, i stvarno me uzasno svrbe,iako tapkam permanganom 6 puta na dan, danas me najgore svrbi,prva dva dana nije, pa imate li ikakvu preporuku za to ? I da, posto se mogu pojaviti i u vagini, mene je pocela malo svrbiti,al neznam da li je to od uloska jer sam dobila mjesecnicu jer ne primjecujem pljuskavice, no ipak ako budu da li cu i tu tapkati ili samo ostaviti da same produ? unaprijed hvala . i ispricavam se sto vas ovdje to ispitivam s obzirom da imam 15 godina, ali nisam nasla nijedan drugi forum,nadam se da mi vi mozete pomoci. :)

Re: Pljuskavice

31 lis 2011, 13:36

Pljuskavice bi bile vodene kozice :da? kupati se smiješ i u hipermanganu, napuni kadu ,sjedni u nju i 5 min se poljevaj tom rozom vodicom, nemoj ispirati.
Pripazi i na temperaturu, snižavaj ako ju imaš, nemoj se češkati jer će ti ostati ožiljci, ako možeš kupi si u apoteci pjenu kojmo se mažu kozice da bi te manje svrbilo ...izdrži par dana i počet će prolaziti ;)

31 lis 2011, 15:29

Uriage pruriced gel protiv svrbeži je odličan (vodi računa da bude gel :dada ) možeš koristiti i za vaginalnu sluznicu, kupuje se u ljekarni.

31 lis 2011, 15:32

Hvala vam, samo da vas jos pitam mogu i tjeme i kosu s ovim kalijevim p ?

31 lis 2011, 15:40

Za klinku nisam uopće koristila hipermangan, samo ovaj gel i normalno se dijete tuširalo ( zbog higijene, a i godila joj voda zbog svrbeži; ona temperaturu uopće nije imala).
O hipermanganu znam da NE SMIJE u oči i usta. U kadi trebaš rastvoriti doslovno par zrna hipermangana da ti voda bude tek toliko blago obojana. Probaj si tuferom namakati kozice koje su ti u vlasištu, ali čuvaj oči i usta.

31 lis 2011, 15:59

selim ovo na bubani sam :mah

31 lis 2011, 22:43

Nama je ovaj gle od uriage-a bio katastrofa , dugo se suši, leden je na koži :/ puno bolja nam je bila pjena za kozice :dada
Hipermanganom slobodno mažeš-tufkaš tjeme

31 lis 2011, 23:52

pjena onaj poxclean mi je bila zakon.

01 stu 2011, 10:05

swenova mama je napisao/la:pjena onaj poxclean mi je bila zakon.

e da , nikako se nisam mogla sjetiti naziva :up

22 stu 2011, 10:41

žene pomozite p. ima par komada u ustima, šta ću s tim? jučer mu je izbilo. za sad nema temp. ali evo češe trbuh kao lud. nabavila sam gel i hipermangan. i ako mi netko može reći zašto se ne koristi više onaj kreč?p. ima godinu i pol.

22 stu 2011, 11:15

Ponudi djetetu hladnu tekućinu da pije (ne bocom, dudom jer može uzrokovati bol u ustima). Daj mu tekuću hranu. Ne daj mu slanu hranu i citruse.
Ako ima temp. pa mu je skidaš, taj bi lijek (paracetamol) trebao malo ublažiti i tu nelagodu u ustima pa nekako tempiraj vrijeme kad ćeš mu dati jesti (kad lijek prodjeluje).

Taj "kreč" (tekući puder) kao počepi sve, pa se ranica (koja se treba sušiti) teško suši/ ne suši pod njim...nešto u tom smislu :mrgreen

Već smo u ranijim postovima pisale o gelu i pjeni. Ja imam dobro iskustvo s gelom ( pjenom ne), one obrnuto.
Inače, gel koji smo mi koristili služi za smanjenje svrbeža (ne ubrzava sušenje), stavlja se samo na oboljelo mjesto, ne maže se okolo po zdravom i svrbež smanjuje upravo tako da hladi.

22 stu 2011, 11:34

hvala!

22 stu 2011, 11:59

molim! ;)
Neka vas koze što manje zezaju!
Odgovori