Sada je: 27 kol 2026, 21:40.

Lupanje glavom u snu?

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

Lupanje glavom u snu?

PostPostao/la renka2008 » 04 stu 2011, 16:13

zanima me da li netko ima iskustva s lupanjem glave u snu.Dijete spava.Kod mog L. to traje od 18 mjeseci a sad smo skoro 4 godine.prošli pretrage kod doktora Sabola i rečeno nam je da se radi o poremečaju u spavanju koji ima 10%-tak posto dijece u svijetu.da li netko ima sličnih iskustava?
04.01.2008 L.
07.11.2012.
slika
slika
renka2008
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Lupanje glavom u snu?

PostPostao/la nadicab » 15 stu 2011, 12:37

kako to radi?
Moj je to počeo raditi nakon 3. hospitalizacije unutar prve godine života - četvrenoške bi se ljuljao i lupoa glavom o rub kreveta ili zid.
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la renka2008 » 15 stu 2011, 21:42

nadicab je napisao/la:kako to radi?
Moj je to počeo raditi nakon 3. hospitalizacije unutar prve godine života - četvrenoške bi se ljuljao i lupoa glavom o rub kreveta ili zid.

naše dijete lupa od 18 mjeseci i to dakle samo kad spava.Na početku bi zaspao i sve bi bilo ok.nakon nekih 3-4 sata (spava na trbuhu) počinje odizati glavu u zrak i lupa licem u jastuk ili madrac.ne ljulja se ili nešto nego diže glavu i lupa u jastuk.to su neki stereotipni poremećaji spavanja "noćno lupanje glavom".on spava i ne budi se.ako smo ga zazvali ili okrenuli prestao je ali nekad se ne bi vratila ni u krevet a on opet počeo.to nije bolesno stanje (tako kaže dr.Sabol) nakon što smo bili kod njega sa nalazima noćnog eeg nego će proći.ali čisto me zanimalo jel se to još nekom događa :/ sad je to sve rijeđe ali još uvijek svaku noć :place(rijeđe u smislu da baš ne lupa cijelu noć nego odvali neko vrijeme u miru).eto sad spava ko beba a za dva sata :conf .
04.01.2008 L.
07.11.2012.
slika
slika
renka2008
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la alkemicar » 16 stu 2011, 11:11

Moj Matej isto često zna stati u četveronoški položaj noću dok spava i onda naprijed nazad ljuljanjem glavom lupati u uzglavlje.
On je u zadnja 2 mjeseca 2 puta bio hospitaliziran (7 i 11 dana, a dodatno još svaka 2 dana jedan period dolazio na kontrole i prtrage). Znači to može biti povezano? Baš sam se pitala trebam li ga nekome voditi.
Al kod njega se češće dešava da se digne u sjedeći položaj i skoro tako nastavi spavati, pa kad krene padati, počme plakati i tome slično. Nikako da se taj dio unormali opet pa ni sama ne znam šta raditi :conf
slika slika
alkemicar
Ovisna sam
Ovisna sam

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.