Sada je: 28 kol 2026, 06:05.

Salmonela????

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

Salmonela????

PostPostao/la dee_3 » 27 ožu 2012, 20:16

Pozdrav,

imamo jedan problem... Bile smo u bolnici 2 dana i u ''boksu'' (kako to oni zovu) do nas bila je beba sa salmonelom,već je duže vrijeme tamo. Dakle,hrana za naše bebe bila je ispred tih ''boksova'' i njena mama i ja smo koritele istu hranu....tako mi je bilo naređeno,koristiti tu neku dijetnu hranu Humana 9,no nebitno. Uglvanom,mi smo otpuštene iz bolnice nakon dvije noći i sad smo već dva dana doma i moja curica je danas dobila proljev,već je jedno četiri puta kakala i stolica je rijetka,zelena i kao da ima sluzi u njoj. Temperatutu nema niti ju išta boli. Danas smo se počele vraćati na bebimil i ubacila sam jedan obrok bebimila..možda je to razlog proljeva? Ili je pokupila vrajžu salmonelu u bolnici??? Joj,luda sam ne znam šta da radim. Šta je imao neko iskustva sa tom boleštinom??? Molim vas savjete!! Poludit ću ako je pokupila u bolnici... :ajme

Unaprijed hvala na savjetima!
dee_3
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Salmonela????

PostPostao/la aniram 103 » 27 ožu 2012, 20:20

Ja iz svog iskustva znam ali ja sam imala 5 god kad sam dobila salmoneluu a
njeni simtomi su ti velika fibra 39 povraćanje i proljev bar je meni tako bilo.
Ali misllim da dok ne dobije temperaturu ne trebaš brinuti jedino ako se šta nije prominilo šta se tiče simtoma.
slikaslika
aniram 103
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la dee_3 » 27 ožu 2012, 20:38

zaboravila sam reći da curica ima tek 2 mj. do sada nije bilo promjene,vidjet ćemo kada se probudi za jesti. nadam se da će taj proljev stati.
sve je normalno,jede normalno,pije,nema temp,,,jedino taj vražji proljev,,,joj
dee_3
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Duga » 28 ožu 2012, 08:37

Kako opisuješ nije salmonela (ona ide s visokom temp., a proljev - zelena vodurina smrdi strašno i specifično), ali pošto je bebica samo dva mjeseca, konzultirala bih pedijatra, obavezno, i čula njegovo mišljenje; jako pazi da ne dehidrira.
sretno
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la dee_3 » 28 ožu 2012, 10:38

Duga je napisao/la:Kako opisuješ nije salmonela (ona ide s visokom temp., a proljev - zelena vodurina smrdi strašno i specifično), ali pošto je bebica samo dva mjeseca, konzultirala bih pedijatra, obavezno, i čula njegovo mišljenje; jako pazi da ne dehidrira.
sretno

hvala ti! ma ful sam zabrinuta baš zbog toga šta je to djete sa salmonelom bilo u bolnici (već sam opisala situaciju pa da se ne ponavljam)... baš pazim da mi pije tekućine i da jede,,a to sve radi kao i prije...eto
a jutros mi je opet imala 3 puta stolicu,,prvo obilnije pa malo manje i treći put skroz malo,,onako prilično mekanu sa nekom ko sluzi i zeleno žute boje,više žute..
dee_3
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la IINA » 28 ožu 2012, 11:19

Bez obzira na bebu sa salmonelom, u bolnici djeca jako često
pokupe crijevnu virozu uz osnovnu bolest zbog koje su tamo.
Često je to rota virus.
I kako to misliš "naredili su ti" koju ćeš hranu koristiti :shock
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la dee_3 » 28 ožu 2012, 14:54

IINA je napisao/la:Bez obzira na bebu sa salmonelom, u bolnici djeca jako često
pokupe crijevnu virozu uz osnovnu bolest zbog koje su tamo.
Često je to rota virus.
I kako to misliš "naredili su ti" koju ćeš hranu koristiti :shock

''naredili'' - došli smo navečer i rekli su da ne smije jesti svoj bebimil već mora jesti humanu,to su imali oni i zajedno smo koristile nas dviije
dee_3
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la IINA » 28 ožu 2012, 15:17

Imala je proljev ili povraćala?
Zato je bila u bolnici?
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.