Sada je: 27 kol 2026, 09:35.

operacija zuba

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

operacija zuba

PostPostao/la MAJA Skopje » 09 ruj 2012, 00:48

Interesuje me dali ima neko iskustva i dali je operirao zub djetetu.
Naime radi se o tome da moj mali nosi protezu mobilnu i na redovnoj kontroli uradili smo panoramski snimak zubi. Na snimku je uvidjeno da izmedju trajne cetvorke (koja je pocela da izlazi) i mlecne petice koja je jos tu ispod se nalazi trajna petica i plus jos jedan zub visak. Predlazu da se taj zub izvadi operativnim putem jer ne treba i smeta da se ovi drugi zubi rasporede kako treba. Sad nas je strah operacije. Djete bez problema sedi na stomatoloskoj stolici inace nema plombiranog zuba jer su mu svi zubi savrseno zdravi. Nas maticni stomatolog koji je inace i maskiofascijalni hirurg kaze da ne bi to radi 10 godisnjem detetu na lokalnoj anasteziji jer moze imate posle trauma i nezna kako se moze ponasati usred operacije, pa predlaze celosnu anasteziju. Vratili se na klinici i tamo se anastezilog i operator dvoume i kazu steta za ovako malo da se stavlja celosna.
Ako neko ima iskustva molim da pise jer smo u dilemi sta da radimo.
Potrebna je jedna minuta da donesete odluku koja moze da vam promeni ostatak zivota, ali potreban je celi zivot da otkrijete dali je ta odluka bila pravi izbor.
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: operacija zuba

PostPostao/la milka » 09 ruj 2012, 09:40

ja sam imala dvije operacije sa 13 god. u lokalnoj anesteziji, nemam trauma, mada mi je u drugoj operaciji skroz popustila anestezija a nisu mi dali drugu i njekciju, i dan danas sam bijesna zbog toga :strah
ugl, sedam dana šavovi, tekuća hrana i dalje sve najnormalnije
milka
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.