Sada je: 25 kol 2026, 01:43.

MR MOZGA ZA BEBE!

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

MR MOZGA ZA BEBE!

PostPostao/la RasteBuša » 23 ruj 2012, 20:16

Drage mame,

imam curku od 10 mjeseci i trebali bismo obaviti MR mozga.Imamo termin u Klaićevoj (naravno slijedeće godine krajem veljače :ajme ).No sve više razmišljam da to odemo obavit negdje drugdje, bilo u bolnici ili privatno.Zanima me ima li tko iskustva s drugim bolnicama ili privatnicima gdje se djetetu može dati samo sirup? Postoji li opcija bez anestezije? Čitala sam svojedobno da su djeci koja nisu prespavala noć uspjeli obavit magnet samo uz sirup.Uglavnom,ako imate iskustva i preporuke-dobro bi mi došle.Gdje se možda ne čeka tako dugo i kako sve to funkcionira?

Hvala unaprijed!
RasteBuša
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: MR MOZGA ZA BEBE!

PostPostao/la alexandra » 23 ruj 2012, 20:22

iskreno, mislim da tako malom djetetu nitko neće dati samo sirup jer je preveliki rizik da se u snu pomakne, a onda cijela pretraga ode vragu.
mi smo obavili MR dosta stariji tj. sa 6 godina. privatno, u poliklinici 2000 u martićevoj. to što dobiju je plitka anestezija, ona se probudila bez problema 5 minuta nakon završetka snimanja i odmah smo otišli doma.
ne bi se ja puno bojala te anestezije. tamo se kontroliramo i kod neuropedijatra, atmosfera je kao doma. nalaz čita preiskusan liječnik. mogu ti ih iskreno preporučiti.
u bolnicama je lista čekanja takva kakva je, teško da ćete negdje kraće čekat.
sretno!
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la mamashnita od noje » 23 ruj 2012, 20:35

a ja mogu samo potpisati alexandru u vezi preporuke :dada :up
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la danijela81 » 23 ruj 2012, 20:50

mi smo obavili MR upravl u toj dobi, sa 10 mjeseci, bez anestezije u vinogradskoj.
Dali su mu sirup, a prije toga smo proveli neprospavanu noć na pedijatriji. Nije se pomaknuo ni milimetar
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la alexandra » 23 ruj 2012, 20:53

nakon neprospavane noći vjerujem da je sirup dovoljan. :dada
jedino što ja ne znam da li bi bila sposobna održat tako malo dijete, a i veće budnim i bilo bi me strah da ne zafknem termin. al to sam ja. :mrgreen

sad sam se sjetila, kako sam se rasplakala ko kišna nakon MR-a, jer sam ušla unutra a anesteziologica je sjedila kraj nje i dragala je po glavi čekajući da se probudi :lol :ajme a ja tulila da je ova mislila da se nešto dogodilo :mrgreen :drink
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la danijela81 » 23 ruj 2012, 20:59

obzirom da je V u toj dobi jednom mjesečno bio pod anestezijom, ja sam bila spremna na rizik da nam sve ne uspije.
Održavanje budnim je bilo koma, u jednom trenu smo oboje zaspali, pa nas je sestra budila. Ali u našem slučaju nije bilo druge opcije. Učestale anestezije dokazano imaju loš učinak, čak i ove plitke
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la RasteBuša » 23 ruj 2012, 21:35

danijela-jako mi je žao da ste to prolazili 1.mjesečno,ne mogu to ni zamislit....Nadam se da ste dobro!!!

Raspitat ću se ja u Vinogradskoj i ako je moguće-riskirala bih radije tako nego pod anesteziju odmah.Kaže doktor da nije frka i nije hitan pregled,al se mora obavit...tako da ako imamo vremena do veljače,pokušala bih ovako....Naravno,ako nema druge opcije-anestezija...
RasteBuša
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la RasteBuša » 15 lis 2012, 10:52

Malo podižem temu jer razmišljam da bi spomenuti MR obavila u Dijagnostici 2000.Zvala sam ih i pitala kakav pregled dijete treba obavit prije samog snimanja i kažu mi :,,Ništa,,.To me totalno zbunilo jer u Klaićevoj smo dobili čitav popis pretraga prije anestezije što mi je i normalno.
E sad,mame koje ste bile u 2000 prosvjetlite me.Je li to zbog razlike u anesteziji?U 2000 su rekli da je to maskica s plinom....a ne znam kako se radi u Klaićevoj???Jeste li vi radili kakve pretrage prije magneta ??

Hvala.
RasteBuša
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la alexandra » 15 lis 2012, 17:35

poslala sam ti pp s odgovorima.
ne, nismo radili pretrage, bilo je bitno da nema temp. i da nije prehlađena, tj. da su dišni putevi potpuno otvoreni. to oni pogledaju još prije anestezije.
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la RasteBuša » 15 lis 2012, 21:37

Hvala ti.Zvala sam ih 2 put i rekla da imamo tek 11 mj.i da mi je cudno da bas nikakve pretrage nisu potrebne a u Klaicevoj citav popis pretraga....Ovo je ocito dosta plica anestezija...opet,ocekivala sam barem da je netko pregleda,srce,tlak....nalaze neke??Ugl.teta na telefonu je rekla da ne zna ona....malo se zbunila pa zbunila i mene...
RasteBuša
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la alexandra » 15 lis 2012, 21:40

gle, to ti nitko ovdje ne može reći.
jer nitko od nas ne zna kakvu anesteziju daju u klaićevoj, a kavu ovdje.
ne kužim sad pak ni tebe, ako ti je rekla da ne zna, zašto je nisi zamolila da pita nekog pa da ti javi. to je privatna ordinacija, njima to nije problem. zovi ponovo.
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la RasteBuša » 16 lis 2012, 16:36

Zvat ćemo ponovno,bilo mi neugodno jučer 3.x zvAT..Al eto,bila sam danas kod pedice i ona će je obradit kao i sce kad idu na operaciju pod punom anestezijom..Objasnila mi je da je ta maskica tek uvod u ,,onu anesteziju,, pa je zato valjda njima bitno samo da su nos i usta prohodni.Danas smo tako i tako vadili krv i dali urin ,a ona će je pregledat još prije snimanja jer je stalno polu bubana.Sad sam mirnija.Imam veeeliko povjerenje u našu pedicu.

Hvala ti puuunooo i drž nam fige!!!
RasteBuša
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Fantasy » 16 lis 2012, 17:03

Koliko ja znam ta plinska anestezija je puno bezopasnija, manje nuspojava i sl. Tak da se ne trebaš brinuti previše. Mi smo radili u Vinogradskoj sa sirupićem, ali M. se nije dala uspavati više od 2 sata, ruke mi otpale (imala je već 2,4 god. Najviše me ljutilo jer su oni očekivali da ona na hodniku zaspi, tek kad su nam se smilovali i dali sobu dnevne bolnice, tek se tamo za pola sata jedva jedvice opustila i zaspala :ajme .
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la danijela81 » 16 lis 2012, 17:10

V. je dvadesetak puta imao pregled u toj plitkoj anesteziji, i svaki put mu rade krvnu sliku, urin, EKG i općeniti pregled.
nakon toliko iskustva mene više ne bi bilo strah dati dijete pod takvu anesteziju bez svih tih silnih nalaza (a i gnjavaža je), ali pošto vam je to prvi put, mislim da ti je pedica dobro odlučila.
iako ponekad zbilja pretjeruju, nalazi ne smiju biti stariji od mjesec dana, pa ako je EKG 20 puta do sada bio ok, i ako je i prije mjesec dana bio ok, ne vidim razloga da i sada ne bude ok, ali to je protokol i to se mora obaviti. baš ovih dana obavljamo to sve za pregled u petak. malo mu je curkao nosić, i svejedno su ponovili krvnu sliku koja je bila u redu, i radili bris nosa. sve je ok, tak da je dobio dozvolu za anesteziju.
sad si mirna i ne moraš brinuti.
nakon anestezije može biti pospana i razdražljiva, može joj biti mučno (često je povraćanje), ali to prođe vrlo brzo, još isti dan.
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la RasteBuša » 16 lis 2012, 21:43

Hvala mame drage.Lakše mi je malo...no neću bit mirna dok to napokon ne odradimo,a non stop smo li-la... upala grla,šmrkanje,kihanje...pa čekamo pravi trenutak.A moja pedica (mijenjali smo staru ,vukli veze za ovu) je super i pripremit će nas za 1.put potpuno.Da nam objema bude srčeko na mjestu.

Danijela-zar i dalje redovito idete na MR? Oprosti ako je predirektno pitanje, koji je problem kod vas? Nadam se ništa strašno...
RasteBuša
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la danijela81 » 16 lis 2012, 22:06

RasteBuša je napisao/la:Danijela-zar i dalje redovito idete na MR? Oprosti ako je predirektno pitanje, koji je problem kod vas? Nadam se ništa strašno...

ne, na MR smo išli samo jednom, bez anestezije, sa sirupom nakon neprospavane noći.
V. je visokoslabovidan, rođen je sa obostranim mrenama, sad ima glaukom kao posljedicu operacija. glavne preglede radimo u anesteziji, jer je nemoguće postići da dijete dulje vrijeme bude potpuno mirno kako bi mu se oči detaljno pregledale, zato te sve silne anestezije (a imao je i 9 operacija...)
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la RasteBuša » 17 lis 2012, 11:35

:place :place baš mi je žao i divim ti se.Kao i svim hrabrim majkama i očevima koji prolaze kroz sve to sa svojom dječicom...I mi smo puno po bolnicama,ali moram kucnut u drvo i reć da smo jako jako dobro prošli kako je moglo bit.
Šaljem vam veeeeeliku pusu i nadam se da će biti samo bolje...
Bravo za malog borca!!!!
RasteBuša
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.