Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
29 ruj 2012, 08:37
Molim vas za pomoc i savjete. Ne radi se o mom djetetu,ali od moje bliske prijateljice maleni je u pitanju.
Djete 6 mjeseci,do sada sve uredu,od jucer dobiva napade koji izgledaju ovako. Umiri se zagleda u jednu tocku,klone mu glavica (odsutan je pri tome) srce ubrzano pocme kucati,nakon toga se preznoji i "vrati" se nakon toga u svjesno stanje. Nalazi svi uredu osim lagano povisenog amonijaka. Dr kaze da nezna sto je,te da je na odjelu djete koje je u tezem stanju,tako da se strpe i naravno vikend je nezgodno vrijeme (to su rijeci pedijatrice). Prijateljica je uplakana,zabrinuta i pita se gdje da krene,dal da ide u Zg,a tko ce je za vikend primiti.
29 ruj 2012, 12:13
uzroka, na žalost može biti stotinu. ako je bolnica prenatrpana, vjerojatno nisu primili dijete jer preko vikenda ne rade pretrage osim u kritičnim slučajevima, tako je i u zg, na žalost.
treba se sjetiti da li je dijete nedavno imalo neku virozu, bakterijsku upalu, nešto, treba obaviti kompletnu obradu, ne znam što znači svi nalazi su ok? koji? jesu napravili eeg, eeg u spavanju, ct i sve ostalo? vjerojatno nisu. bit će pametniji tek u ponedjeljak.
neka inzistiraju da ih bar papirnato zaprime u bolnicu da obave kompletnu dijagnostiku, tek tada će moći znati o čemu se uopće radi, a uzrok možda neće saznati nikada.
može se raditi o ozbiljnom stanju, može se raditi o prolaznoj epizodi.
ako je dijete ok, živahno, jede, pije, nema temperaturu, ja bi pričekala do ponedjeljka i onda napravila ovo što sam gore napisala.
29 ruj 2012, 12:25
Djete je u bolnici,radena mu je osnovna obrada,krvna slika,crp i to pokazuje virozu. Jucer je imao temperaturu do 38.3,kasnije tj.za vrijeme napada nocas ju nije imao. Treba cekati ponedjeljak,pa ce se raditi i druge pretrage. Zapravo majci je tesko cekati,jer se boji da li ti napadi njemu skode.
29 ruj 2012, 12:30
aha, ja sam shvatila da ga neće uopće primiti preko vikenda.
ako je u bolnici, ja ne bi brinula, pod kontrolom je, ako se nešto počne događati, na vrijeme će reagirati.
može se stvarno raditi o nečem benignom ako je dijete u virozi, neka djeca imaju febrilne konvulzije ili ovakve "napade" već pri temperaturi od 37.5, može biti reakcija na virus.
kao što sam već napisala, nigdje ne rade kompletnu obradu vikendom osim u hitnim slučajevima.
napravili su osnovnu obradu, iz toga se zaista ništa ne može znati, neka se strpe, neće se ništa dogoditi.
nijedan napad nije dobar, naravno, ali isto tako velika većina njih ne ostavlja ama baš nikakve posljedice, naročito ako su ovako kratki. (to ti ja pišem kao majka djeteta s epijem

)
29 ruj 2012, 13:49
dobro ti alexandra kaze, cak i ako su petit mal napadaji (epilepsija), a po opisu liče, to nije nista zbog čega bi trebalo paničariti ili očajavati. dosta je često u dječjoj dobi i ima dobre prognoze - najčešće se povuče do puberteta.
29 ruj 2012, 15:30
Ima kćer od prijateljice.
Tek su u prvom osnovne ustanovili što je, prije nije bilo tako izraženo.
I imaju informacije ovakve kako nana piše.
Pije neke lijekove, kontrolira se.
30 ruj 2012, 08:35
Hvala vam cure na odgovorima.
Jucer ccijeli dan nije bilo napada. U pon ce napraviti uktrazvuk i ct pa se nadam da ce to razjasniti situaciju.