Sada je: 25 kol 2026, 01:43.

Prehladjen vec 2 tjedna

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

Prehladjen vec 2 tjedna

PostPostao/la Zwerka » 29 pro 2012, 14:05

Pocelo je s curenjem nosa,tocnije curenjem vode iz nosa, da bi preslo bas u zacepljenost.
Nos mu je stalno pun, sad izlaze guste zelene, al vec tjedan dana.
Jedan dan je imao temperaturu, al 37.5. Ona je prosla, al prehlada ostala i dalje.
Danas se probudio i jedva govorio. Glas mu je totalno promukao i poceo je kasljati, tj. promuklo kasljati-vise mi vuce na iskasljavanje.
Kupila sam mu Hederan sirup i 2 puta na dan mu kapam u nos djecji Operil da barem malo moze normalno disati.
Pedijatar nam ne radi do srijede..
On je inace ovako u redu, igra se, jede.
Samo sto me muci duzina trajanja prehlade.
S tim da sam i ja cijelo to vrijeme isto prehladjena-ocito pokupila od njega.

Sto mi je jos raditi da mu olaksam, da mu prodje prehlada?
Jel se moram zabrinuti zbog duzune trajanja?

Hvala!
Stariji brat - 14.12.2008
Mali covjek - 16.03.2013

...nećete znati sinovi moji koliko vas volim
tako dugo dok i sami ne postanete roditelji...
Zwerka
Asimilirana
Asimilirana

Re: Prehladjen vec 2 tjedna

PostPostao/la danijela81 » 29 pro 2012, 14:21

a da ga odvedeš dežurnom pedijatru?
zelembaći mi nekak upućuju na to da bi mu možda trebao antibiotik
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la Zwerka » 29 pro 2012, 14:36

danijela81 je napisao/la:a da ga odvedeš dežurnom pedijatru?
zelembaći mi nekak upućuju na to da bi mu možda trebao antibiotik

Nema ti tog kod nas- dezurni pedijatar. Samo hitna :ajme
Mali covjek - 16.03.2013

Zwerka
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la danijela81 » 29 pro 2012, 14:38

pa onda na hitnu, ja to ne bih pustila da se odugovlači toliko. netko te mora primiti s bolesnim djetetom :dunno
ali čudno mi je da nema dežurnog pedijatra, sigurno pripadate nekom većem gradu, koji ima glavnu ambulantu i dežurstvo :dunno to još nisam čula, da negdje nema dežurstva :dunno
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la Zwerka » 29 pro 2012, 14:46

danijela81 je napisao/la:pa onda na hitnu, ja to ne bih pustila da se odugovlači toliko. netko te mora primiti s bolesnim djetetom :dunno
ali čudno mi je da nema dežurnog pedijatra, sigurno pripadate nekom većem gradu, koji ima glavnu ambulantu i dežurstvo :dunno to još nisam čula, da negdje nema dežurstva :dunno

Mi idemo prvo u jedan grad na hitnu gdje dobimo uputnicu, onda s tom uputnicom biramo izmedju dva druga grada u kojima su bolnice i idemo tamo- to vrijedi za nas odrasle.
Vjerojatno bi trebalo i za djecu. :dunno
Vidjet cu kako ce mu bit na vecer.
Mali covjek - 16.03.2013

Zwerka
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la badada » 29 pro 2012, 16:08

i ja bi kao Danijela, odi s njim do hitne, pa makar da ispadne bezveze al neka ga pogledaju i preslušaju :hug
07.09.2006. veliki zvrk
09.09.2013. mala zvrkica
badada
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la noah » 29 pro 2012, 16:16

Temperarura upućuje jel nešto ozbiljno sa uzročnikom,a pošto je bila samo povišena jedan dan,mislim da ti zelembaći u nosu nisu zasada opasni,to bude organizam sam savladao,jedino neznam koliko dugo kašlje,ja bih jedino zbog kašlja ako traje duže od pet dana otišla pedu da posluša pluća.
Nama je zadnja prehlada,odnosno curenje iz nosa bez kašlja trajalo skoro mjesec dana sa poboljšanjima pa opet pogoršanjima. Prestalo je nakon oko 4 tjedna kad sam forsirala šetnje (s tim da je on većinu vremena vani proveo vozeći se u kolicima)vani sat i pol dopodne i sat i pol pop. na friškom zraku,baš je taj tjedan bilo oko ništice i stao curiti nos,vjerovatno je bilo već tada vrijeme za ozdraviti nakon 4tjed. :shock ,no mislim da je boravak na friškom zraku jako bitan za imunitet sluznice dišnog sustava.
Zadnja izmjena: noah; 29 pro 2012, 16:35; ukupno mijenjano 1 put/a.
N 18.08.2011.
T 23.01.2008.
Naše dvije zvijezde doputovale sa nebeskog svoda u mamino i tatino srce...
noah
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la snowwhite » 29 pro 2012, 16:27

hm, s obzirom na kompliciranost oko odlaska pedijatru možda ipak malca nebi mučila.
imaš inhalator?
pretpostavljam da ne jer bi ga već inhalirala.
svakako mu daj piti puno tekućine. ja dajem uz vodu čaj od sljeza. nos dobro i redovno čisti fiziološkom. imaš onaj aspirator za usisavač? on ako pravilno koristiš svevuče. operil nema smisla kapati ako dobro ne očistiš nosić. i jako jako važno, operil ne bi smjela koristiti duže od 3 dana. i možeš ga lupkati po leđima da se šlajm "odlijepi" pa da lakše i prije sve iskašlje.
provjetravaj prostorije i ako nema temp a dobro se osjeća može ići na zrak. ali bez prevelikog skakaanja, trčanja, divljanja...
možeš dodati a neće škoditi meda, vitamina c (naranče, mandarine ili čak onaj u tableticama), juhice

i da skoro zaboravih, nareži mu luk kraj uzglavlja dok spava. cijela soba smrdi ali čisti dišne kanale :mrgreen

držim fige da u novu uđete zdravi
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la IINA » 29 pro 2012, 17:02

I ja kašljem i šmrcam već puna tri tjedna bez prestanka, a i cure isto tako.
Čini mi se da je to neki takav virus, dugotrajan.
Inhaliraj, čisti nos, vlaži zrak.
Najvažnije je da nos bude čist i prohodan.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Zwerka » 29 pro 2012, 17:23

Noah, poceo je kasljati tek danas.. Sva ova 2 tjedna od prehlade nije ni jednom,eventualno kihao.

Snow,inhalator nemam,al sta se tice ciscenja nosa,on ga stvarno zna ispuhat i ispuse ga do kraja.
Pa dok mu ga ocistim,onda ukapam Operil-obicno ujutro cim se probudi i prije spavanja.
Budem jos sutra Operil,pa prelazimo na fiziolosku.

Stavit cu mu povisen jastuk danas.
Pije on jako puno,ali samo vode.Caj ne zeli ni pogledati. Sad sam mu ga skuhala, mozda ga i popije.
I pocela sam mu davat meda na zlicicu.

Probudio se malo prije i glas mu je normalan, barem ne kaslje.

Ako se nece barem mrvicu popravit,morat cemo sutra na hitnu.

Iina, evo i ja vec 2 tjedna muku mucim s nosem, moja majka isto..Al je meni nekako normalnije i lakse to podnjeti nego njemu malome.
Sve si mislim da je za njih male takva duzina prehlade preduga..
Mali covjek - 16.03.2013

Zwerka
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Diami » 30 pro 2012, 23:45

I mi već dva tjedna bolesni i nikako se riješiti... Sve isto, počne s nosom, pa krene kašalj. Ak nema tem i ne kašlje nekak prečesto/prejaku/čudno, ja bih obzirom na proceduru isto vidla eventualno do srijede...
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la pčelica_maja_23 » 31 pro 2012, 00:00

zeleni i žuti šmrklji su uvjek za antibiotik.
najnovija info od otorinca specijaliste.
antibiotik i to pod hitno
08.09.2011. jesenska šefica mekog srca
14.04.2013. blaženi nestaško među ženama
05.12.2015 adventska princeza
pčelica_maja_23
Kvočka zvana pčela

PostPostao/la Diami » 31 pro 2012, 10:53

Onda bi moji stalno bili na atb kad su u vrtiću, jer tam svako malo poberu bar žućkaste šmrklje.

A inače operil može 5 do 7 dana.
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la pčelica_maja_23 » 31 pro 2012, 13:31

ne žučkaste nego zene i zute tj. zuto-zelena boja krivo sam se izrazila. ja ti govorim kaj mi je spec. rekao. Da je ta žuto-zelena boja za atb uvijek. Meni se pokazalo tako.
Ne žuto, ne prozirno, nego žuto sa zelenim ili žutozeleno, kak bi to nazvali?
pčelica_maja_23
Kvočka zvana pčela

PostPostao/la noah » 31 pro 2012, 16:18

Ja svojima dajem ant. samo ako je crp povišen zajedno sa leukocitima, nema šanse da svoje filam ant. (kod bolesti) dok ne provjerim navdene parametre i naravno ako bi se radilo o poz. mikrobiol. nalazu na nekog od uzročnika iliti ako bi se radilo o nekoj respiratorornoj pneumoniji,odnosno upali pluća,onda naravno da ide manje zlo od većeg,odnosno dala bih ant. Inače ant. :bigno
N 18.08.2011.
T 23.01.2008.
noah
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la danijela81 » 31 pro 2012, 16:51

noah je napisao/la:Ja svojima dajem ant. samo ako je crp povišen zajedno sa leukocitima, nema šanse da svoje filam ant. (kod bolesti) dok ne provjerim navdene parametre i naravno ako bi se radilo o poz. mikrobiol. nalazu na nekog od uzročnika iliti ako bi se radilo o nekoj respiratorornoj pneumoniji,odnosno upali pluća,onda naravno da ide manje zlo od većeg,odnosno dala bih ant. Inače ant.

ali da bi se uopće dobilo nalaze, treba otići doktoru.
meni je pedica isto rekla, da kad je gusto zeleno, da dođemo, da je to najčešće za antibiotik :dunno
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la pčelica_maja_23 » 31 pro 2012, 18:52

noah je napisao/la:Ja svojima dajem ant. samo ako je crp povišen zajedno sa leukocitima, nema šanse da svoje filam ant. (kod bolesti) dok ne provjerim navdene parametre i naravno ako bi se radilo o poz. mikrobiol. nalazu na nekog od uzročnika iliti ako bi se radilo o nekoj respiratorornoj pneumoniji,odnosno upali pluća,onda naravno da ide manje zlo od većeg,odnosno dala bih ant. Inače ant. :bigno

pa da provjeriš i sve je povišeno i dijete ima 2 tjedan temp i žuto -zeleni iscjedak iz nosa. dok ne daš atb nema poboljšanja.

eto mi proživili upravo to: 2 tj povišene temp, leuko, crp. na kraju atb neophodan a otorino kaže upravo je u boji tajna.
pčelica_maja_23
Kvočka zvana pčela

PostPostao/la pčelica_maja_23 » 31 pro 2012, 18:57

danijela81 je napisao/la:
noah je napisao/la:Ja svojima dajem ant. samo ako je crp povišen zajedno sa leukocitima, nema šanse da svoje filam ant. (kod bolesti) dok ne provjerim navdene parametre i naravno ako bi se radilo o poz. mikrobiol. nalazu na nekog od uzročnika iliti ako bi se radilo o nekoj respiratorornoj pneumoniji,odnosno upali pluća,onda naravno da ide manje zlo od većeg,odnosno dala bih ant. Inače ant.

ali da bi se uopće dobilo nalaze, treba otići doktoru.
meni je pedica isto rekla, da kad je gusto zeleno, da dođemo, da je to najčešće za antibiotik :dunno

upravo tako.
možda nisam dovoljno naglasila da ja nisam od majki koje idu pedijatru zbog 38. temp kao mnoge moje poznanice.
mi rješavamo doma dok ide. no ovdje se postavlja pitanje 2 tjedna ako dijete kuri i govorim vam caku koju nisam ni sama znala niti za sebe niti za dijete: kada bude zeleneo ili prema zelom iz nosa treba to sankcioniati ( a ja sam ona koja atb ne daje tako lako, dapače, teška sam).

pošto je netko nonšalantno spomenuo taj iscjedak samo prenosim što to otorinci o tome mislie. ako ima 2 tjedan temp konstantno, još bolje je razlog da se nažalost mora uzeti lijek.

kćer i ja se međusobno zaražavamo već 4 tjedna. no ona više nema temp. te je riješila iscjedak. ja sam trudna pa mi teže ide to izlječenje a i atb mi je bio slabiji. sada moram opet uuzeti atb dok je mala još zdrava a ja sam opet zelenonosa i šmrkava
pčelica_maja_23
Kvočka zvana pčela

PostPostao/la Diami » 31 pro 2012, 22:27

A da, to su onda nijanse. Kod nas se uglavnom zadrži na čisto žutom i nema nikakve temp, ali se opet međusobno zarazimo... Ped eventualno da antibiotske kapi kad je gušća sluz, zelene srećom još nismo imali, a atb smo pili samo par puta do sada.

A sa starijim idemo u petak kod otorinca i baš me zanima što će sve ispasti, pretpostavljam da ćemo morati vaditi treći...
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la Zwerka » 01 sij 2013, 17:15

Evo, da sam se prije pojadala, možda bi mu prije bilo bolje..

Kašalj je prošao ( pretpostavljam od Hederana), nosić čistimo max.3 puta na dan s tim da mu ne moram više špricat jer nije zaštopan, a šmrkljići su prozirni, žuto-zeleni su bili par dana, al bez temp.
Sad je bilo kod nas par dana lijepo vrijeme, pa smo dosta bili vani, vjerujem da je i to pomoglo da se polako oporavlja.

A šta se tiće žuto-zelenih šmrkljića i da je to za atb...Nemojte se smijat, al ja sam zbog takve boje sekreta stalno slušala da to znači da prehlada ide kraju, a nikad nitko nije spominjao atb. Eto..
Mali covjek - 16.03.2013

Zwerka
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la noah » 05 sij 2013, 15:39

danijela81 je napisao/la:ali da bi se uopće dobilo nalaze, treba otići doktoru.
[/quote]

Naravno da za ove nalaze se ide kod peda,ali tek kad je alarmantno odnosno ako je povišena temp., bar tri dana sa drugim simptomima,mi ako samo curimo,velim da smo curili 4 tj.,bez kašlja i temp. i nismo letilli pedu već smo mu redovito čistili nosić i vodili na friški zrak. Neke uzročnike poput bakterija dok su u fazi zelembača u nosu bez temperature i bez povišenih L i CRP ja ne bih davala ant. već bi prepustila org. da se sam izbori,time se više jača imunitet nego za svakog zelembača ant.

Zwerka super za bebača, te nas viroze baš znaju zbunjivati kad dugo traju. Ti su se virusi toliko izmodificirali da nam prehlade sve duže traju...bude se naš imunitet već isto prilagodio odnosno ojačao na nove virusne podražaje ako mu mi to dopustimo:-)
N 18.08.2011.
T 23.01.2008.
noah
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.