Sada je: 25 kol 2026, 00:41.

HITNO-ISKUSTVA

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

HITNO-ISKUSTVA

PostPostao/la kiki i lara » 19 sij 2013, 22:04

Pozdrav svima.......molim sve da mi napišu svoja iskustva koja su imali sa lomljenjem ruke kod djece......krivog srastanja......i dali se te kosti mogu s vremenom ispraviti....
Moja priča započinje ovako...tj mog sina.... koji ima 8 godina....ima 8 tjedana slomio je ruku na 2 mjesta u laktu gdje se nije pomakla i u podlaktici...povrh ručnog zgloba.....koja se pomakla...nosio je gips od dlana do pazuha...nakon 2 tjedna su ustanovili da se kost u podlaktici pomaknula i tada su opet pod anastezijom namiještali kost.....onda je ponovno nosio gips još 2 tjednaa s tim da su mu ga nakon 3 tjedna skratili ispod lakta.....znači nakon drugog namještanja i opet 2 tjedna nosenja ustanovili su da ruka opet ne valja i da se kost pomaknula,,,,,onda je slijedila operacija na badnjak i ugraivanje žica.....te ponovna 3 tjedna gipsa....sve skupa nosio je gips 7 tjedana....ali nakon 10 dana od operacije ja sam zamijetila da nešto nije uredu sa tanjom kosti na ruci da je i ona puknuta.vidjevši snimku ..naravno nitko u nalazu nije napisao da je pukla i druga kost u međuvremenu...vjerovatno njihovom greškom...ali ja sam zbog svoje sumnje i nekih stvari koje se ne poklapaju ponovno sad u petak slikala ruku...na kojoj se uistinu vidu slomljene obje kosti i specijalist radiolog se šokirala kad je vidjela kako su mu namjestili ruku....mene uvjeravaju da će se to s vremenom ispraviti.....a doktorica je napisala da je fraktura djelomično sanirana i da je razdvojenost kostiju još široka i da nebi smio na fizikalnu..te me poslala traumatologu..fizijatar kaže može na fizikalnu laganu...i da će se to s vremenom ispraviti,,,,a ja više ne znam što da mislim osim što u ponedjeljak moram opet kirurgu....opet onim istima koji me uvjeravaju da će biti dobro i koji su mi prešutjeli slomljenu drugu kost.....POMOZITE ISKUSTVIMA.....
kiki i lara
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: HITNO-ISKUSTVA

PostPostao/la Madir » 19 sij 2013, 22:12

Samo grlim i :moli da sve dobro završi.
„Sve, dakle, što želite da vam ljudi čine, činite i vi njima.“ (Mt 7,12a)
Madir
Carica od jaslica

PostPostao/la Cathy » 19 sij 2013, 22:22

Jel možeš tražiti pedijatra (na to imaš pravo) za drugo mišljenje, pa ili u drugu bolnicu ako imate, ili u Zagreb ako možete.
Ovo je prekoma, užas, jadno dijete. :(
2000
2002
2007
2016
Cathy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la kiki i lara » 19 sij 2013, 22:36

pedijatrica je isto kad je vidjela sliku rekla da moram ponovno k njima da jedino dječiji kirurg ima još u zagrebu.....da mogu pitati nekog kirurga za odrasle al oni imaju različita učenja od onih za djecu.....svi ovi kirurzi u splitu su ga već gledali.....sve je to isto...jedan ovako jedan onako....voljela bi da bude drugi da mi da mišljenje...i zašto mi daju lažni nalaz....jer nedaj bože da mu za koju godinu nešto bude reći će da lažem da su dvije kosti slomljene jer u nalazu piše jednaa...već sam par puta zatražila slike a oni ne daju do kraja lječenja...zato sam sad išlaa u bolnicu na svoju ruku snimiti...da imam dokaz da ne umišljam problem...ma užas
kiki i lara
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la badada » 19 sij 2013, 23:45

ja osobno ne vjerujem da će se krivo zarašteni prijelom ispraviti sam od sebe, ali možda ipak imaju još neki razlog pa žele pričekati
najbolje da potražiš u ZG treće mišljenje
07.09.2006. veliki zvrk
09.09.2013. mala zvrkica
badada
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la kiki i lara » 19 sij 2013, 23:50

baš mi sestra kaže da je susrela jedne poznanike i njihov mali od 9 ili 10 god...je slomio ruku .....možda ima pola godine i kaže da kad je vidjela njegovu ruku da se šokirala....da izgleda deformiranije od mog Kikija....i isto da su im rekli da će se ispraviti...hm.....pa nije gušterica pa da će mu izrasti nova ruka......ne znam.....nadam se da će se ipak javiti neki roditelj kojemu su rekli da će se kost s vremenom ispraviti i da je uistinu tako.....
kiki i lara
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la rucho » 19 sij 2013, 23:56

odmah po drugo misljenje i drugog kirurga ili bilo sto drugo... a ako se izmotavaju pokazi zube.... al zaista... iako jos on raste i ne znam do kad su im kosti ko "pilece" ali znam da ako se ne namjesti dobro ta kost da nece imat 100% funkciju... a jos ako je i ona kojom pise....
slika
rucho
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la noah » 19 sij 2013, 23:57

Ako imaš mogućnosti,najbolje bi bilo doći u Zg u Klaićevu.
N 18.08.2011.
T 23.01.2008.
Naše dvije zvijezde doputovale sa nebeskog svoda u mamino i tatino srce...
noah
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la kiki i lara » 20 sij 2013, 00:04

srećom je lijeva....a on je dešnjak.....pa mi je ipak lakše.....al da mu nakon trećeg puta namještanja....sve pod anastezijom....i operacije ugrađivanjem žica nisu uspjeli ruku namjestiti da izgleda kako treba....stvarno ne znam koiko im puta bi trebalo namještati ruku da uspiju....i još mu se nakupilo puno kalusa....valjda toga okoštenja.....al ono što me uistinu ljuti da nigdje u nalazu ne piše puknuće dviju kostiju nego samo jedne......lažu ajme....
kiki i lara
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Kaya071 » 20 sij 2013, 08:39

Morali bi mu ruku ponovo slomiti pa namjestiti..

Ja sam slomila rame na cetiri mjesta i na dva mjesta je doslo do pogresnog srastanja. Zbog toga je rame bilo spusteno, a ruku nisam mogla podici. Doktori su rekli da bi trebalo ponovo slomiti rame i namjestiti kako treba, a mene je sama pomisao na to uzasavala.
Drugo rjesenje je bilo da mi fizikalnom terapijom probaju donekle vratiti funkciju ruke. I, to je manje vise uspjelo.

Tako, ako ruka ima svoju funkciju, ostavi sve kako jeste.
Mr Ostrozubic 17/02/2010

Mr Loptic i Zujalica 08/03/2012
Kaya071
Sveta krava

PostPostao/la kiki i lara » 21 sij 2013, 18:47

Bili danas u Splitu...kod drugog dječijeg kirurga....hmmmm...naravno da jedan drugoga štite i da nitko neće prizna.....al cijelo vrijeme se izvrdava....e pa vjerovatno je bila slomljena pa nisu napisali pa ovako pa onako,,,,,zatim pogleda sliku staru na kojoj se vidi da je kost bila zdrava i rava i ja kažem vidite kda je kost tu zdrava...a on kaže ma vidi se lom....a ja ja ga ne vidim.....ma je je je vidi se-----a ja kažem al tu je kost ravna a sada je iskrivljenja na l...i kad je vidi da i ja imam na svaku njegovu cijelo vrijeme onda kaže....čujte te su vam dvije kosti kao u paru...kad mu lkome jednu moraju i drugu....ZAMISLITE.... totalno NELOGIČNO I GLUPO.....i kao dobro vas je netko isprepadao i napunio glavu...u tom smislu.... a ja kažem da nije nitko ....nego ja sama i da bez obzira što sam mlada ( da ga to ne vara )imam loših iskustava po bolnici....i da svaku riječ doktora ja važem.....i kopam dokle god u nešto nisam sigurna.....a on me uhvati za ramena i kaže ma bit će to dobro...isparviti će se...vidjet će te za jedno godinu ipo...kao da ništa nije b ilo......itd itd itd.........Rekla sam daj Bože da bude kako vi kažete i da ja za godinu ipo dvije kažem je je bili su u pravu.....a ako ne na kraju liječenja ionako ću zatražiti svoje slike....neka stoje u kući ukoliko se ruka ne ispravi...jer definitivno oni su mom djetetu slomili zdravu kost.....Grrrrrrrrrrrrrrr :strah :strah :strah
kiki i lara
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.