Sada je: 24 kol 2026, 09:49.

KKS ili CRP ?

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

KKS ili CRP ?

PostPostao/la titirlica » 05 kol 2014, 15:41

Dijete već 6 dan ima temperaturu 38 - 39,6 koja padne nakon uzimanja Dalsy-ai za par sati ponovo skoči :/ Nakon trećeg dana temp ped nam je propisao antb. ( bez vađenja krvi ) s obzirom da je danas treći dan uzimanja antb i da je stanje isto zvala sam ponovo pa mi je rečeno da sutra izvadimo krv . E sad s obzirom da smo mi na moru i da u našem mjestu mogu samo napraviti kks nisam pametna da li je to dovoljno ili da vozim 40 km do labosa gdje mogu napraviti i CRP . Molim vas savjet ,vaše mišljenje ? Tnx :kiss
titirlica
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: KKS ili CRP ?

PostPostao/la nevenera » 05 kol 2014, 17:23

Ja bih crp, ali mislim da ti treba i jedno i drugo
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Cathy » 05 kol 2014, 19:14

titirlica je napisao/la:Dijete već 6 dan ima temperaturu 38 - 39,6 koja padne nakon uzimanja Dalsy-ai za par sati ponovo skoči :/ Nakon trećeg dana temp ped nam je propisao antb. ( bez vađenja krvi ) s obzirom da je danas treći dan uzimanja antb i da je stanje isto zvala sam ponovo pa mi je rečeno da sutra izvadimo krv . E sad s obzirom da smo mi na moru i da u našem mjestu mogu samo napraviti kks nisam pametna da li je to dovoljno ili da vozim 40 km do labosa gdje mogu napraviti i CRP . Molim vas savjet ,vaše mišljenje ? Tnx :kiss

A jel ti kašlje? Moj tata ima upalu pluća i tek je nakon tjedan dana pala temperatura na 37.
Ne kažem da ima upalu pluća, nego da možda treba antibiotiku da proradi. :)
2000
2002
2007
2016
Cathy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la titirlica » 05 kol 2014, 22:19

vozili na kraju 40 km i napravili i kks i crp i promijenili nam antb u sumamed jer kažu da je ovaj svakako morao početi djelovati nakon 48 sati , a s obzirom da nije moraju promijeniti :/ Dijagnoza je " nespecificirana akutna infekcija gornjih dišnih puteva "- crp je 10,9
Cathy - kažu da su pluća čista :) a kašalj je sve gori i gori s tim da su rekli da kašalj ne tretiramo ničim
titirlica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Cathy » 06 kol 2014, 09:47

titirlica je napisao/la:vozili na kraju 40 km i napravili i kks i crp i promijenili nam antb u sumamed jer kažu da je ovaj svakako morao početi djelovati nakon 48 sati , a s obzirom da nije moraju promijeniti :/ Dijagnoza je " nespecificirana akutna infekcija gornjih dišnih puteva "- crp je 10,9
Cathy - kažu da su pluća čista :) a kašalj je sve gori i gori s tim da su rekli da kašalj ne tretiramo ničim

Držim fige za Sumamed, da proradi. :)
Nama je hitna na moru 20 km udaljena. I nemaju čak ni rendgen nego moraš iz Krka u Rijeku ako je izvan radnog vremena DZ.
Moj je na moru sa tatom i jučer je navečer završio na hitnoj zbog jakog osipa. Dobio neku injekciju i sada stroga dijeta.
Držite mi fige da preživim PRVO tatino kuhanje domaće juhe. :ajme
2000
2002
2007
2016
Cathy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la teutonija » 06 kol 2014, 11:52

Sve upućuje na jaku virozu. Koliki su L?
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la † Sanika » 07 kol 2014, 22:07

Da, nije to nesto visoki CRP. Nije nuzno bakterija.
Ako su poviseni leukociti i oni neutrofilni granulociti onda je moguce da je neka bakterija..
Naravno, to ja kao laik...
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Cathy » 08 kol 2014, 09:03

Kak je curka?
2000
2002
2007
2016
Cathy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la titirlica » 13 kol 2014, 09:17

nije curka nego je dečec bio u pitanju :mrgreen crpje bio visok s obzirom da im je ref .2,8 , a on je imao skori 11 nakon anibiotika , uglavnom sumamed je odmah djelovao i već nakon prve doze je temperatura pala , a nakon 3 dana nestao i taj grozni kašalj ...uglavnom sve je o.k. :znoj
No da meni nebi bilo dosadno na godišnjem jučer mi je malenu opekla vlasulja i to baš baš jako :place po cijelom tijelu , a osobito po licu. Kompletna je bila natečena , upaljena , vrištala je bez prekida i ona i ja skupa sa njom :place Danas je otok splasnuo i pojavio se jasan ožiljak , ogromna crvena crta od oka skroz do uha :place :place :place :place nadam se da joj ipak neće ostati trajno taj ožiljak . Ona je danas dobro ,normalno se ponaša i rekla bi da ju više ništa ne boli, peče ...zna li netko smije li ići na plažu ? Nisam ni sama pametna koliko je opasno ići na sunce sa tim ožiljkom ?
titirlica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Adorabla » 13 kol 2014, 10:21

mazi joj Bepanthemom i kremom za suncanje i pusti ju da se kupa.
Oziljak ne znam da li ce i koliki ostati. Na licu mi je ostao npr vrlo maleni jedva primjetan komadic zatamnjenja a po nogama i rukama sto su me ispekle nije nista ostalo.
Bilo bi dobro da si ju odmah, cim ju je ispeklo isprala dobro u moru i onda joj stavila tople obloge na to da ju ne pece i da oslabe otrov.
Adorabla
Medena

PostPostao/la titirlica » 13 kol 2014, 10:47

znam , no to sam saznala tek kad sam došla kući i već ju otuširala u hladnoj vodi :ajme rekli su mi da treba trljati sapunom običnim pa sam i to napravila ali eto ipak je ostao ogroman ožiljak . Bojim se sunca sad kao vraga , a opet biti na moru sa dvoje male djece i zatvorena u apartmanu 24 sata mi je suludo , na našoj plaži nema niti mrvu hlada , a kapu neće ni u ludilu na glavu :ajme tako da ne znam čime bi joj i kako zaštitila barem lice od sunca dok ožiljak ne prođe . Smijem kremu za sunčanje na taj ožiljak - opekotinu ? razmišljala sam da joj zalijepim flaster preko ožiljka :dunno
titirlica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Adorabla » 13 kol 2014, 15:27

sapunom?
Za sve morsko ti vrijedi da se zarnjaci ispiru u morskoj vodi ili u najgorem slucaju u octu. Niposto alkohol, niposto slatka voda. I odmah topli oblog.
Za sve s kopna hladno za sve iz mora toplo :nata
Osim komaraca. Njih se smatra morskim beštijama pa vrijedi topli oblog :p

Ja bih navece mazala debelo tim mastima za zacjeljivanje a za plazu bih namazala dok je jako crveno isto tim kremama a cim pocne blijediti crvenilo onda bih mazala debelo kremom za suncanje.
Jedino trebas paziti da se rana eventualno ne inficira. Znaci ako je bas jako velika opekotina ili ako je opekotina bila viseg stupnja. Ako je obicna opekotina vlasulje kupanje u moru moze samo pomoci da rana brze zacijeli :dunno
Adorabla
Medena

PostPostao/la titirlica » 17 kol 2014, 19:39

tnx :kiss nakon prvotnog šoka i moje histerije :nata situacija se smirila , ostali su ožiljci koji su većinom prošli i sad su ostale blijede crte i to se vidi da je osjetljiva koža . Mažem je nekom domaćom kremom i nekom cicaplast koja je baš za obnovu epiderme tako da se nadam da joj neće trajno ostati ožiljci . Sunce više nije tako jako pa vjerujem da će biti sve o.k. :)
titirlica
Ovisna sam
Ovisna sam

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.