Switch to full style
“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
Odgovori

skidanje madeža

14 sij 2009, 22:44

Moja pubertetlija ima podosta velik madež na nadlaktici (onaj klasični dlakavi bezopasni) zbog kojeg hoda tijekom ljeta sa flasterom ili dugim rukavima. Toliko je opsjednuta time da sam joj odlučila dozvoliti da ga skine. Sad me zanima možete li mi preporučiti nekog dobrog liječnika a da k njemu možemo doći sa uputnicom?

Re: skidanje madeža

15 sij 2009, 09:31

Navodno su dobri u Dubravi, ja se baš sutra spremam, ali na licu.

15 sij 2009, 11:16

Evo nas upravo vratili s operacije madeža u Klaićevoj. :roll: Iako je dogovorena lokalna anestezija, pošto mu je baš jučer krenulo žuto iz nosa, rekli su da se javimo kad prođe jer bi se moglo desiti da zatreba opća, pa bi moglo doći do problema.

Imaju plastičare, možda bi ti to bilo rješenje, oni primaju do 18 godina.

16 sij 2009, 10:18

salata.dr čeović romana.

01 vel 2009, 00:16

Ja obavila.
Nije ugodno (lice i lopatica), ali ne boli i zasad sam živa. I čekam postoperativni tijek :roll:

01 vel 2009, 14:51

D sad ne otvaram novi topic,mozda se netko javi,i ja imam ali bradavicu na glavi iznad uha i isto se vec godinama spremam ukloniti je ali nikako,mada sad mi je vec dosta pogotovo sto uvijek moram napominjati kod frizera a i brinem se zato sto imam 2 djece koji me cesto znaju zgrabiti za kosu,pa eto da li je netko imao takvo iskustvo?

01 vel 2009, 16:17

vipice, ajde daj nekoliko detalja, moze i na pp. kako, koliko si cekala, itd itd

02 vel 2009, 10:33

naručiš se na pregled, pa te naruče na operaciju za cca 2 tjedna (nova bolnica)
pa dođeš u dogovoreno vrijeme, pa čekaš 2,5 sata :roll:

Zahvat je ambulantni (ali u OP sali, obučeni, sterilizirani...), dobiješ dvije injekcije oko madeža, pecka (izdržljivo), odmah počne raditi (čime i kako, nemam pojma, pokrili me, ja zatvorila oči :D i ne želim znati), ne boli ništa, neugodno je jer znaš da po tebi čeprkaju. Doktorica i sestra.

Jedan rez mi je oko 1,5 cm (lice), a drugi oko 5 (lopatica)

Ma manjem konce skidaš za tjedan dana, na velikom za 12-15 dana

Ako imaš dopunsko ne plaćaš ništa

02 vel 2009, 10:36

I najvažnija info :D
Ako trebate grudnjak sportski, onako kao top, a da ne košta prek 120 kuna (to je najmanje što sam nalazila), bez naramenica, zbog reza, odite, naravno, u GAMAUF, u Tkalču. Za 25,50 kuna sam dobila i dvije godine garancije :mrgreen: kao i na svo njihovo rublje.

02 vel 2009, 16:01

ivanaiv je napisao/la:D sad ne otvaram novi topic,mozda se netko javi,i ja imam ali bradavicu na glavi iznad uha i isto se vec godinama spremam ukloniti je ali nikako,mada sad mi je vec dosta pogotovo sto uvijek moram napominjati kod frizera a i brinem se zato sto imam 2 djece koji me cesto znaju zgrabiti za kosu,pa eto da li je netko imao takvo iskustvo?

- ja sam imala na istom mjestu, ne sjećam se više al mislim da mi ga je odrezao baš plastičar u Novoj bolnici, uostalom Vipica ti je opisala postupak, a za ožiljak ti je svejedno kad se ni ne vidi od kose...

02 vel 2009, 16:03

hvala, vipka. daj pliiiz m pp-a broj telefotna za narudzbe

ja sam operirala dva madeza, ali je ostao jos jedan na ledjima koji nisu htjeli odjednom, kao ne moze i sprijeda i straga, kak cu spavati. pa neka dodjem kasnije. nisam nikad.

03 vel 2009, 09:57

ja imala na celu (velika bradavica u stvari, ne madez), napravila privatno, NISTA se ne vidi, neka nova metoda, to se pali ne reze se nista! :mrgreen: ne osjetis nista, samo smrrrdiii :shock:
imala i na preponama i to mi skinula. a prije par godina skinula jedan na ledjima i jedan veliki madez na poprsju :mrgreen:

03 vel 2009, 10:01

Ono kaj sam ja saznala da je ovo "klasično" skidanje najčišće, sve što skidaju laserom se hoće vratiti jer mu korijen ostane. Jest da imam veće rezove, ali su barem cijeli korijeni vani

03 vel 2009, 10:35

TmamaKiN2 je napisao/la:ja imala na celu (velika bradavica u stvari, ne madez), napravila privatno, NISTA se ne vidi, neka nova metoda, to se pali ne reze se nista! :mrgreen: ne osjetis nista, samo smrrrdiii :shock:

nije to nova metoda, bradavice se pale dušikom :mrgreen:

03 vel 2009, 13:01

Mislim da ovo od Tmame nije skidanje dušikom nego let lampom ( ;) ) tj paljenje. Išla sam tako skidati one male virusne bradavice po vratu. Thx, ali ne bi više. Usput mi je skinula i tri madeža na trbuhu, ali mi je dala lokalnu i to nije boljelo, ali ovo po vratu, bez obzira što sam vrat mazala lidokainom je bilo koma.

03 vel 2009, 13:07

joj da, ovo sa dušikom je smrzavanje :oops:

11 vel 2009, 09:34

Ja sam nedavno poskidala hrpu madeža i bradavica sa vrata, ruku i još ponegdje. Nešto je spaljeno tekućim dušikom, nešto strujom. Boli, ali podnošljivo. Sve skupa traje minutu-dvi.

Ove koje su tretirane dušikom peku kratko i ne mažu se ničime. Ove tretirane strujom se mažu antibiotičkom kremom i boluckaju par dana.

Ali, meni su čak i one velike uklonjene tako dobro da ih nisam morala ponavljati.

:mah

11 vel 2009, 10:01

ja sam davno bila, vise se ni oziljci ne vide dobro :lol
Madeze su mi izrezali i sve poslali na histološki, dr. mi je rekao da uvijek to radi s madežima ;) a bradavice su spalili.

11 vel 2009, 14:04

skinula sam jedan madež koji mi je zapinjao za grudnjak. bila sam na šalati i sve skupa je trajalo 5 minuta. ne boli ni sam tretman ni kasnije. ožiljka skoro pa ni nema. doduše, madež nije bio jako velik, ko bubamara...

11 vel 2009, 16:05

u međuvremenu sam skinula konce i s ovog većeg na leđima. Sve je ok, samo se moram čuvati teškog nošenja i rastezanja (još ne mogu na vježbanje :| )

30 ožu 2009, 11:06

molim vas koje ste skidale bradavice privatno da mi kazete kod kojeg dermatologa i koliko to kosta?

17 tra 2009, 11:25

Evo i mene sa svjezom dijagnozom - pod hitno skidati (predio dojki),ali opcenito trup ih ima toliko da bi jedan doc mogao zbog mene samo imati posla narednih mjesec dana :dada . Zbog mjesta na kojem se nalaze,a i promjenili su izgled planiram ici na sigurno -privatno preporucili su mi poliklinika Herman, ima li itko od vas iskustva sa njima?

02 stu 2009, 02:48

Kao dijetetu(10-ak godina) su mi skidali bradavicu let lampom na živo bez apsolutno ikakve anestezije i to višekratno. :strah bolilo je stravično, 4 sestre su me držale a mama je plakala. osjećala sam se ko žigosana životinja. nikad više!!! :strah :strah :strah
sad imam dosta madeža i bradavica za skidanje pa me strah da se ne rabe još takve nečovječne metode

04 sij 2010, 13:42

- e sad meni treba preporuka za privatnog dermatologa, za spaljivanje ili kaj-se-već-s-tim-radi virusnih bradavica, za odraslu osobu :zub

04 sij 2010, 14:29

Ja imam na vanjskoj strani stopala, taman kod tabana jedan madez od cca 1.5mm i ja bih to skinula. Zna li tko jel' bi tako nesto palili ili rezali i hocu li moci hodati nakon toga?

04 sij 2010, 16:28

Nisam sigurna al nekom logikom mislim da se bradavice pale (ako se još te medtode upotrbljavaju) ili smrzavaju ili mažu nekim kremama da otpadnu a mislim da se madeži režu. E sad u nekim je slučajevima teško razlikovati da li je nešto madež ili bradavica i postoji li strogo odjeljivanje to i mene zanima.

04 sij 2010, 16:36

Viki, bila ja na tome. Čujemo se.

11 sij 2010, 21:02

Može li mi neko reći šta bi to kod mene moglo biti, ne bih rekla da je madež, nekako mi liči više na ono što ljudi zovu "divlje " meso. Imam jednu malo ispod grudi i dvije na leđima, male su, najveća ima možda 2-3mm, a na vrhu crnu tačkicu. Dosta je svijetlo, malo tamnije od boje kože.

Ima li neko nešo slično? Nemam pojma otkad su tu.

I, da, postoji dermatoskopija, pregled kojim se može utvrditi o kakvoj se vrsti madeža radi.

20 svi 2010, 16:00

Ajde da malo podignem ovu temu :mrgreen

Dakle treba mi preporuka za privatnog dermaologa (s cijenom za pregled) ili negdje na uputnicu ali da se ne mora čekati mjesecima. Naime u nedjelju mi je oko jednog madeža počelo biti crveno (prije nije jer je madež na vidljivom mjestu pa bih definitvno primjetila), sad već svrbi i oteknuto je i boli na dodir. Može biti i da me neka beštija ugrizla tik do madeža al ipak bih ošla pogledati :mrgreen .

20 svi 2010, 21:59

moja sveki se klanja dr. Kakarigi (žensko) negdje oko botaničkog
Odgovori