“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
24 vel 2009, 22:36
bog curke imam 25 godina i mrsava sam .Dvije godine kako sam se porodila imam 56 kilograma nemogu nikako da se debljam sta da radim imatel neki savjet za mene.
Zadnja izmjena:
disa; 24 vel 2009, 22:37; ukupno mijenjano 1 put/a.
24 vel 2009, 22:39
shnito...

I stvarno -vise jedi,al ne zanemaruj kvalitetu naustrb kvantitete.
Zadnja izmjena:
Lora7; 24 vel 2009, 22:43; ukupno mijenjano 1 put/a.
24 vel 2009, 22:40
mamashnita od noje je napisao/la:jedi.
jedem al mi se nista ne prima nema sta nisam koristila.
24 vel 2009, 22:41
peci na šaci masti.
u mene pali.
24 vel 2009, 22:45
SlucajniGost je napisao/la:peci na šaci masti.
u mene pali.
potpis
24 vel 2009, 22:47
a koliko si visoka ? niš bez BMI
24 vel 2009, 23:49
pa koliko si visoka?
ako si ispod 180 nije mi 56kg ništa strašno malo
24 vel 2009, 23:55
mhm..ne znam koliko si visoka,ali to mi ne zvuci premrsavo,neg nekak taman..
ali ako se bas zelis udebljati jedi vise ugljikohidrata i proteina a manje vlakana,odnosno voca i povrca..neka vlakna se jos zovu i 'hrana s negativnim kalorijama'..sto znaci da trose vise energije nego stvaraju pa na taj nacin zapravo mrsavis..zato se onima koji zele smrsaviti preporucuju vlakna..
ne bi ti preporucila da jedes masno jer je to nezdravo,iako bi se od toga vjerojatno najbrze udebljala..moras jesti pravilno!mozda najbolje da odes nutricionisti..
a ako si pod stresom,naravno da se ne mozes udebljati..a mozda jednostavno imas takav metabolizam da se ne mozes udebljati,puno je tu faktora..ja imam frendicu koja bi i slona pojela a izgleda ko manekenka(i bila je svojevremeno)..straznjica joj je ko dva plivadona a nogice ko stapici..sto se meni ne svida,odmah da razjasnim..samo navodim primjer..
25 vel 2009, 00:45
ma sta se imas debljati?
ja sam prije druge trudnoce imala 62, a da sam mogla rado bih se vratila na tu kilazu, zbog koje si ti nezadovoljna, a ja bi bila sva happpy - ko nekad, 55 - 56

!
mada nije bilo lose ni 62, ali eto uvijek nam nesto ne pase!
polako, ako bas toliko zelis, doci ce i to s godinama, a ako ne, jos bolje, imat ces manje zdravstvenih problema sa svim svojim organima!
25 vel 2009, 05:31
To o negativnim kalorijama je mit.
Nego ako se zelis udebljati, predi na dijetu. Tijelo vidi da je vrag odnio salu i onda cuva sve sto u njega stavis.
Ili ako ti je do zdravije prehrane, kupi si nekakve preparate za mrsavljenje koji se jedu UMJESTO obroka, i pojedi po jedan takav NAKON obroka. Kolicinski je snosljivo a kaloricno ces nabaiti zaliha i zaliha!
Udebljati se je nekima jednako tesko kao i meni n pr smrsaviti, jest da vam zavidim ali to ipak nije za salu.
25 vel 2009, 16:05
Mozda ne udebljati se, mozda je bolje..osnaziti se, pojedenu hranu pravilnim vjezbama,
aktivnoscu si poraditi na opcoj snazi (stamina)...vjerujem da bi se onda osjetila puno jacom
S debljinom bi ti doslo samo salo...a to te jos vise utromi, umori...

Bolje stvoriti misic
25 vel 2009, 19:30
ne,to nije mit..vlakna vise trose energiju,nego sto je stvaraju..ne svako povrce,ali vecina..
to sam i na faksu ucila..doduse hranidbu zivotinja,ali ista je stvar..
25 vel 2009, 22:38
svako jutro čim otvoriš oči fetu kruha sa maslacem malo deblje namazanim i deeebeli sloj marmelade. svaki put drugi okus, da ne dosadi. sve to zaliti sa 2-3 deci kakaa. isto i u 23 sata. poslije ručka obavezno se počasti čokoladom.
mora uspjeti.
25 vel 2009, 22:53
poslat cu ti ja moj tjedni meni, nema da omane
26 vel 2009, 16:21
lulamae je napisao/la:ne,to nije mit..vlakna vise trose energiju,nego sto je stvaraju..ne svako povrce,ali vecina..
Ja nisam to na faksu ucila ali i dalje se usudim tvrditi da je mit.
Da je istina niko ne bi bio debeo.
Da je istina dosad bi bar jedan primje bio naveden.
26 vel 2009, 16:23
postoje namirnice čije probavljanje troši više kalorija nego što one nose. samo što te namirnice ne spadaju u omiljeni jelovnik bucki.
26 vel 2009, 17:27
ajde da se i ja javim , trenutno imam 42 kg na 160 cm ,moja doktorica je već ovakva
ali ja stvarno jedem i jedem i pojedem ali nakon mnogo godina objasili su mi u čem je problem
prvo i osnovno smiri živce

da da to je sve na živčanoj bazi
onda najvažnija je redovita prehrana , kad sam imala problem i pala na 36 kg (u trudnoći) bila sam na infuziji ali su mi lijepo objasnili uz tri glavna obroka koja moraju biti u isto vrijeme i međuobroke rekla mi je da svakih pola sata nešto stavim u usta pa makar jedan zalogaj bilo čega, može i keksa
dal si posjetila koga?
npr. internista iako ja sam dobila reglan od toga ti raspadne želudac pa nemoj vjerovati u te priče
ovako imaju ti jedne slovenske kapi na prirodnoj bazi koje potiču apetit , mislim da ih ima kod nas u ljekarni ALTALEX kapi
i ja sam pila jedan čaj za čišćenje organizma, nažalost njega ti nema u hr nego u njemačkoj , znam da je doza za 10 dana koštala oko 200 kn
i za kraj, znam kako ti je!
ja od trudnoće držim kilažu i ponosna sam ali ni grama gore
26 vel 2009, 19:07
disa, očito je teško udebljati se kao i smršaviti, npr. ja muku mučim sa skidanjem kila! Jedino ti mogu dati podršku u tvojoj borbi.
26 vel 2009, 19:40
Mak je napisao/la:lulamae je napisao/la:ne,to nije mit..vlakna vise trose energiju,nego sto je stvaraju..ne svako povrce,ali vecina..
Ja nisam to na faksu ucila ali i dalje se usudim tvrditi da je mit.
Da je istina niko ne bi bio debeo.
Da je istina dosad bi bar jedan primje bio naveden.
po toj logici onda bi svi koji puno jedu bili debeli..a nije tako..mislim da sam navela primjer gore..
eli je to takoder napisala..
ali stvar je u tome sto je puno faktora koji dovode do toga da je netko mrsav a netko debeo..nije stvar samo u tome da se jede povrce..vec je bitna i kombinacija hrane koja se uzima..npr tesko je probavljati UH i proteine zajedno..bolje je jesti proteine s vlaknima..bitno je vrijeme u koje se jede,ucestalost obroka,metabolizam osobe,genetska sklonost,nacin zivota,stres,vjezbanje ili ne vjezbanje itd..
27 vel 2009, 05:02
Dakle nakon svake pice kilo brokule, nakon svakog hamburgera kilo mrkve, i nema debljanja.
Ovako se mitovi i sire. Ljudi cuju nesto sto zele vjerovati i to je automatski istina.
27 vel 2009, 13:22
pizza i hamburger ne spadaju u zdravu prehranu..
i to sto sam rekla ne znaci da mozemo 6 dana jesti mascobu,cvarke,hrpu crvenog mesa,slatkise itd i onda sedmi dan se najesti blitve i spinata i sve bu ok..
27 vel 2009, 13:24
mak, nije nakon nego prije. znači, prije svakog hamburgera pojedi kilo sirovog celera i korabice i neće ti se hamburger uloviti. ako ga uopće uspješ ugurati use.
27 vel 2009, 13:27
Kada sam odlucila da se udebljam, praktikovala sam da jedem jako kasno (pred spavanje), i isto tako jako kaloricnu hranu- pa ti sada vidi.
27 vel 2009, 15:17
Je, ovo sto kaze eli, istina je...prije obroka ako se jede, zaista se taj burgerm pizza
ne prima...ako stane u zeludac...
Ovdje zato imaju obicaj uvijek prije obroka popiti salicu vode, ili tople vode (za one sa
problemom tvrde stolice) i pojesti salatu ili stick povrce

Na kraju nakon toga puno manje toga
stane u zeludac...zato je nemoguce naci dessert na menu-u...iako zene ovdje tvrde da on ide
u poseban drugi zeludac za slatkise
27 vel 2009, 16:30
Meni su pomogle tablete pivskog kvasca - stalno sam bila gladna i jela valjda svaka dva sata (i zdravo i nezdravo) i nabacila sam nekih 5 kila (najviše u struku

).
Pomažu mi i palačinke i kolači (slatki, sa kremama, orasima, čokoladom...).
27 vel 2009, 23:24
Ja sam se udebljalja 15 kila u godinu dana. Bila sam grozno mršava i baš su me smetali komentari i sl.
Jednostavno se ništa nije primalo. 182 cm +62 kg =teški kostur. Onda sam počela jesti puno banana i navečer bi popila pivo.
Sada moram na djetu jer imam 77 kg. Ok, napokon izgledam ko žena al se ne osjećam dobro i kičma me boli
Mislim da je ipak bolje biti mršav i uživati u hrani.
Al mislim da uzrok mog debljanja nije ni pivo ni babane već što sam napokon naučila apsorbirati stres.
Stes su ti cure spomenule i prije.Znate da taj poremečaj ima naziv STRESOREKSIJA.
Okreni se sebi, voli sebe i ne zanemaruj se i .......!
01 ožu 2009, 01:27
Koliko god je tesko smrsati, jos se teze udebljati. Prosla sam kroz oboje. I ja sam dvije godine nakon poroda pocela mrsati i nisam imala apetit. Izgledala sam kao sjena same sebe. Visoka sam 180 i imala sam 60 kila, lose strateski rasporedjeno. Na mene su se lijepile sve viroze ovoga svijeta. Ubijali su me komentari o mojoj mrsavosti. Prije nekoliko mjeseci sam pocela piti B kompleks (najobicniji plivin), sad jedem sve sto mi je na putu, a kad ne jedem razmisljam o hrani. I konacno sam nabacila 5 kilograma.
Sretno s debljanjem.
02 ožu 2009, 17:33
Ja sam prosle godine dobila dvije kile tako da sam nakon obroka popila onaj proetinski napitak kaj prodaju u apotekama za terminalne bolesnike. Ne mogu se sjetiti kako se zove ali ima okus cokolade, banane, jagode, vanilije i kosta oko 12 kn jedan. Nakon rucka inakon vecere sam ga pila. U principu ne zahtijeva trud da ono moras zvakati i trpati u usta a ne ide nego lagano cuclas na slamku i dobila sam dvije kile.
A ove tablete za osjecaj gladi itd to je kod mene izazvalo negativnu reakciju jer mi se rigalo cim nisam na vrijeme stavila zalogaj u usta pa sam na krajr radi tolike mucnine smrsavila jos