“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
21 ožu 2010, 22:19
evo, naslov topica sve govori
znate li smiju li se spirulina i alfalfa uzimati dok se doji?
fala
puse
22 ožu 2010, 10:29
spirulina smije, dapace.
sto se tice alfaalfa, u kojem obliku?
22 ožu 2010, 10:55
Meni je babica preporucila i spirulinu i alfalfu kao odlicne "namirnice" koje sluze povecanju produkcije mlijeka, jacanju imuniteta, bildanju zeljeza itd.. Kod nas spirulinu mozes dobiti u obliku kapsula ili praha, a alfaalfa u obliku globula,firme Similasan. Raspitaj se u apoteci, sigurno ce ti dati dobar savjet.
22 ožu 2010, 15:44
Hvala puno.
Spirulinu imam u kapsulama. Dakle, to smijem, super!
A Alfalfa je isto u kapsulama, alfalfa list 430 mg. Piše da se pije 2-3 puta po 2 dnevno.
Ne znam da li da pijem jedno pa drugo, ili mi je dosta samo jedno...
29 ožu 2010, 23:30
di se može nabavit spirulina?
i može li je dijete od 4g konzumirati i kako?
30 ožu 2010, 09:05
spirulina se moze kupiti u trgovinama zdrave hrane. Moji klinci je zvaču. (sto meni nikako ne ide uglavu ali znaju djeca valjda...) Uzimaju pola dnevne doze, dakle tri tabletice. Moze se kupiti i u prahu ali je ruzan okus. Ukusna je ako se napravi sa zobenim mlijekom i jabučnim sirupom ali meni je to preskupo.
31 ožu 2010, 10:38
baš dobro, hvala.
07 sij 2011, 14:02
Dva pitanja o spirulini, da li ju uzimate dva puta dnevno po 3 tablete i da li pravite pauzu od uzimanja spiruline?
Kad sam ja počela uzimati spirulinu u trgovini mi je prodavačica rekla da se uzima 6 tableta dnevno odjednom i da nije potrebno praviti pauzu.
Prekjučer mi kolegica kupi spirulinu i kaže da joj je prodavačica rekla da se uzima dva puta po 3 tablete ili tri puta po dvije tablete. Da se ne smiju piti navečer i da se nakon tri mjeseca treba napraviti pauza.
Riječ je o istoj trgovini