“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
10 svi 2010, 08:36
dakle prešla bih sa kemije na nešto prirodno, za lice
čitala sam jučer da je ulje noćurka super
ima neko da koristi takvo što? sami radite ili kupujete?
11 svi 2010, 10:41
jučer sam u jutarnjem pročitala da je izašla knjiga Prirodno lijepa , autorica je jedna naša mlada novinarka Mary Novosel, objavili su dva receptića za maske za lice i čini mi se dosta zgodno, idući tjedan ću se prošetati do centra i kupiti knjigu pa se onda javim kad nešto iz nje isprobam
11 svi 2010, 10:44
Ja već par mjeseci koristim prirodnu kremu koju za mene radi mm-ova kogeica, koja se i znanstveno bavi time. Znala sam prije od čega se sve sastoji, ali sad se sjećam samo čička i noćurka s tog dugog popisa. meni su takve kreme nevjerojatno ugodne i mogla bih se trackati s time non stop.
11 svi 2010, 11:08
ja sam do sada imala , nazovimo ih "izlete" u prirodnu kozmetiku, ali u zadnje vrijeme baš razmišljam da počnem intenzivno koristiti samo tu vrstu kozmetike pogotovo tako kad bih imala nekog poznatog a da je i obrazovan po tom pitanju, sigurna sam da se u tom slučaju ne može pogriješiti
11 svi 2010, 11:16
Beppa Joseph je napisao/la:koristim prirodnu kremu koju za mene radi mm-ova kogeica, koja se i znanstveno bavi time.
el se to može nabaviti nekako ili kod kojih ljudi pitati takvo što? rade li u apotekama takve kreme i kako odlučiti/odrediti koja i s čime?
11 svi 2010, 11:44
Pa, ova se cura ne bavi time za zaradu, mi plaćamo samo sastojke. meni je dobro pregledala kožu pa onda odlučila što će staviti. S druge strane za moju sveki je napravila prema njenom /telefonskom) opisu svoje kože.
Ne znam, ako te zanima, mogu je pitati za cijenu.
11 svi 2010, 11:58
Moja prijateljica se bavi aromaterapijom i sama sprema kreme, balzame za usne, pilinge, preparate za brži rast kose ,itd. - sve na bazi eteričnih ulja. Moram priznati da su joj sve stvari odlične, iako mi kremu nije pogodila. Zapravo, napravila je kremu za sve tipove kože koja meni, s mješovitom kožom, nije odgovarala. Kremu za mješovitu kožu nije radila jer nema dovoljno klijenata pa joj se ne isplati samo za mene.
U svakom slučaju, to što ona radi u korelaciji je s prirodnom kozmetikom s linka u Kurtizaninom potpisu.
11 svi 2010, 23:38
Beppa Joseph je napisao/la:ako te zanima, mogu je pitati za cijenu.
aj molim te ako nije problem.
guljka jesi ti negdi po Zd?
11 svi 2010, 23:42
guljka je napisao/la:Moja prijateljica se bavi aromaterapijom i sama sprema kreme, balzame za usne, pilinge, preparate za brži rast kose ,itd. - sve na bazi eteričnih ulja. Moram priznati da su joj sve stvari odlične, iako mi kremu nije pogodila. Zapravo, napravila je kremu za sve tipove kože koja meni, s mješovitom kožom, nije odgovarala. Kremu za mješovitu kožu nije radila jer nema dovoljno klijenata pa joj se ne isplati samo za mene.
U svakom slučaju, to što ona radi u korelaciji je s prirodnom kozmetikom s linka u Kurtizaninom potpisu.
Kako misliš ne isplati se samo za tebe? Pa svaka krema se radi posebno, baš za klijenta ponaosob. U tome i jest razlika između individualne prirodne kozmetike i komercijalne.
11 svi 2010, 23:46
kozmeticari(ke) tvrde da afroditina sa karotinom nema puno hemije.
probala sam i cini mi se sasvim ok
moje lice ne podnosi apsolutno nista (nema veze sto je i koliko kvalitetno i skupo

), ali na ovu afroditinu nije reagovalo kako vec zna reagovati.
eto mozda sam fulila temu, ali s obzirom da nemam priliku narucivati nesto bas za sebe i ova komercijalna nije tako losa, pa probaj.
12 svi 2010, 08:54
Kika - jesam, u Zadru sam.
Kurtizana - ona kreme radi u kućnoj radinosti i valjda joj je lakše odrediti količine nečega kada kuha za više. Kad sam je pitala kad će raditi kremu za mješovitu kožu odgovorila je da treba skupiti bar dvije tri osobe jer joj je teško skuhati količinicu samo za mene. E sad, ja to nisam nikad radila, pa nemam pojma, samo prenosim što mi žena reče. Ali druge stvari su mi super.
12 svi 2010, 09:34
moj djecak meni ti ama baš ništa od afrodite ne pomaže, probala i po više puta. ali imam tako zaguljenu kožu na licu da mi je stvarno teško naći kremu.
guljka moja koža ti je mješovita, osjetljiva, sklona crvenilu i perutanju, na dane je više ili manje suhlja nego inače na određenim djelovima, a na drugim je više ili manje masnija, sjaji se. svašta nešto. u biti nemam pojma koji sam tip točno koliko je sve zbrčkano.
ako je krema premasna, izbiju mi prištići, a ako je ne dovoljno hidratantna onda mi fali nešto i zateže me koža. a trista čuda.
a nemam pojma ko bi se htio pozabaviti mojom kožom jer su vjerovatno potrebna neka isprobavanja, a niko neće dati kremice samo tako i reći probavaj dok ne nađeš što ti paše.
12 svi 2010, 09:39
Meni je konkretno ta krema od frendice bila premasna. Ovi masniji dijelovi lica, posebice nos i oko nosa, su mi svijetlili ko Betlehem kad bi se tom kremom namazala.
A njoj samoj recimo paše, ali ona ima baš suhu kožu lica.
12 svi 2010, 09:57
e pa da, noj tako nešto paše. ali nama sigurno ne. oš je pitati bi li probala napraviti nešto za nas dvi i koliko bi joj bila cijena?
samo da napomenem da mi i kamilica smeta u kremi za lice jer mi isušuje dodatno i nepotrebno kožu.
12 svi 2010, 09:59
Mogu je pitati za tebe, jer sam ja počela koristiti od Alverdea fluid za mješovitu kožu i izvrsna mi je krema. Nije skupa, dugo mi traje i paše mi samo tako, a prirodna je i ona.
12 svi 2010, 10:01
jesi je našla u DM-u? a di bi drugdi.
12 svi 2010, 10:02
Točno tako
12 svi 2010, 10:05
kika 2 je napisao/la:moja koža ti je mješovita, osjetljiva, sklona crvenilu i perutanju, na dane je više ili manje suhlja nego inače na određenim djelovima, a na drugim je više ili manje masnija, sjaji se. svašta nešto. u biti nemam pojma koji sam tip točno koliko je sve zbrčkano. ako je krema premasna, izbiju mi prištići, a ako je ne dovoljno hidratantna onda mi fali nešto i zateže me koža. a trista čuda.
mogu potpisati od slova do slova...i ja imam takvu kožu i dosad nisam uspjela naći odgovarajuću kremu
mogu probati i taj alverdeov fluid

kika pratit ću topik ako šta nađeš

ja sam blizu zd
12 svi 2010, 10:06
aj probaću nešto takvo nijhovo prvo jer m je lakše za dobaviti pa se javim kako mi paše.
12 svi 2010, 10:08
Alverde ima par vrsta krema za lice pa malo pogledaj. Ja nemam problem sa suhim dijelovima kože, nema perutanja kod mene jer mi je ovaj dio koji nije masan zapravo normalan pa mi ta krema paše. Ali stvarno nije skupa pa je možeš i ti probati, možda uspije nahraniti i te dijelove suhe kože koje ti imaš.
A možda naletiš i na neku drugu koja bi tebi više pasala.
12 svi 2010, 10:10
newmom ako nam ne bude pasao Alverde možemo se obe javiti guljki za njenu frendicu pa da nam proba sprčkati nešto ako ne bude skupa.
što kažete cure?
12 svi 2010, 10:12
guljka je napisao/la:Kurtizana - ona kreme radi u kućnoj radinosti i valjda joj je lakše odrediti količine nečega kada kuha za više. Kad sam je pitala kad će raditi kremu za mješovitu kožu odgovorila je da treba skupiti bar dvije tri osobe jer joj je teško skuhati količinicu samo za mene. E sad, ja to nisam nikad radila, pa nemam pojma, samo prenosim što mi žena reče. Ali druge stvari su mi super.
Naravno da je lakše skuhati učuture 5 kg

. Ali ponavljam, bit individualne kozmetike je da ju netko napravi baš za tebe. Jer može ona skupiti i 5 ljudi sa mješovitom kožom, ali jedna od tih mješovitih može biti dehidrirana, druga izuzetno osjetljiva i sl., dakle - nemre za svih 5 napraviti isto, iako je 5 mješovitih koža na meniu.
12 svi 2010, 10:17
Kužim, jasno mi je to. Zato sam se i zadovoljila s kupovnom kremom.
12 svi 2010, 10:33
Kurtizana a jel ti znaš raditi prirodnu kozmetiku?
12 svi 2010, 12:48
kika 2 je napisao/la:Kurtizana a jel ti znaš raditi prirodnu kozmetiku?
Dakako.
12 svi 2010, 13:20
a jel bi se mogle mi što i kako dogovoriti? preko pp?
12 svi 2010, 14:23
mene baš zanima isto da li bi se mogle nabaviti kremice zako namjenski napravljene baš za mene i moju kožu
14 svi 2010, 09:16
za početak sam si kupila alverde od divlje ruže
al i ja bi isto rađe da mi neko vidi lice i napravi kremicu baš za mene
14 svi 2010, 16:41
ja sa nestrpljenjem čekam odgovor
16 svi 2010, 13:09
Cure ta mlada novinarka koja je napisala knjigu Prirodno lijepa je moja prijateljica, jutros smo kafenisale. Ona meni slaže kreme za guzu za najmlađu koje su bolje nego one iz apoteke jer oni koriste vazelin (dobiva se iz nafte i stvara na koži sloj koji se ne može upiti), a ona prirodni pčelinji i svašta nešto...razlika je drastična. Meni isto složi kremicu za facu i anticelulitno ulje, pa ako nekog zanima neka mi se javi na pp