Switch to full style
“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
Odgovori

farba za kosu - platinasta

08 lis 2010, 12:08

uh.
jucer se blajhala u salonu. kvartovskom. blajh primio odlicno, ali zena nije imala odgovarajuci preljev (htjela sam nesto platinasto) pa je nesto iskemijala. uglavnom, sinoc je to izgledalo odlicno, jutros vise ne izgleda tako :/
na danjem svjetlu sam skroz sarena, mjestimicno je boja toliko povukla da sam tamno siva (na vratu) :roll , a ostatak kose odaje dojam platine izdaleka, no izbiliza se vidi da sam sarena - negdje je ta boja fakat platinasta, negdje lagano vuce na zuto.
kupila sam danas u billi prvo na sto sam naisla ne bi li sama doma, u kucnoj radinosti, popravila stvar.
kupila sam palette intensive color creme C9, silver blond. to je ova ovdje. ali sad nemam petlju ofarbat se s tim. ima netko slicno iskustvo pa da me savjetuje sto da radim?
tenkju.

Re: farba za kosu - platinasta

08 lis 2010, 12:48

Ovu paletinu sam koristila i svaki put bi mi bila neravnomjerna,ondosno naprijed je bilo uvijek tamnije.Nakon 2-3pranja bila bi savrsena boja.Dobra mi je i od Garniera neznam br.ali je ona pjegava cura ali mi je L´oreal :1
Eh sad savjet,neznam sta da ti kazem ovako na slijepo,mislim da puno zavisi i od toga kako se farba(mene recimo prije mm meljao po 1h i normalno da ce biti sarano)Velika cetka,brzo farbanje i dovoljno farbe daje po meni najbolje rezultate.

08 lis 2010, 12:53

Najbolje da si od ove boje napravis preljev. Ako ces se farbat, jako ce te peci posto si se jucer blajhala, a i zna se desit da boja na blajh čudno primi.

Ak ces radit preljev: stavi pola boje, pola jedne vrecice hidrogena i jedno pol deci vode. Ak imas silver sampona stavi njega u to, ak ne onda obicni. Stavi na mokru kosu i drzi 15-20 minuta mozes zamotat s folijom

08 lis 2010, 12:57

lilly, nemam hidrogen, dobila sam boju i aktivator :dunno
imam silver u zg, u sb (gdje sam trenutno) nemam :/
da idem kupiti hidrogen?
hvala puno na odgovorima :buket

08 lis 2010, 12:59

mamashnita od noje je napisao/la:lilly, nemam hidrogen, dobila sam boju i aktivator :dunno

Jel su dvije vrecice unutra?? Ili je u bocici to kaj ti zoves aktivator??

to je hidrogen, negdje na njemu i piše jel 12 ili 9 %....mislim da je 12%

08 lis 2010, 13:03

Hm, i ak ces to radit tak kak sam ti napisal, onda ušamponiraj u kosu, ne moras s cetkicom mazat. Ispast ce ti toga mozda i previse za tvoju kosu, al tesko mi je napisat manje mjere.

08 lis 2010, 13:04

ma nije bejb, vjeruj mi. tuba s bojom i dvije vrecice na kojima pise aktivator (1 za kratku, 2 za dugu kosu) :dunno

08 lis 2010, 13:12

ma, ajd procitaj sastav, ak pise vodikov-peroksid, hidrogen-peroksid ili H2O2 onda je hidrogen...mislim, mora bit hidrogen :D

08 lis 2010, 13:38

pise da sadrzi vodikov peroksid :dada

09 lis 2010, 09:47

Jel si kaj napravila, jel bolje?? :alc

09 lis 2010, 10:13

nisam jos, frka me. planiram danas.

09 lis 2010, 11:01

držim fige da ispadne :zivili

09 lis 2010, 11:10

namuljana sam. :kima

09 lis 2010, 11:15

:shock cekamo ;)

09 lis 2010, 11:45

manje sam sarena, puno manje. ali sam i puno manje platinasta, a vise zuta nego sto sam bila :/

09 lis 2010, 11:49

ajoj, suosjecam.

drzim fige.

i reci zasto nisi isla provjerenom frizeru. mislim, ne spotam te, samo me zanima.

09 lis 2010, 11:59

Ja sam uvijek bila sarena u domacoj radinosti (svijetla naprijed, pozadi tamna). I nikad nisam uspjela dobiti onaj fini platinasti sjaj. Sad to ostavljam svom frizeru (idem kod njega vec 7 godina) i profesionalnim farbama (doduse, presla sam u brinete otkako sam ostala trudna). Kvartovskim frizerkama samo dam da mi operu kosu i isfeniraju.

09 lis 2010, 12:01

ivana, zato sto me moja nije htjela blajhati :angry
sto duze gledam, cini mi se sve strasnijim i gorom varijantom od jucerasnje.
lilly sta da radim? :(

09 lis 2010, 12:08

ostavi se kućne radinosti i odi nekom provjereno dobrom frizeru da spasi stvar :)

ove farbe nikad ne daju platinasto,uvijek su žućkaste

nakon mnogo metodi pokušaja i pogrešaka ja sam došla do zaključka da nema te farbe(plave)koja će mi zamijeniti dječje plave pramenove(ali puno njih,tako da je učinak gotovo isti)

09 lis 2010, 17:02

mamashnita od noje je napisao/la:ivana, zato sto me moja nije htjela blajhati :angry
sto duze gledam, cini mi se sve strasnijim i gorom varijantom od jucerasnje.
lilly sta da radim? :(

a nist, fakat odi u neki frizeraj da ti stave preljev kak spada. Mi u preljeve stavljamo violet korektor, zato sam te pitala jel imas silver.
Ak ces sama radit nesto, onda ti preporucam keune 1517, ona sigurno ubija zutilo.

09 lis 2010, 17:22

s njom sam se godina farbala. idem u pon. u salon po preljev. hvala na savjetima :buket

10 lis 2010, 11:24

ja se farbam s njome. nema te boje koja bi meni ubila žutilo, ali je ok

10 lis 2010, 18:56

mogu se ja nadovezati ovdje iako ne trebam platinastu boju?

trebam, naime, narancastocrvenu. ili svijetlo crvenu. ali ne roza. frizerka mi to uspjesno napravi, ali nemam placu vec tri mjeseca i osudjena sam na kucnu radinost. u kojoj od bilo koje boje dobijem tamnocrvenu. koja polako blijedi u roza. uuuzas.

10 lis 2010, 20:34

ivana, ne znam, nazalost.
dakle, sve se vise privikavam na boju :/
ovako je to izgledalo nakon farbanja kod frizerke (dnevno svjetlo): slika

a ovako to izgleda sada, nakon kucnih carolija (umjetna rasvjeta u kupaonici): slika

da se farbam?

10 lis 2010, 20:38

ma sto bi se farbala?
meni je ova boja super, super, barem ovo sto se vidi

10 lis 2010, 21:11

:shock

da fakat, i jos na kupaonskom uvijek sve izgleda full žutije, a ovo tvoje je daleko od žutila...ne diraj, operi sa silverom par puta il kupi ehoton "dimno sivi"

10 lis 2010, 21:12

:kiss

10 lis 2010, 21:17

ivana7997 je napisao/la:mogu se ja nadovezati ovdje iako ne trebam platinastu boju?

trebam, naime, narancastocrvenu. ili svijetlo crvenu. ali ne roza. frizerka mi to uspjesno napravi, ali nemam placu vec tri mjeseca i osudjena sam na kucnu radinost. u kojoj od bilo koje boje dobijem tamnocrvenu. koja polako blijedi u roza. uuuzas.

A koja marka boje te zanima??

10 lis 2010, 21:39

:dunno svejedno. kupila sam prvo garnier neku bakrenocrvenu. ispala je tamnoljubicsta.
sad loreal isto mislim bakrenocrvena, ono tamnotamnocrvena.

a kosa mi je svijetla, pogotovo na vrhovima

10 lis 2010, 21:44

shnito, meni se bas bas svidja boja nakon kucnih carolija :dada
Odgovori