Switch to full style
“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
Tema je zaključana

Klub žderonja, part 25.

17 stu 2010, 22:27

:zivili

Re: Klub žderonja, part 25.

17 stu 2010, 23:14

Opet prva! :zivili
Da se utefterim :pise

Rima :kiss

18 stu 2010, 08:46

:pise

I da dodam: na zapadu ništa novo - čekamo ponedeljak tj da prođe i zadnje slavlje na koje smo pozvani. A onda ću bogami morati na kardio :roll

E da, propustila sam jedan trening, naišli gosti :roll . Na ovaj večerašnji idem a onda u subotu opet preskačem jer sam na putu :roll

B. navukao neku virozu, povraća od 4h noćas - ja naravno navijam da je prebaci meni makar me uhvatilo pred put . To bi automatski značilo da ću naredna 3 ručka+2 dana na regular maminoj kuhinji morati preživet na supi iz kesice što bi uzrokovalo na jednoj strani minus a na drugoj plus :lol

18 stu 2010, 09:28

I ja čekam ponedjeljak :oops:, napiše ona na novom dijelu KŽ, čiji je ponosni član od osnutka.
I pri tome se prisjeti jučerašnjeg toplog senviča, srednje veličine. Malog nisu imali :mrgreen
Šta da vam unutra stavim? upita prodavačica
Jaja, majonezu, salatu zelenu i kupus, spremno je rekla ona vodeći računa i o zdravim namirnicama.
:lol

18 stu 2010, 13:15

Praktično ful zdravi senvič - i ja bih si složila isti takav samo bez jaja :hug

18 stu 2010, 13:28

Jesi vidila :lol Ne volim kisele krastavce u sendviču. Uvijek su to oni mekani krastavci iz jeftinih tegli. Nisu mali, krckavi nego baš veliki, ko za salatu :lol

18 stu 2010, 14:06

Sve znaš k'o velika :hug

18 stu 2010, 14:07

OFF: Što ćeš sinovima kupit za rođendan? Blizu je...

18 stu 2010, 14:16

M snimio neku mešalicu - ima vatrogasni kamion, smetlarski kamion i sad bi mu baš legla ta mešalica (a pametnjaković se loži samo na Bruder :roll ). B hoće nekog Spidermana. Mm je nešto pominjao Wii Sports pa odustao - to će kao za NG. Pominjao je i štapove za pecanje ali su prijatelji rekli da će oni to (a uopšte ne znam pamte li šta su rekli pa je velika verovatnoća da će i to dobiti ispod jelke)...Ma ima još do tada - da mader smrša koji nanogram pa ćemo lako :lol

18 stu 2010, 14:17

Samo da vam mahnem :mah
Još sam tu, čitam vas ali nemam se čime hvaliti :/ rastura me gastritis već danima, nisam ni na kakvoj dijeti jer i tako ne mogu jesti, a ono kaj jedem je sve prije nego zdravo. :roll
Ni na vježbanje ne idem, i sve se bojim kamo će me to odvesti.

Ali jesam vam rekla da mi je dijete "pokvarilo" vagu sad pokazuje kilažu koju želim imati. :D

19 stu 2010, 13:48

Tonemo, pa dan nas podignem. Do ponedjeljka bi pali u zaborav :lol

19 stu 2010, 23:15

Ja jutros htedoh da vas opomenem da zderete/ kukate/ psujete/yaklinjete se ovih dana dok mene nema da nam tema ne padne na drugu stranu :lol

Ja se btw javljam iz mamine kuhinje :dada . I moram priznati da mi je stomak jos uvek prihvatljivog obima cim mi laptop ne pada sa njega :lol . Kakav ce biti u ponedeljak cucete u ponedeljak :lol

Inace, danas sam u nedostatku satelitskog programa bila prinudjena da gledam neke 'nase' kanale i uhvatim neki dokumentarac o ishrani i tricks&tips oko mrsavljenja. Kazu da trebamo miksati hranu, obavezno konzumirati mlecne proizvode i nikako ne izbegavati cardio

20 stu 2010, 00:00

Da se javim žderonjama, pazila sam par dana šta jedem a sinoć..uff..mm donio čizburger :/
a danas sam se preeejela graha a onda tata još napravio palačinke..sutra sve ispočetka...
nisam cijeli tjedan išla na aerobik jer mm ide na predavanja u autoškolu...

22 stu 2010, 07:02

Ha, konačno su neke moje molbe uslišene :drink . Juče mi je, sa žderonjske tačke gledišta, trebao biti najteži dan u godini: slava je mojima, kumovima i najboljim prijateljima.

Šta to znači? Znači da nikog ne možeš propustiti. Organizacija je takva da kod mojih odemo par dana ranije, malo se uključimo oko pripreme, na dan slave doručkujemo i otputujemo kući (200km). Onda na ručak idemo kod kumova a na večeru kod prijatelja. Ukratko, dan za poludeti od sedenja i natrpavanja.

Ali, neka dobra duša odozgo se smilovala na moje muke i od juče ujutru ja nisam mogla ni vodu piti a kamoli nešto jesti. U sred ručka kod kumova (koji naravno nisam takla) imala sam grljenje sa wc šoljom tako da sam čini mi se izbacila i večeru od četvrtka :roll . Na kraju sam po dolasku kući dobila neku sitnu temperaturu i dijareju pa sam na večeru kod prijatelja poslala samo mm-a. Danas sam na suvoj dijeti a od sutra ćemo videti

22 stu 2010, 09:08

Krenulo te, ha? :lol

22 stu 2010, 09:25

She :5 , mogla si zaželjiti i nešto para kad te već krenulo ;)

S obzirom da zbog gastritisa nisam mogla gotovo ništa jesti mislim da sam nešto skinula, ali zbog istog nisam bila na vježbanju, nikako da se sve posloži :/ .
Danas ima jedno druženje i ne želim se odreći pivice :zivili tako da ponedjeljak prebacujem na utorak :mrgreen

22 stu 2010, 10:45

Potica je napisao/la:She :5 , mogla si zaželjiti i nešto para kad te već krenulo ;)

XXX :up

Pot :zivili samo ti uzivaj u pivici

ja sam u subotu zdrmala par kolaca, nesto me uhvatila zuta minuta + pms, al se pravim k'o da nista nije bilo i nastavljam dalje... morala bih se ovih dana izmjeriti i izvagati, proslo je mjesec dana zone :alc

22 stu 2010, 10:58

jedan :mah

došao još jedan ponedjeljak a ja se nisam mrdnula :/ ajaajaj

mm se buni protiv orbitreka, kaže da ne može u dnevni boravak a trenutno ga nemam gdje drugdje staviti :ne kaže nek radim trbušnjake, a meni se to taaaaakooooo ne daaaaa :oops:

22 stu 2010, 12:24

Joj she :lol neka te je krenulo, al se nadam da ce brzo zavrsiti ;)

Ja sam sva u strahu jutros stala na vagu :znoj strasno nesto kako nemam nikakvog reda u zadnje vrijeme i kako me bas briga. Bila sam uvjerena da sam vratila nekoliko kg, al sipak- nisam niti jednu :joy

neobjasnjivo mi je, al obecajem da cu se dovesti u red. o daljnjem padanju (jos uvijek sam na -12) nema govora.

Iako, zadovoljna sam sa izgledom, ima tu jos mjesta za poboljsanje i napredak, al kako je bilo- dobro je :dada

22 stu 2010, 14:05

Nakon domaćice (keks) uslijed PMS neću niti blizu vage :ne

22 stu 2010, 15:16

E jeste me vala krenulo :lol . Ali neskusna sam ja oko tih dobitničkih nizova, ne umem da se pogađam oko dobitka :lol

Sad samo imam temperaturu. Onu najgoru, do 38C pa se razvlačim na trosedu od jutros. Malopre popila paracetmol i evo me živnute, da malo raskrčim torbe i vreće sa puta :roll

Jela sam djevrek i jednu bananu. Do sutra sve u tom ritmu ;)

23 stu 2010, 21:50

Žderete li, cure?

Ja objavljujem ozdravljenje i još jedno preskakanje aerobika - četvrto po redu :roll (u utorak došli gosti, u četvrtak B bolestan, u subotu na putu, danas M bolestan). Ali barem nisam ždrala - još se nisam oporavila i danas sam pojela 2 dvopeka sa malo ajvara za doručak i bareni krompir uz cveklu za ručak :)

I sutra sam na bolovanju zbog M ali se iskreno nadam da ću uspeti barem da izvezem pola sata orbitreka - ako to e uradim u četvrtak ću se onesvestiti na treningu :roll

24 stu 2010, 10:37

Jutros sam čula rečenicu da uspješan liječeni alkoholičar je onaj koji se sjeća, odnosno broji dane od zadnjeg pića. I onda sam skontala da se lakše liječit od alkohola i nikotina. Tu jednostavno presječeš, kažeš nema više i to je to. A ako si žderonja onda svaki dan balansiraš između dovoljno i previše. A sve je u očima promatrača. Po vagi je previše, po meni malo :/

25 stu 2010, 09:40

PMS

Kratko. Jasno. Suicidalno.

25 stu 2010, 10:43

Ja imam i pred i post MS :lol

25 stu 2010, 10:51

evo samo da vam se javim, pa ne mogu zderonje bez mene, ipak sam ja tu inventar vec puno nastavaka ;)

mjesec dana je iza mene, carobna brojka je -5 ;)

25 stu 2010, 10:53

she je napisao/la:PMS

Kratko. Jasno. Suicidalno.

X :jadnimi

čitav dan sam bila dobra i onda mi stranka donese Merci i ode sve u kikiriki :roll
karakter mi je obrnuto proporcionalan finim slatkišima :/

25 stu 2010, 11:32

Poti, dobro da nisi pojela i merci i kikiriki :lol
Ja se dovodim u red :dada, sva sam si disciplinirana :1

25 stu 2010, 13:55

cure ja ću poludit, nikako se ne mogu natjerat na dijetu :ne :ne
ujutro kad sam još u krevetu si lijepo razmišljam, i napravim si koncepciju u glavi, i sve se čini lagano, ali onda oko podneva počinje moja borba i najžešće je navečer e tad se najedem ko pajcek :ne
čak imam filing da sam se zdebelila, idem se izmjeriti...

25 stu 2010, 14:13

Ja sam kao prvi korak preduzela prebacivanje na manje kaloričnu vrstu hrane i to radim već nekih mesec dana. Mislim, cure, živim u Srbiji, u zabiti gde ne možeš naći ni integralni pirinač, gde je najvažnije najesti se - kući ili u gostima (naravno i napiti - velika većina su nepriznati alkoholičari :roll ). Kuvam kao i do sada ali ili nezaprženo ili nekako adaptirano da mu kalorije odu u minus (recimo napravim pire od karfiola pa to dodam kao prilog umesto krompira). Često se desi da ja lično preskočim i takav ručak pa ručam samo kuvani krompir i salatu ili juneću krem čorbu kao danas. Uveče kako kad ali i ako pojedem nešto ne padam u bedak jer preko dana baš ne jedem puno. Parče hleba nisam pojela ne pamtim, uglavnom jedem ili bez hleba ili ispečem tost. Uveče kad nisam puno gladna umesto večere popijem jogurt sa mlevenim lanom i kimom. Od grickalica uvek imam otvorenu vrećicu kikirikija ili badema (oba pečena bez soli) pa sipam u šaku i to pogrickam kad me uhvati želja za slatkim. Na poslu obavezno pojedem jabuku koju inače ne podnosim ali se nateram nekako i pijuckam vodu iz flašice koja mi stoji na stolu.

Ovo sam napisala jer moje ''preseci već jednom'' nikako nije davalo rezultata - ne jedem nekoliko dana a onda se natrpavam od besa naredne 3 sedmice :roll . Ni dijete ne pale očigledno, samo postepena promena načina ishrane :dunno
Tema je zaključana