“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
19 pro 2010, 20:20
Zanima me da li je potreban recept prilikom kupovine oralne kontracepcije u ljekarnama, posebice privatnim?
Ja sam prestala uzimati pilule prije godinu dana, ali dok sam ih uzimala mogla sam ih kupvati u ljekarnama bez recepta. Sad me svi uvjeravaju da su se uvjeti postrožili i da treba recept.
19 pro 2010, 20:26
vjerojatno treba.
meni nisu htjali prodati betrion atb mast bez recepta za boru, a imala sam otpusno pismo iz bolnice
19 pro 2010, 20:29
Ja stvarno, da kucnem u drvo (kuc, kuc) nisam pohodila apoteke u ovih godinu dana otkad ne uzimam pilule, bili smo svi dobrog zdravlja. Ovaj tjedan ću vjerojatno dobiti menstruaciju pa bi ih htjela imati kod kuće, a s obzirom da mi je tjedan pun obveza nemam kad ubaciti i posjet ginekologu, samo radi toga.
Ne mogu vjerovati da se u godinu dana to toliko postrožilo.
19 pro 2010, 20:30
Stvarno bi se začudila da ti itko želi prodati oralne kontraceptive bez recepta.
19 pro 2010, 20:34
Prije godinu dana, a uzimala sam ih tri godine, nije bilo nikakvih problema. Samo bi došla, zatražila koje, platila i dobila. Zato pitam.
19 pro 2010, 20:36
Bellina je napisao/la:Prije godinu dana, a uzimala sam ih tri godine, nije bilo nikakvih problema. Samo bi došla, zatražila koje, platila i dobila. Zato pitam.
u međuvremenu su napravili lom po ljekarnama i sve treba recept.
19 pro 2010, 21:14
moraš imati "bijeli" recept. papirić od liječnika sa žigom, mislim da može i opće prakse i to uvijek pokazati pri kupovini. sve su postrožili.
21 pro 2010, 09:53
i taj "bijeli" recept je trajni.
21 pro 2010, 09:55
pa da, meni je to normalno, enkakav #dokaz# da ti je ginekolog obavio pretrage za pilule.
uzmeš jednom i imaš ga zavijeka, ne treba se to više puta uzimat.
eh, da, ja sam pila pilule prije 6g i nakon što sam prestala dojit M, znači prije 3god. I oba puta je trebao recept
Zadnja izmjena:
Krumpirić; 21 pro 2010, 10:14; ukupno mijenjano 1 put/a.
21 pro 2010, 10:09
ja sam svoj dobila kod privatnika, trajao je 6 mjeseci, pa su mi ga uzeli u ljekarni kad je istekao.
meni su ga uvijek tražili, mojoj sestri ne.
21 pro 2010, 13:07
doktor/ica opće medicine vam može napisati recept bez problema, onaj bijeli, tzv.privati.
sa tim odes u apoteku i izdaju tablete bez problema.
mamaDEA je napisao/la:i taj "bijeli" recept je trajni.
nekada je bio. sad kako su malo postrozili rezim izdavanja lijekova nakon nekog vremena mora se uzeti novi recept.
21 pro 2010, 13:10
mamaDEA je napisao/la:i taj "bijeli" recept je trajni.
nije. 6 mjeseci je valjanost i uzmu ti ga nakon toga.
21 pro 2010, 15:32
Evo ja sam ih uspjela uzeti bez recepta, ali samo na račun toga što me žene znaju. Drugi put ću se pobrinuti da ga imam uza sebe jer ne želim njih dovoditi u neugodnu situaciju.
Ovaj put je bilo dosta hitno.
21 pro 2010, 15:39

meni je npr. neshvatljivo da netko ne napravi sve pretrage prije uzimanja pilula
i logično mi je da se treba svake godine ponoviti pretrage i dobiti novi recept
ja ih se trenutno ne usudim uzimati ni uz dobre ove osnovne nalaze (:ja_paničarka)