Switch to full style
“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
Odgovori

Detox - jeste li probale?

10 vel 2011, 22:04

zanimaju me vasa iskustva, da li ste radile detox tijela?
na koji nacin, i kakva su vam iskustva? Da li ste imale nekih nus-pojava?

osjecam "build-up" u organizmu, i totalno sam iscijedjena pa mi treba energy boost u obliku detoksifikacije. :yess
da li da probam samo sa vodom, ili u kombinaciji sa necim drugim?
ili imate preporuciti neki herbalni napitak?

Re: Detox - jeste li probale?

10 vel 2011, 22:12

ja sam jednom probala pit tu neku čaralabaru za detox, kupila u apoteci, em mi bilo zlo, em sam se nakon tjedan dana detoksikacije razbolila ko životinja. :lol
sad preferiram prirodni detox - pit puno vode, vježbat i ne žderat. :mrgreen

11 vel 2011, 00:05

pa ti si izabrala najtezi put ka detoxu :hahaha
ima li sta lakse :lol :lol

11 vel 2011, 00:54

provodila ja.
kupila u DMu neki napitak, čini mi se da je imao okus na šljive. razrjeđuje se vodom. mozak mi stao, ne mogu se sjetit sad kak se zove... svi su ga u to vrijeme hvalili i masovno kupovali u proljeće.
pila sam i čaj, isto iz DMa, piše na njemu "čaj za post".
pokušavala ne jesti ništa, ali jela sam ujutro malo voća, popodne povrće, samo ili u kombinaciji sa sirom ili ribom.

i nisam se osjećala nešto specijalno "očišćena", a bome ni poletna ni puna energije, samo sam bila gladnaaaaaaaaaaaa. al bilo mi žao što sam kupila taj skupi detox napitak (za mene tada skup jer sam bila curetak) pa sam izdržala dok ga nisam popila. rezultat je bio koja kila manje, ali se vrlo brzo vratila.

11 vel 2011, 09:25

Ja sam isto prošle godine uzela taj detox napitak iz DM-a. Pije se tri tjedna, mislim litra ipo toga dnevno. Ja sam bila disciplinirana i svaki dan natezala tu svoju bocu s tom "gadarijom" (tako ga prozvah "od milja" jer stvarno je gadno izgledalo, onako kad se razmuti s vodom, kao nekakav mulj, ali nema nikakvog okusa tako da zapravo nije gadno). Nisam se osjećala nešto previše wow, možda samo eto "očišćeno" nakon svih stvari koje sam utrpala u sebe tijekom zime. Meni je bilo ok. Htjela sam ga uzeti i ove godine, ali mi prijateljica preporučuje da uzmem glinu koja se isto tako prije tri tjedna, ali se razmuti ujutro u 1-2 dcl vode i popije natašte, nije potrebno cijediti litre i litre te vodurine tijekom dana.

11 vel 2011, 11:04

Ja sam isto cula za glinu i stalno se spremam probati, ali nikako. Cekaj da se Kurtizana javi. Mislim da ona zna vise o tome.

11 vel 2011, 11:07

Moja prijateljica je u istim vodama kao i Kurtizana tako da mi je objasnila sve, samo čekam 3. mjesec, nekako mi je on za početak tih čišćenja (to ja tako slažem stvari u svojoj glavi :hahaha )

11 vel 2011, 11:15

Belina, aj objasni i nama postupak.

11 vel 2011, 11:16

Ja sam pila od Ortisa (encian) Method draine. Bila sam gladna ko pas od njega (košta 160kn, pije se 5 tjedana, flaša izdrži dva tjedna) i odustala nakon prve boce :ajme

11 vel 2011, 11:19

Ja sam probala samo jednom u zivotu, ali ne sjecam se vise s cime. Uglavnom nisam nis jela cijeli dan, samo pila... Mislila sam da cu umrijet :lol Navecer sam isla jesti jer bi inace pala u nesvjest.

11 vel 2011, 11:20

Ona kaže da se razmuti žlica (nikako ne metalna, najbolje drvena ili plastična) gline u čaši vode (1-2 dcl). Tri tjedna se pije ujutro, na tašte. Prvi tjedan se pije tako da se pričeka da sav talog, odnosno glina, padne na dno i pije se zapravo voda. Kako bi se tijelo naviknulo na glinu jer kaže da je ona dosta jak "pročišćavač". Drugi tjedan se pije sa malo više taloga, ne čeka se da baš sve padne na dno. A posljednji tjedan se ne čeka ništa nego se pije sve.

11 vel 2011, 11:23

E da, da, tako je bilo. Thanks.

11 vel 2011, 13:49

a di se kupuje ta glina?

11 vel 2011, 14:26

Povremeno provodim detox i to uglavnom ovako izgleda:
ujutro nataste - hydrated betonite (to je vjerovatno glina koju vi spominjete, ja je kupujem u tekucem stanju)
kroz dan povrtne sokove (ponekad ubacim jabuku ili narancu, ali bilo bi pozeljno da je samo povrce)
mnogo herbalnog caja, mjesavina sljedeceg: milk thistle, sarsparilla root, dandelion root, licorice root, burdock
mnogo vode
klorofila
i naravno nikakva druga hrana osim sirovo povrce

najteze od svega mi pada odricanje od kave i u tih par dana imam strasne glavobolje. Normalno je da se u danima detoxa osjecate jako lose- jer otrovi iz tijela idu vani (sto je i cilj), ali se zato nakon detoxa osjecate puno bolje.

Pravi detox bi trebalo provoditi 7-14 dana. A za tu igru bi trebalo uzeti godisnji, jer je nemoguce ici na posao u takvom stanju.
Prvo treba sprovesti detox crijeva, onda jetre i na kraju bubrega. Za svaku posebno imam napisano sta i kako se konzumira, ali mora biti tim redosljedom.
Odgovori