“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
15 vel 2011, 19:21
Nasla sam jednu temu,ali je zakljucana pa pokrecem novu.
Posto sam pred kraj trudnoce u dilemi sam dal popravljat zube ili cekat iza poroda?
Cula sam od nekih da nije dobro popravljat, plombirat bla, bla, bla. jer da tako moze doc do upale
Jos sam cula i da za trudnice primjenjuju posebnu ansteziju!
Toliko sam sad izbezumljena i neznam sta da radim i sta da mislim. Htjela bih cut vase misljenje, pogotovo mama koje su radile zube u trudnoci, ako ih ima

, a i mozda ako je neka mama zubarica. Hvala
15 vel 2011, 20:04
mislim da prepreke popravku nema. ja sam nešto popravljala, samo sam rekla da sam trudna i tad (a ima od tad već neko vrijeme) mi je to zubarica uzela u obzir. mislim da je gore da se nešto zakomplicira ako se ostavi.
15 vel 2011, 20:06
meni je bila ispala plomba u trudnoći, popravila sam najnormalnije.
15 vel 2011, 20:11
I meni je logicnije da popravim na vijeme, nego da se odugovlaci sa kvarom, mada ja imam sta popravljat. pa od nekud moram pocet.
a sta se tice injekcije, dal ste dobile ko i kad niste trudne, cula sam da ima bas za trudnice sada neka anestezija sa manjkom necega da valjda ne djeluje na bebu previse.
15 vel 2011, 23:04
sve možeš, osim snimat rengenom zub. Sve.
16 vel 2011, 15:33
Mozes i trebas popraviti zube, neces iz rodilista odmah trcati zubi a i onda opet dojis.
I, kako veli Krumpi, moze sve osim rendgena. Ukoliko treba vaditi zivac, bolje vaditi uz anesteziju nego uz lijek za umrtvljavanje zivca.
16 vel 2011, 15:44
ok, znaci moze se ic. a mene sad zanima ta anestezija. neman namjeru bez nje ista radit, jer sam vec radila i rekla sam vise ni mrtva bez nje.
16 vel 2011, 16:35
Ne brini moze i anestezija i neke antibiotike. Ja se zabavljam vec 14 dana sa zubima, t.e sa desnim. Upalilo se zubno mesto, i sad non stop to dreniramo, pila sam antibiotike jer je otok bio stvarno veliki.
Pitala i za anesteziju rekao mi do 8-mog mjeseca dajemo anesteziju bez problema.
16 vel 2011, 16:39
do 8-mog mjeseca
pretpostavljam trudnoce?!
ali ja sam vec na pragu 8 mj.t

ali raspitat cu se ja svejedno kod zubara.
cula sam svakakva misljenja, oonih to se u trudnoci ne rade zubi, pa do toga da se moze,ali da nije pametno...sto misljenja.
al mi logicno da se mora i moze ic. hvala