Switch to full style
“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
Odgovori

Alergološko testiranje

26 svi 2011, 07:39

Je li nužno provesti alergološko testiranje?
Naime, opet me ove godine uhvatilo pečenje u sinusima, začepljenost istih, temperatura nešto malo iznad 37 te znojenje i najgori simptom - opća malaksalost gdje su mi mišići kao od gume i još se sva mantam dok hodam.

Kod doktorice smo ustanovile nas dvije da se meni ti simptomi pojavljuju zadnje 4 godine u otprilike isto vrijeme (od kraja travnja do polovice lipnja) pa je dokica pretpostavila da je riječ o alergiji i rekla da bih trebala ići na testiranje (naravno, ne sada nego kasnije kad više ne bude nikakvih utjecaja na mene).

Sad mene zanima - koja je konkretna svrha testiranja, znači li to da ću na osnovu rezultata dobiti lijekove koje ću u to doba piti ili što?

Re: Alergološko testiranje

26 svi 2011, 09:00

Dobit ces podatke na sto si alergicna,s time i terapiju.
Ja nemam s tim iskustva, al ima moja prijateljica i unazad pet god. pije tablete za alergiju od travnja do srpnja.
Alergična je na pelud stabala, travu i na neke nutritivne alergene, ja mislim bobičasto voće.
Ovo drugo ne jede, a za ovo prvo pije te tablete.

26 svi 2011, 09:05

Znači li to da za svaki od mogućih alergena postoji drugačija terapija?

26 svi 2011, 09:10

Ne znam mislim da ne, jer ona za dvije skupine alergena , nutritivne alergene i ove trave pije jednu terapiju.

26 svi 2011, 09:18

Madir je napisao/la:Ne znam mislim da ne, jer ona za dvije skupine alergena , nutritivne alergene i ove trave pije jednu terapiju.

Onda mi uopće nije logično čemu se testirati ako na kraju dobiješ isti lijek :conf .

26 svi 2011, 09:22

:lol pa valjda da se ustanovi alergija.

26 svi 2011, 09:31

MS vidjet ćeš na što si alergična i u kojoj mjeri

ako na nešto jako reagiraš, možda će ti preporučiti hiposenzibilizaciju umjesto tableta
a ako ćeš biti na tabletama, barem ćeš znati u koje vrijeme možeš očekivati probleme i kad trebaš početi s lijekovima
Odgovori